Nieuws vanuit het schepencollege

Werken water- en uitkijktoren
Op 18 augustus starten renovatiewerken aan de buitenkant van de water- en uitkijktoren in het Bergbos. De werken worden volledig gefinancierd door Pidpa. Het college neemt hiervan akte.

Toekenning  DIFTAR-toelage
Sinds de invoering van het DIFTAR-systeem voor restafval en gft voorziet de gemeente een financiële tegemoetkoming voor volgende doelgroepen: personen die lijden aan incontinentie, personen die om andere medische redenen meer afval produceren, onthaalouders, minicrèches, kinderdagverblijven en scholen, en verenigingen met een eigen lokaal in de gemeente. Uiteraard moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden en/of de nodige attesten kunnen voorleggen. 
Voor het jaar 2014 werden 282 aanvragen aanvaard voor een totaal bedrag van 7.662 euro. De begunstigden ontvangen de toelage als een positief saldo op hun DIFTAR-rekening in de loop van september 2014. 

Wafelkraam Cultuurplein
Op het Cultuurplein in Heist-centrum staat sinds enkele jaren een gezellig wit-groen kraampje, Juicy Waffles genaamd. Naast wafels met verschillende soorten toppings, kan je er ook frisdrank, koffies, smoothies, snoep, enz. verkrijgen. De eigenaar vraagt nu toestemming aan het gemeentebestuur om zijn assortiment uit te breiden met ijsjes. Het college gaat hiermee akkoord voor het jaar 2014. Nadien volgt een evaluatie.

Openbare werken
Het college keurt het bijzonder bestek en de raming goed voor volgende openbare werken: 
     - Aanleg wegenis en riolering aan de chirolokalen in de Biekorfstraat 
     - Aanleg wandelpad aan de kerk in Heist-Goor 
     - Aanleg wandelpad en petanqueterrein aan de pastorij in Pijpelheide 
De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 7 augustus toekomen bij het gemeentebestuur.

Nieuws vanuit de gemeente

Jeugddienst zoekt tijdelijke collega
De gemeentelijke jeugddienst heeft een tijdelijke openstaande vacature voor een halftijds (19 uur) administratief medewerker. Het vervangingscontract zal lopen over een periode van 10 maanden met ingang van ongeveer half augustus. Meer weten?

Na-tourcriterium
Op dinsdag 5 augustus vindt de tweede editie van het na-tourcriterium Heist-op-den-Berg plaats. De wedstrijd loopt van 16 tot 22.30 uur langsheen de Bergstraat, Molenstraat, Eugeen Woutersstraat en Leopoldlei. Hou rekening met aangepaste verkeersmaatregelen. Meer weten?

Volkstuinieren in Heist-op-den-Berg
Onze gemeente zal, met ondersteuning van de Vlaamse Landmaatschappij, ca. 25 volkstuintjes aanleggen in Heist-centrum. Voel jij je groene vingers al tintelen? Neem dan voor 1 september contact op met de milieudienst. Meer weten?