Belgische muziek op Geel Zomert! : The Belpop 4 brengt op 19 augustus een ode aan fantastische Belgische muziek. Denk aan nummers van The Scabs, The Wolfbanes of The Kids, maar ook meer moderne Belgische bands als Admiral Freebee, The Van Jets en Triggerfinger passeren op de playlist. Verwacht je die avond aan een knallend feestje op Geel Zomert!

Vermijd drukke momenten in het stadhuis
Het lokaal bestuur startte op 1 januari 2016 met een vernieuwde dienstverlening. Het stadhuis is open van 9u tot 12.30u en op dinsdagavond van 17u tot 19.30u. In de namiddag moet je voor de meeste producten een afspraak maken. Tijdens een spontaan bezoek in de voormiddag of op dinsdagavond kan de wachttijd oplopen. Tussen 9u en 10u, tussen 12u en 12.30u en tijdens de avondopening op dinsdag is het vaak extra druk in het stadhuis. Wil je wachten vermijden, maak dan een afspraak op het nummer 014 56 77 77  onthaal stadhuis, 014 56 77 77

Cultuurcentrum de Werft in de startblokken
Cultuurcentrum de Werft staat te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Het programma van seizoen 2016-2017 vind je in de seizoensbrochure. Heb je nog geen brochure? Spring dan eens binnen bij het cultuurcentrum, dienst toerisme, de bibliotheek of het stadhuis.

Je bestelt je tickets online op www.dewerft.be, telefonisch op het nummer 014 56 66 66, door een mail te sturen naar res.dewerft@geel.be of aan de balie in het cultuurcentrum. De balie is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 12.30u en van 13.30 tot 16u, op zaterdag kan je er terecht van 10u tot 12u.
Draag je cultuurcentrum de Werft een warm hart toe, dan nodigen we je uit om Vriend van de Werft te worden. Als Vriend van de Werft geniet je van interessante voordelen. Iedereen kan vriend worden. Een vriendenpas staat helemaal los van al dan niet vroeger gemaakte reserveringen.

Het cultuurcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stel het baliepersoneel bij je bestelling op de hoogte zodat ze hier rekening mee houden bij het toekennen van jouw plaats.

Sinds eeuwen is Geel gekend voor zijn open en verdraagzame manier waarop mensen met een psychische beperking binnen de Geelse gemeenschap ontvangen en opgenomen worden als volwaardige partner in de samenleving. De Werft heeft eveneens oog voor 'die andere' als het op cultuurparticipatie aankomt. Alle voorstellingen uit de brochure komen in aanmerking om in het kader van toegankelijke cultuur te worden bijgewoond.

Voor slechthorenden beschikt de spektakelzaal van de Werft voor voorstellingen met zittribune over een ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van de spektakelzaal kunnen beluisteren.
meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Geel verwelkomt Fiesta Europa
Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus wanen we ons in het zonnige zuiden, want dan strijkt Fiesta Europa neer op het marktplein van Geel. Tijdens deze gezellige markt verwelkomen we een veertigtal marktkramers, afkomstig uit alle hoeken van Europa. De marktkramers brengen culinaire specialiteiten uit verschillende landen en regio's mee en bieden allerlei artisanale en bijzondere cadeaus aan zoals lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk en textiel. Dit alles wordt dan nog eens overgoten met leuke animatie voor groot en klein. Bovendien is de toegang helemaal gratis! Heb je nood aan vakantiegevoel? Kom dan langs op vrijdag van 12u tot 21u, op zaterdag van 10u tot 21u en op zondag van 10u tot 19u.