Subsidies voor innovatieve welzijnsprojecten : het Sociaal Huis werkte een subsidiereglement uit voor innovatieve welzijnsprojecten. Het lokaal bestuur wil duurzame acties ondersteunen die de welzijnsdoelstellingen van het meerjarenplan aanvullen of versterken.

De zes thema's zijn armoedebestrijding en maatschappelijke integratie, gezondheidszorg en preventie, kinderopvang, zelfstandig thuis wonen, Geel profileren als Barmhartige Stede, geïntegreerd lokaal welzijnslandschap. Dit jaar willen het lokaal bestuur twee thema's extra onder de aandacht brengen nl. gezondheidszorg en zelfstandig thuis wonen.

Het maximale subsidiebedrag bedraagt 5 000 euro. Alle organisaties met een werking in Geel kunnen deelnemen. Individuele personen kunnen geen subsidie krijgen maar mensen met nieuwe ideeën kunnen zich wel verenigen in een feitelijke vereniging.

Een projectidee kan ingediend worden door het formulier – Projectidee A4, volledig in te vullen en aan het Sociaal Huis te bezorgen via info.socialezorg@geel.be voor 1 april 2016. Het formulier vind je op www.digitaalsociaalhuis.be/geel of kan je verkrijgen aan de balie van het Sociaal Huis. Geselecteerde projecten worden door de beoordelingscommissie uitgenodigd om door te stromen naar fase 2 om een definitieve aanvraag in te dienen. De uitvoering van de initiatieven kan starten vanaf 1 oktober 2016.

meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

EK-wedstrijden Rode Duivels op groot scherm op Markt

Vzw Geel Centrum – de overkoepelende organisatie van Geelse centrumhandelaars – toont in juni 2016 alle wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal in Frankrijk op groot LED-scherm op de Markt. De Rode Duivels spelen hun poulewedstrijden op maandag 13 juni (21u) tegen Italië, zaterdag 18 juni (15u) tegen de Republiek Ierland en woensdag 22 juni (21u) tegen Zweden.

Het grote plein zal aangekleed en ingericht worden als een duivels supportersdorp met tal van drankstanden, leuke supportersgadgets en de nodige randactiviteiten. De toegang tot het supportersdorp is gratis.

Een sfeervol muzikaal optreden of een DJ-set zal er bij de avondwedstrijden voor zorgen dat de juiste toon gezet is nog voor de aftrap gegeven is. Na de wedstrijd op zaterdag 18 juni zal vanaf 17u een avondvullend programma voorzien worden zodat supporters gewoon kunnen verder feesten.

De wedstrijd op woensdag 22 juni valt samen met de start van de jaarlijkse braderij. Die krijgt dit jaar waarschijnlijk een sportief truitje aangemeten. De loopwedstrijd Dwars door Geel staat dit jaar op zondag 19 juni ingepland.

Verenigingen gezocht voor supportersdorp Rode Duivels

Vzw Geel Centrum is op zoek naar Geelse verenigingen die tegen vergoeding willen helpen bij het opbouwen, opbergen en tappen tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels die getoond worden op de Markt. Heb je zin om met je vereniging een centje bij te verdienen, neem dan contact op met Jochen Vandeven, centrummanager stad Geel, 0473 91 05 34, jochen.vandeven@geel.be

S.A.I.O. wandelt voor Open Kamp

Op zondag 31 januari organiseert Stedelijke Basisschool S.A.I.O. een wandeldag ten voordele van Open Kamp. Open Kamp heeft als doel scouting open te stellen naar maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongeren van allochtone afkomst of jongeren uit een problematische opvoedingssituatie tussen 6 en 18 jaar.

De wandeling vertrekt en eindigt aan de school, de Billemontstraat 77. Je kan je inschrijven tussen 12.30 u. en 14.30 u. Je kan kiezen tussen een natuurwandeling van ongeveer 13 km of 10 km met drankstop en een kortere wandeling van 5 km. Ook niet-wandelaars zijn welkom in onze cafetaria voor zelfgemaakt gebak met koffie. We houden ook een gezellig marktje met knutselwerkjes van de leerlingen.
Na de wandeling kan je napraten bij iets fris of bij een kop warme soep.

Poëzie en muziek in de bib

Thissen en singer-songwriter Teun De Voeght werken samen aan het poëzieproject "De Bres Dicht". Samen schreven ze muziek rond tal van gedichten van bekende en minder bekende dichters. Poezie van Sylvia Plath, Randall Jarrell Paul van Ostaijen, Pablo Neruda, Jacques Prévert ,Tomas Tranströmer en nog vele anderen komt aan bod. Op dinsdag 26 januari gaan ze samen met het publiek dieper in op de gedichten, geven ze een woordje uitleg of vertellen ze anekdotes. Deelnemers krijgen een bundel met een overzicht van de gedichten. De voorstelling start om 20u. Inschrijven kan tot 26 januari.

Verkiezing sportlaureaten

Op vrijdag 15 januari 2016 om 20 uur kiezen de Geelse pers en sportraad in de spektakelzaal van cc de Werft de sportbelofte, sportman, sportvrouw, G-sporter, sportvereniging en sportverdienstelijke van het jaar. De avond wordt opgeluisterd met bonte podiumacts en technische snufjes. De sportraad huldigt die avond ook de Geelse ploegen die de kampioenstitel behaalden tijdens het seizoen 2014-2015.