Zwembad krijgt onderhoudsbeurt : van 1 tot 10 september is het zwembad gesloten voor jaarlijks onderhoud. Vanaf zondag 11 september kan je terug zwemmen en plonzen in de verschillende zwembaden. Heb je het wildwaterbad en de glijbanen al geprobeerd? Of ben je een echte waaghals en durf je van de springplanken springen? Neem een kijkje op www.geel.be voor de openingsuren en dan rest je alleen nog je zwemkledij in te pakken voor een paar uurtjes pure fun.

Kunstenmarkt en Zuidergekte markt
Op zondag 28 augustus demonstreren en verkopen meer dan vijftig deelnemers van 14u tot 18u allerlei ambachten en creatieve kunsten. Je vindt op het marktplein unieke handgemaakte juwelen, leuke retrostofjes, toffe creaties uit hout en natuursteen, schilderijen, smeedkunst en veel meer.

Om het extra gezellig te maken zijn er kinderworkshops, een te gekke ballonkunstenaar en sfeermuziek. De Fietsersbond is van de partij met een gekke-fietsen-parcours! Ook de Zuidergekte markt is een bezoek meer dan waard. Je vindt er ngo's (niet-gouvernementele organisatie) en tal van derdewereldprojecten met unieke lokale spullen. Samen gaan we immers voor een open en gezellige sfeer op de Markt! Want creativiteit kent geen grenzen, toch?!

Extra editie streekproducten- en ambachtenmarkt
Sinds mei kan je iedere laatste woensdag van de maand een avondmarkt bezoeken op de Geelse Markt. Diverse standhouders stellen van 18u tot 22u lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops.

Ook op 31 augustus is het weer zover! Lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers, horecazaken en landbouwers toveren het marktplein om tot een heus eetfestijn boordevol verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit.

Ook enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten. Daarnaast kan je kennismaken met houtdraaien, glaskunst, juwelen, mandenvlechten en breigaren. Naar goede gewoonte staat er een muziekoptreden gepland.

Start inschrijvingen kunstacademie
De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst geeft deeltijds kunstonderwijs aan iedereen vanaf 6 jaar. Er zijn verschillende ateliers: kinderateliers vanaf 6 jaar, jeugdateliers vanaf 12 jaar en digitaal atelier vanaf 14 jaar. Ben je 18 jaar of ouder dan kan je zowel overdag als 's avonds tekenkunst, modeltekenen, schilderkunst, computerkunst en keramiek volgen.

Interesse? Schrijf je in op het secretariaat, Kollegestraat 118 op maandag 29 augustus van 13u tot 20u, dinsdag 30 augustus van 10u tot 20u en op woensdag 31 augustus van 12.30u tot 20u. Vanaf 3 september tot 1 oktober kan je inschrijven tijdens de openingsuren van het secretariaat: maandag van 13u tot 20u, dinsdag van 9u tot 20u, woensdag van 12.30u tot 20u en zaterdag van 9u tot 12u. Heb je wel interesse, maar ben je niet zeker of de kunstacademie iets voor jou is? Volg dan in september een gratis proefles en beslis daarna.

Trio Bluf sluit Geel Zomert! af
Geel Zomert! is op 26 augustus al aan het laatste optreden van dit jaar toe. Trio Bluf is hét voorbeeld van 'last but not least'. Deze unieke Geelse coverband reist doorheen de meest diverse muziekgenres en garandeert een volle dansvloer dankzij de opmerkelijke percussie en de mix van akoestische gitaren met hippe, moderne instrumenten. Een feestje dat je zeker niet mag missen.

Avondopleiding pesticidenvrij beheer van verhardingen
Jouw oprit, terras en stoep vrijhouden van ongewenste plantengroei kan zonder bestrijdingsmiddelen. Pesticiden gebruiken is niet gezond voor jezelf en bijna altijd dood je dieren en planten waarvoor het vergif eigenlijk niet bedoeld is. Met de volgende regenbui komt het vergif bovendien terecht in het oppervlaktewater, vervolgens in het grondwater en uiteindelijk in ons drinkwater.

Wil je een propere stoep of oprit zonder vergif en ben je op zoek naar ideeën en advies? Kom dan op woensdag 7 september om 18u naar het stadhuis voor een gratis avondopleiding over pesticidenvrij beheer van verhardingen. Je kan inschrijven tot 2 september.
meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Tentoonstellingen rond dementie in bib
Voor de tentoonstelling 'Als je niet meer weet dat je vergeet' maakten de cursisten fotografie van het lokaal dienstencentrum 't Convent foto's in de drie Herentalse woonzorgcentra. De opdracht was een genuanceerde beeldvorming rond dementie. Zeventien bewoners werden in beeld gebracht. De families bezorgden de amateurfotografen een foto van vroeger, vergezeld van een korte tekst die iets vertelde over hun moeder of hun vader.

Op een respectvolle warme manier maak je kennis met de vaak onbekende leefwereld van mensen met dementie.
De tentoonstelling 'Voluit' bestaat uit twee luiken. 'Echt - gehecht - een leven met dementie' van fotograaf Pieter Delbeke, huisfotograaf Huis Perrekes vzw toont je bewoners op een heel authentieke en pure manier. Daarnaast kan je textielkunstwerken bewonderen die gemaakt zijn door personen met dementie, kinderen en vrijwilligers onder begeleiding van Annelies Van Bellingen.
Beide expo's kan je van 1 tot 30 september bezoeken in de bib tijdens de openingsuren.