Op stap met de gids GeneratieZorg : naar aanleiding van Erfgoeddag kan je op zondag 23 april deelnemen aan een gratis wandeling. Toerisme Geel organiseert in samenwerking met de Geelse Gidsenbond drie wandelingen met drie verschillende vertrekpunten: dienst toerisme, het bezoekerscentrum van het OPZ en dienstencentrum Luysterbos. Bij elk vertrekpunt kan je om 13u en om 15u vertrekken. De wandelingen eindigen aan het Gasthuismuseum waar je de tentoonstelling 'Over piskijkers, pestdokters en pauwendrek' kan bezoeken. Inschrijven kan bij Toerisme Geel tot 16 april -meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Sluitingsdagen lokaal bestuur 10 en 17 april
Op maandag 10 en maandag 17 april zijn de diensten van het stadhuis en het Sociaal Huis gesloten. Het zwembad is tijdens de paasvakantie op weekdagen (ook op 10 april) open zoals op woensdag. Op zaterdag 8, zondag 9 en zaterdag 15 april gelden de gewone openingsuren. Met Pasen, 16 april, is het zwembad gesloten. Op paasmaandag, 17 april, is het zwembad open met de openingsuren van zondag en kan je 's morgens en 's middags banen trekken.

Werken parking Nieuwstraat
De herinrichting van de parking Nieuwstraat is volop aan de gang. Tijdens Palmenmarkt liggen de werken even stil, maar vanaf 18 april gaat de aannemer verder met de vernieuwing van de parking. De planning is zo opgesteld dat, behalve tijdens de asfalteringswerken, de helft van de parkeerplaatsen beschikbaar blijft. Van 18 april tot 1 mei wordt het middenstuk van de parking vernieuwd en blijven de doorgangen aan Nieuwstraat en Kollegestraat open.

Van 2 tot 10 mei is de ingang aan Kollegestraat afgesloten. De ingang aan Nieuwstraat is afgesloten van 11 tot 20 mei. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat. Enkel tijdens de asfalteringswerken van 22 tot 25 mei is de parking volledig afgesloten. De planning van de werken kan wijzigen door slechte weersomstandigheden.

Met je kids op reis? Vraag tijdig een kids-ID aan
De zomervakantie is in aantocht en je hebt misschien een reis gepland. Reis je naar het buitenland dan hebben je kinderen een kids-ID nodig. Een kids-ID is een reisdocument voor kinderen onder de twaalf jaar en is in de meeste Europese landen en in enkele niet-Europese landen geldig.

De aanvraag gebeurt door een van de ouders die het ouderlijk gezag uitoefent. Als de ouders niet meer samenwonen, volstaat het dat één van de ouders het minderjarig kind begeleidt. Na ongeveer drie weken krijg je per post een pin- en pukcode toegestuurd waarmee je de kaart kan afhalen. Het is absoluut noodzakelijk dat je kind aanwezig is bij de aanvraag van de kaart.

Bij de afhaling moet je kind niet aanwezig zijn. Voor de aanvraag van de kids-ID breng je je eigen identiteitskaart, eventueel de oude kids-ID en een pasfoto mee.

De voorwaarden voor de pasfoto zijn:
- foto is maximaal 6 maanden oud
- het aangezicht moet 70 tot 80% van de oppervlakte van de foto innemen
- neutrale gelaatsuitdrukking en gesloten mond (geen gefronste wenkbrauwen, tanden niet zichtbaar en geen glimlach)
- het aangezicht moet volledig zichtbaar zijn, zonder accessoires behalve om medische of godsdienstige redenen. De ogen, de kin en de gezichtsomtrek moeten zichtbaar zijn.
- witte achtergrond
- hoofd niet gekanteld en recht naar voren, schouders rechtop, recht voor het objectief.
Een kids-ID kost 6,30 euro bij een gewone procedure. Bij een spoedprocedure lopen de kosten op tot 188,30 euro. Reis je met een minderjarig kind buiten Europa, dan heb je een internationaal paspoort nodig.
meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Leeskasteel Rode Kruis 6+
Ken je Millie Duizendvoet al? Millie krijgt nieuwe schoenen waar ze supersnel mee kan rennen. Maar Millie valt over haar veter en dan doet haar voet pijn. Wie zal haar voet verzorgen? Op zaterdag 16 april kan je eerst luisteren naar het verhaaltje over Millie en daarna geven vrijwilligers van het Rode Kruis tips over verzorging en verpleging. Kom jij mee oefenen? Het leeskasteel is voor kinderen vanaf zes jaar en begint om 10u. Inschrijven doe je via bibliotheek@geel.be.

Beachvolleyterrein reserveren
Wat krijg je als je een straaltje zon, een plein met strandzand en een volleybal mengt? Beachvolleybal! Op de sportterreinen van De Leunen kan je van mei tot en met september twee beachvolleybalvelden reserveren. Een beachvolleyterrein moet je niet op voorhand reserveren, maar het kan wel. Als je reserveert, ben je zeker dat je kunt spelen. Reserveren kan op http://reservaties.geel.be en is gratis.

Als je een beachvolleyterrein wil reserveren via het internet, dan moet je je eerst registreren. Weet je niet of je al geregistreerd bent? Als je je rijksregisternummer invult terwijl je al geregistreerd bent, dan laat het programma weten dat er al een account is met dat rijksregisternummer. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je ooit een abonnement kocht bij het zwembad. Ben je al geregistreerd en ben je je wachtwoord en gebruikersnaam vergeten? Stuur dan een mail met je naam, voornaam en rijksregisternummer naar sport@geel.be, we sturen je dan zo snel mogelijk een wachtwoord en gebruikersnaam.
meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be