Nieuws vanuit het schepencollege

Energie-infotoer
Na het succes van de voorbije edities, organiseert IOK de volgende maanden opnieuw een uitgebreide energie-infotoer. 27 Kempense gemeenten, waaronder Heist-op-den-Berg, nemen hieraan deel. In elke deelnemende gemeente wordt een infoavond voorzien. Tijdens deze infoavonden worden verschillende onderwerpen aangesneden, waarbij energiezuinig bouwen en verbouwen de rode draad is.

In Heist-op-den-Berg vindt de infoavond plaats op 9 februari 2015 om 20 uur in zaal 4 van CC Zwaneberg. Op deze infoavond wil het gemeentebestuur bij voorkeur volgende onderwerpen aan bod laten komen: ‘Welke energiebesparende maatregelen verdien ik het snelst terug’ of ‘LED en verlichting’. De infoavond is gratis. Inschrijven is niet nodig. 

Projectweek ‘Dode hoek’
Het gemeentebestuur van Heist –op-den-Berg gaat in op de vraag van de MEGA-scholen om opnieuw een projectweek rond de ‘dode hoek’ te organiseren voor de 5e en 6e leerjaren. De theorielessen vinden plaats van 15 t.e.m. 19 september, de praktijklessen van 22 t.e.m. 25 september. Met dit project wil men leerlingen bewustmaken van het gevaar van de dode hoek van vrachtwagens en hen hiermee in de praktijk laten kennismaken. Men hoopt dat de leerlingen achteraf op een veiligere manier zullen deelnemen aan het verkeer. 

Het project wordt georganiseerd in samenspraak met de Kempische Rijschool en de Fietsersbond. De totale kostprijs bedraagt 4.946,20 euro incl. btw. 

Buitengewoon onderhoud asfaltwegen
Het college stelt een aannemer aan voor het buitengewoon onderhoud aan asfaltwegen voor het jaar 2014. De laagste regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor een bedrag van 490.872,76 euro incl. btw. 

Samenaankoop elektrische fietsen
Onder het motto ‘Trap de auto aan de kant’ organiseert Eandis een samenaankoop van elektrische fietsen voor gemeenten en andere lokale instanties. Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg beslist hieraan deel te nemen. Door het gebruik van elektrische fietsen kunnen dienstverplaatsingen immers op een duurzame en relatief snelle manier gebeuren. De CO2-uitstoot van de gemeente als organisatie zal hierdoor dalen.

Het gemeentebestuur wil het personeel ook stimuleren om zich op een milieuvriendelijke manier van en naar het werk te verplaatsen. Hierbij kunnen elektrische fietsen een optie vormen. De personeelsleden krijgen dan ook de kans om onder dezelfde voorwaarden als het gemeentebestuur deel te nemen aan de samenaankoop.

Nieuws vanuit de gemeente

Kom ook in de zomervakantie zwemmen!
Het zwembad wordt elke dinsdagnamiddag van 13.30 tot 16.15 uur omgetoverd tot een pretbad. Je kan op verscheidene momenten komen zwemmen en er zijn net zoals tijdens het schooljaar speciale momenten voor baantjeszwemmers. Meer weten?

Drink je water zoals je pintje, van den tap
Drink eens twee weken kraantjeswater en ondervind de vele voordelen ervan. Kraantjeswater is namelijk makkelijk te consumeren, goedkoop en gezond. Doe de test en laat de fles achterwege! Meer weten?

Gratis fietslessen
Op maandag 18 augustus start een nieuwe fietscursus. Als je in Heist-op-den-Berg woont, ouder bent dan 18 jaar en niet (goed) kan fietsen, dan zijn deze 11 lessen iets voor jou! Meer weten?