Huren of verhuren? Je staat er niet alleen voor : zowel huurders als verhuurders hebben naast rechten  ook een aantal plichten. Deze rechten en plichten liggen wel eens aan de basis van discussies tussen beide partijen. Het is een vrij ingewikkelde materie en soms is het noodzakelijk dat je deskundig advies kan inwinnen. Huurders kunnen met hun vragen terecht bij de 'Huurdersbond'.

Zowel sociale als private huurders kunnen terecht bij Huurdersbond steunpunt Turnhout. Het lidgeld bedraagt 17 euro per jaar. Meer informatie vind je op www.huurdersbond.be. Verhuurders kunnen terecht bij de Verenigde Eigenaars. Voor eenvoudige vragen omtrent verhuring kan je er telefonisch terecht.

Meer complexe dossiers worden op afspraak behandeld. Het lidgeld bedraagt 65 euro per jaar. Meer informatie vind je op www.ve-pr.be. Ook bij de juridische dienst van het Sociaal Huis kan je terecht voor informatie over huren en verhuren. Dit advies is gratis, meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

Vind de Schat van Vlieg in Geel

Doe tussen 27 juni en 30 augustus mee aan de zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg. Vind jij een kist, dan gaat er een wereld van geluid voor je open. Je maakt kans op klinkende prijzen! Nieuw is dat het Gasthuismuseum, de toeristische dienst en de bib samenwerken rond de Vlieg.

Je kan op deze drie locaties terecht om de schat van Vlieg te zoeken. Wie deelneemt op de drie locaties, krijgt een leuk aandenken (zolang de voorraad strekt). Als je start aan de toeristische dienst, vind je door de opdrachten juist uit te voeren de weg naar de bib of het Gasthuismuseum. Maar je kan in principe beginnen waar je wil. De zoektocht is op maat van kinderen tussen 4 en 13 jaar.

Tentoonstelling: Mensen met mogelijkheden

OPZ, MPI Oosterlo, Ateljee Hagelbos, Avalympics, het OCMW dagcentrum en Eepos-Huis de Post zijn organisaties uit Geel, voor mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Deze voorzieningen hebben elk hun eigen specialiteit, maar ze bieden elk kansen aan mensen met een beperking om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De resultaten van deze veelzijdige talenten worden uitgebreid getoond in de bib van 1 tot 31 juli. Met foto's, beeldende kunst en filmpjes, tonen mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking hun creatieve kijk op de wereld. Laat je verrassen!

Brandweerzone Kempen blaast The Last Post in Mol

Op donderdagavond 9 juli wordt de 30.000ste Last Post geblazen. De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 weerklinkt in Ieper elke avond dit klaroengeschal . Op donderdag 9 juli om 19u30 organiseert The Last Post Association een groots opgezet participatief evenement dat plaats zal vinden in brandweerkazernes en op andere verzamelplaatsen overal ter wereld. Ook brandweerzone Kempen neemt deel aan de brandweerkazerne in Mol.

Boulevard Vinyl trapt Geel Zomert! af

Alle vrijdagen van de zomervakantie kan je zomaar een gratis concert beleven in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Op vrijdag 3 juli mag Boulevard Vinyl de aftrap geven. Proef de festivalsfeer van op de eerste rij met deze 5-koppige band die garant staat voor een muzikaal totaalspektakel. Een mix van ervaring, frisse ideeën en durf garanderen je een avond vol meebrulbare sounds en dansbare beats. Het concert start om 20u30, meer info: www.geelzomert.be

Aangepaste openingsuren stadhuis

In juli en augustus gelden voor het stadhuis aangepaste openingsuren. Je kan er dan terecht van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en op dinsdagavond van 17.30u tot 19.30u.

Geel krijgt zomerbar 'Bar Jaune'

Naast jeugdcentrum De Bogaard opent in juli en augustus op woensdag- en zondagnamiddag Bar Jaune. Een toplocatie om met vrienden af te spreken, of om met het gezin naartoe te trekken. Er zullen regelmatig activiteiten plaatsvinden, zoals een optreden of kubb tornooi. Je kan er telkens terecht van 14u tot 22u.

Denk mee over zuinig ruimtegebruik en win

Kom jij soms op plekjes in Geel, of juist ergens anders, waarbij je spontaan denkt: 'slim gedaan, dat moeten we op meer plekken realiseren'? Of heb je suggesties om beter of anders om te gaan met de ruimte die we ter beschikking hebben? Denk je af en toe 'Oei, dit gaat de verkeerde kant op'? Bezorg ons voor 9 september 2015 jouw idee om in Geel een duurzaam en zuinig ruimtegebruik te realiseren.
Stuur jouw voorstel voor een concrete plaats in Geel naar stadsontwikkeling@geel.be en overtuig ons. Dit kan aan de hand van foto's met een korte beschrijving, een geschreven tekst, een tekening/schets, een zelf verzonnen quote of elk creatief idee dat in je opkomt. Het beste voorstel wint een waardebon van 50 euro.

Openluchtzwembad open vanaf 1 juli

In juli en augustus is het buitenbad van het stedelijk zwembad geopend voor publiek. Je kan op weekdagen een frisse duik nemen tussen 12u en 21u. Op zaterdag sluit het zwembad om 19u, op zondag om 17u. Als het regent kan je niet buiten zwemmen.

Opendeur Geel centrum

Op zondag 5 juli open de handelaars van Geel centrum hun deuren van 13u tot 18u. Kom snuisteren door de winkelstraten en zie welke koopjes je nog op de kop kunt tikken. Afkoelen kan je op één van de vele uitnodigende terrasjes op de Markt.