Speelfabriek brengt Hollywood naar Geel : in de paasvakantie komt de glitter en glamour van Hollywood naar de Speelfabriek. Kruip in de huid van een acteur, actrice, stuntman, danser, zanger of muzikant. James Bond heeft jouw hulp nodig op een van zijn avonturen. Je leert enkele spreuken van Harry Potter en maakt zelf je toverstok. Aan het einde van de week is er een heuse vipparty. Maar opgepast voor de paparazzi, zij liggen overal op de loer.

Op vrijdag staat Speelfabriek Deluxe op het programma. People on Stage leert je de kneepjes van het vak. Je leert dansen, zingen, acteren en moppen vertellen zoals een echte artiest. Ook voor tieners heeft People on Stage een origineel aanbod: deejayen, beatboxen of je eerste breakdancemoves leren. En wat denk je van een echte voorstelling? Om 15.30u kruip je op het grote podium en mogen alle mama's, papa's, zussen en broers (en andere familieleden) naar de show komen kijken.
Enkel voor de Deluxe dag moet je op voorhand inschrijven. Dat kan van 1 maart tot 7 april. Vergeet niet je speelpas (3 euro) aan te vragen! Dat kan op www.jeugdgeel.be. Voor Gelenaren kost een halve dag Speelfabriek 3,50 euro, een hele dag 7 euro en Speelfabriek Deluxe 10 euro - meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Gratis, gele papiercontainer voor ieder Geels gezin
In maart krijg je een gepersonaliseerde brief en infofolder met meer informatie over jouw papiercontainer. Tussen eind mei en begin juni worden de containers aan huis geleverd. Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen.

Voor bewoners van appartementen, studio's en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1100 liter. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant kan rollen. De papiercontainer is gratis, en ook het aangeboden papier en karton wordt niet aangerekend. Nu niet, maar ook niet in de toekomst - meer info: www.papiercontainer.be

Op stap met de gids: Het licht scheen in de duisternis
Op zondag 5 maart kan je het licht zien schijnen in de duisternis tijdens een twee uur durende fietstocht met gids. De gratis fietstocht vertrekt om 14u aan de Kapel van de Groenenheuvel. Daarna fiets je naar het Lampenmuseum. Het museum bevat een verzameling van meer dan 1300 lampen en toont de geschiedenis van de verlichting vanaf de prehistorie tot aan de elektrische lamp.

Marcel Binnemans verzamelde 30 jaar om deze mooie collectie bijeen te krijgen. Na het museum breng je een bezoek aan 'Atelier Tweeboomkes'. In dit privéatelier kan je werken bewonderen van kunstenaar Jan D'Haene en zijn vrouw Elly Bastiaens.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

De bib verkoopt
Van maandag 6 maart tot en met zaterdag 18 maart verkoopt de bibliotheek haar materialen die uit de collectie werden gehaald. Je kan tijdens de openingsuren langskomen voor boeken, tijdschriften, cd's, dvd's en poëzieposters. Voor een boek, dvd en cd betaal je 1 euro, voor een tijdschrift 0,20 euro en voor een poëzieposter 2 euro meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Repair Café in Luysterbos
Wil je iets herstellen, maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Op zaterdag 11 maart kan je om 14u terecht in dienstencentrum Luysterbos om kapotte spullen te (laten) herstellen. Samen met een deskundige ga je aan de slag. Tijdens het wachten kan je genieten van een drankje. Het Repair Café is goed voor het milieu, want je hergebruikt je materiaal. Het is ook goed voor de portemonnee, want je hoeft niets nieuws te kopen. Je steekt iets op over repareren en wie weet ... misschien leer je nieuwe mensen kennen.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

William Boeva in cc de Werft
Op 10 en 11 maart staat William Boeva op het podium van cc de Werft met Reset. Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan, ging het leven van William als één grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, onverwachte bochten en hier en daar het occasionele kotsplekje. Nu de rit voorbij is en William weer met beide voeten op de grond staat, blijft er een onbehaaglijk gevoel in de maag. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar hij zat niet echt aan het stuur. Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien, de boel te resetten en opnieuw op te starten. Benieuwd? Bestel je ticket voor Reset op www.dewerft.be, 014 56 66 66 of res.dewerft@geel.be. De toegangsprijs bedraagt 15 euro, de vriendenprijs 12 euro.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft.be