De Kemels en Guy Swinnen Band op Geel Zomert! : op Geel Zomert! zijn vrijdag 8 juli De Kemels te gast tijdens een extra namiddageditie vanaf 14u30. Deze Nederlandstalige coverband zet de wei van jeugdcentrum De Bogaard op z'n kop! Nummers van Gorki, De Kreuners, Clouseau, Noordkaap, De Mens, Clement Peerens Explosition, Raymond van het Groenewoud, Mama's Jasje, Urbanus ... passeren allemaal de revue.

Ideaal om enthousiast mee te zingen of swingen!
's Avonds vanaf 20u30 staat de frontman van The Scabs in de Guy Swinnen Band voor de vierde keer op het podium van Geel Zomert!. Al sinds de jaren '70 maakt deze rocklegende de Belgische podia onveilig met zijn straffe liveshow. Met meer dan tien albums op zijn naam heeft Swinnen keuze uit een uitgebreid arsenaal aan klassiekers, waaronder de hits van The Scabs. Verwacht je dus aan een rockervaring van formaat.

Op stap met Stabbel
Voor 3 euro per persoon kan je genieten van een verrassende wandeling (5 of 12 km), een verfrissende consumptie en een lekker 'proevertje' uit de streek.
Voor gezinnen met kinderen is er een bijzondere wandeling met plezante doe-opdrachten en een verrassing! Op zondag 10 juli kan je vertrekken tussen 8 en 15 uur aan horecazaak 't Bels genot (Bel 94) in Geel.
Je kan deze zomer ook in andere gemeenten op stap met Stabbel. Neem je deel aan minstens vier wandelingen, dan maak je kans op een prijzenpakket.

Eenrichtingsverkeer in Moestoemaat, Moestoemaatheide en Heidestraat
Wegens de werkzaamheden aan de Grote Steenweg tussen de Fly-over en Zammel wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer in Moestoemaat, Moestoemaatheide en Heidestraat ingevoerd. De werken aan de Grote Steenweg duren nog tot begin september.

Vraag je tegemoetkoming of parkeerkaart voor personen met een handicap vanaf nu online aan

Ingewikkelde papieren formulieren om een tegemoetkoming of parkeerkaart aan te
vragen bij de Directie-generaal Personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid) is vanaf nu verleden tijd. Vanaf 1 juli kan dit via een online vragenlijst.

Hoe doe je een aanvraag?
- Je kan zelf (of met hulp van een familielid of kennis) je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart in te loggen op http://myhandicap.belgium.be en daar een online vragenlijst in te vullen.
- Je geeft de naam van je behandelende arts op. Zo kan de Directie-generaal (DG) Personen met een handicap rechtstreeks bij hem of haar de medische informatie opvragen. Heeft je arts geen recente informatie over je medische situatie? Maak dan het beste een afspraak bij hem of haar.

Hulp bij je aanvraag nodig? Je kan terecht bij de sociale dienst van het Sociaal Huis Geel of de maatschappelijk werkers van de DG Personen met een handicap.

Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier op www.handicap.belgium.be of bel naar 0800 987 99 (maandag tot vrijdag van 8u30 tot 13u). Je kan ook terecht op een zitdag van de DG Personen met een handicap in jouw buurt. Een overzicht van de zitdagen vind je op www.handicap.belgium.be.

meer info: sociale dienst, 014 56 71 00, info.sd@geel.be