Binnenspeeldag : het is vakantie, maar het is koud. Wat doe je dan? Naar de Binnenspeeldag! Alle kinderen mogen gratis komen spelen op maandag 31 oktober van 13u tot 17u in sporthal De Doelen. In en rond de sporthal is van alles te doen: springkastelen, lasershooten, dansinitiaties, workshops People on Stage, verkleedhoek, leeshoek, gekke fietsen, een kleuterhoek en de PlayMobiel. Vervelen zit er niet in! Na een namiddag hard spelen, krijgen alle deelnemers een gadget.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Ken jij een kandidaat voor sportlaureaat 2016?

Op vrijdag 13 januari 2017 om 20u kiezen de Geelse sportclubs, pers en sportraad de sportbelofte, sportman, sportvrouw en sportvereniging van het jaar 2016. Ze doen dat in de spektakelzaal van cultuurcentrum de Werft, met technische snufjes en bonte podiumacts. De sportraad huldigt die avond ook de G-sporters, sportkids en sportverdienstelijken van het jaar 2016 en de ploegen die kampioen speelden in het seizoen 2015-2016. Ook jij kan kandidaten voordragen. Vul de formulieren in op http://sportraad.geel.be en mail deze voor maandag 7 november naar kurt.de.hondt@geel.be.

Jessie De Caluwe met 'Leve de burn-out'

Op donderdag 17 november vertelt Jessie De Caluwe hoe zij in haar burn-out terecht kwam, hoe ze daarmee omging en hoe het haar manier van leven veranderde. Ze schreef er ook een boek over: 'Leve de burn-out'. Het boek ligt aan de basis van de muziektheatervoorstelling 'Tussen Hier En Daar'.

Daarin vertelt Jessie over haar leven in Marokko. Samen met singer-songwriter en multi-instrumentalist Hilde Van Laere (Brise l'Ame) brengt zij haar reis- en liefdesverhaal met anekdotes, chanson en poëzie. Na de voorstelling, die onmiskenbaar aangrijpt, ontroert, mensen stil laat staan en stil laat worden, is er ruim de tijd om na te praten en kan je persoonlijke vragen stellen. De voorstelling begint om 20u in de bibliotheek en is gratis. Inschrijven kan tot 17 november.

Test je kennis met De Grote Verkeersquiz

Is een fietshelm verplicht als je met een elektrische fiets rijdt? Hoeveel fluo hesjes moeten verplicht in je wagen liggen? Mag je dochter van 10 jaar vooraan in de auto zitten? En hoe zat het ook alweer met fietsverlichting? Kom het te weten op www.degroteverkeersquiz.be.

Met deze online quiz van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde fris je je kennis over verkeer en mobiliteit op. Quizzen kan tot en met woensdag 30 november. Je krijgt twintig meerkeuzevragen voorgeschoteld over de wegcode, kwetsbare weggebruikers, verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt kans op een prijs. De hoofdprijs is een reischeque van 1000 euro!

Doe jij aan Kerst in Geel?

Toerisme Geel is volop bezig met het inventariseren van alle kerstevenementen die in onze stad plaatsvinden. Ben jij de contactpersoon voor de plaatselijke kerststal of organiseer jij een kerstmarkt of kerstboomverbranding in jouw parochie? Is het jaarlijks kerstconcert jouw verdienste? Of ken jij het aanspreekpunt van de kerstactiviteiten in jouw buurt? Stuur de contactgegevens dan voor 1 november door naar toerisme@geel.be dienst toerisme, 014 56 63 80

Sluitingsdagen Allerheiligen

De meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn gesloten op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november naar aanleiding van Allerheiligen. Ook de bibliotheek, cultuurcentrum de Werft, het Gasthuismuseum en de dienst toerisme zijn gesloten. Het zwembad is op maandag 31 oktober open zoals op woensdag. Op dinsdag 1 november gelden de openingsuren van zondag en je kan er 's morgens en 's middags banen trekken.

Sporten met de kids

Ben je op zoek naar een sportieve activiteit met je gezin? Met Fun 4 Families kan je deelnemen aan sportactiviteiten, telkens op zondagochtend van 10u tot 11.30u. Op zondag 30 oktober staat racketlon + multimove op het programma. Kinderen vanaf zeven jaar en hun ouders doen squash, tafeltennis, tennis en badminton. Kinderen tot zes jaar en hun ouders doen multimove: leren meppen en slaan met vliegenmeppers en ballonnen. Ga je liever bowlen? Dan kan je op zondag 6 november terecht bij bowling Bruul in Bel. Meer info over Fun 4 Families vind je op www.geel.be op de pagina van de sportdienst.

Op stap met de gids: Geel door de eeuwen heen

De stadsgidsen loodsen je op zondag 6 november door het Geel van 'vroeger en nu' en gunnen je een blik op de toekomst van onze Barmhartige Stede. Ze openen het deksel van de schatkist van het verleden en kijken door een kiertje van de deur naar de toekomst. 'Geel door de eeuwen heen' of 'Geel door andere ogen'? Ben je nieuwsgierig? Wandel mee door de tijd op 6 november. De gratis ontdekkingstocht begint om 14u aan Toerisme Geel, Markt 1. Het parcours is geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Cursus gemachtigd opzichter

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Maar er is een tekort aan vrijwilligers die kinderen de straat helpen oversteken. Daarom organiseert het stadsbestuur op woensdag 16 november en dinsdag 22 november een cursus gemachtigd opzichter. De opleiding start om 19.30u in het stadhuis, lokaal 1.14. Ben je 18 jaar of ouder en wil jij een steentje bijdragen? Inschrijven kan voor 8 november bij de school waar je een helpende hand wil zijn. Na de opleiding ontvang je een attest. Deelnemen is gratis.

Dansvoorstelling In Absentia

Op donderdag 3 november brengt Helka 'In Absentia', een bijzonder energieke, viriele en gevoelige dansvoorstelling met speciaal gecreëerde live muziek. Vijf mannen onderzoeken en ervaren de emotionele, mentale en fysieke impact van verlies. De voorstelling vindt plaats in cultuurcentrum de Werft op donderdag 3 november en begint om 20.15u. De toegangsprijs bedraagt 12 euro, de vriendenprijs 8 euro. Reserveren kan op het nummer 014 56 66 66, door een mail te sturen naar res.dewerft@geel.be of op www.dewerft.be.

Politie geeft advies over inbraakpreventie
'1 dag niet' vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 oktober. De actiedag biedt je een platform om na te denken en een initiatief te nemen om van je woning, straat en wijk een veilige plek te maken. Meer info en initiatieven op www.1dagniet.be.
De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zet al langer in op inbraakpreventie. Zo kan je gratis inbraakpreventief advies op maat aanvragen. Verenigingen en groepen kunnen een gratis infosessie over inbraakpreventie aanvragen.

Elke inwoner kan thuis een Polysafe-avond organiseren waarbij hij een aantal vrienden, kennissen en buren uitnodigt en waar een inbraakpreventie-adviseur langskomt om toe te lichten wat je zelf allemaal kan doen om je woning beter te beveiligen tegen inbrekers.
meer info: inbraakpreventie-adviseur, 014 56 47 33, inbraakpreventie@pzglm.be