Buitenspeeldag: de tv gaat uit : geen excuus om binnen te blijven op woensdag 19 april, want dan is het weer Buitenspeeldag. Die dag gaan de kindertelevisiezenders tussen 13u en 17u op zwart. Buiten spelen kan overal: in je tuin, op een speelpleintje, in het bos of op de terreinen van jeugdcentrum De Bogaard. Kom je mee buiten spelen? De Bogaard wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs. Je zal niet weten waar eerst te beginnen.

Ouders en grootouders kunnen die dag samen met hun kinderen mee spelen. De jeugddienst heeft een activiteitenaanbod uitgewerkt waarbij kinderen en volwassenen naar hartenlust kunnen ravotten. Je amuseert je rot op het springkasteel. Tieners kunnen chillen in de Chillzone. De toegang is gratis. meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Erfgoeddag
Het Gasthuismuseum pakt uit met een unieke tentoonstelling in de mooie kamers van het vroegere Gasthuis. De tentoonstelling kreeg de ronkende titel 'Over piskijkers, pestdokters en pauwendrek'. Je kan de tentoonstelling bezoeken vanaf Erfgoeddag op zondag 23 april tot en met zondag 29 oktober. Erfgoeddag heeft dit jaar als thema 'zorg', een buitenkans voor onze zorgstad. Er werd dan ook een mooi programma uitgewerkt.

Naast de tentoonstelling in het Gasthuismuseum, organiseert de dienst toerisme in samenwerking met de Geelse Gidsenbond op 23 april drie wandelingen met drie verschillende vertrekpunten: dienst toerisme, het OPZ bezoekerscentrum en dienstencentrum Luysterbos. Bij elk vertrekpunt kan je om 13u en om 15u vertrekken. Verder kan je van 13u tot 17u een tentoonstelling bezoeken in dienstencentrum Luysterbos. Het OPZ geeft die dag van 10u tot 18u rondleidingen in het bezoekerscentrum Pas-sage.

Het Sint-Maria-Instituut organiseert het toonmoment Birtley Belgians Kempen, over Belgen die tijdens WO I naar Engeland vluchtten.
Twijfel je of 'Over piskijkers, pestdokters en pauwendrek' iets voor jou is? Misschien haalt dit je over de streep: alle activiteiten op Erfgoeddag zijn gratis en als leuk extraatje brengt het Geels Amateurtoneel de patiënten, dokters, chirurgijns en gasthuiszusters uit de tentoonstelling in het museum tot leven. Voor deze expo is ook een kinderparcours op maat uitgewerkt. Een niet te missen tentoonstelling, met zorg samengesteld.  meer info: dienst cultuur, 014 56 66 85, cultuur@geel.be

Sluitingsdag lokaal bestuur op 17 april
Op paasmaandag, 17 april, zijn de diensten van het stadhuis en het Sociaal Huis gesloten. Het zwembad is tijdens de paasvakantie op weekdagen open zoals op woensdag. Op zaterdag 15 april gelden de gewone openingsuren. Met Pasen, 16 april, is het zwembad gesloten. Op paasmaandag, 17 april, is het zwembad open met de openingsuren van zondag en kan je 's morgens en 's middags banen trekken.

Nieuwe medewerkers gezocht
Wil jij mee vorm geven aan de toekomst van Geel? Stel je dan kandidaat voor een van onze vacatures. AGB Sport zoekt een halftijds redder-toezichter. Bij het Sociaal Huis kan je solliciteren voor de functies coördinator kinderopvang (werfreserve), halftijds kok voor het dagcentrum, maatschappelijk werker (werfreserve) en verpleegkundige (werfreserve).

Het stadhuis en het Sociaal Huis zoeken administratief medewerkers klantencontacten en backoffice (werfreserve). De vacatures bij het stadhuis zijn: technisch medewerker drukkerij en werkleider magazijn. Je kan tot 18 april online solliciteren op www.geel.be bij vacatures. Heb je hulp nodig? De dienst personeel helpt je graag verder.
meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

't Origineel ontmoet Geel
't Origineel is een plaats waar gewerkt wordt aan interculturele dialoog door socio-culturele activiteiten te organiseren. Momenteel zijn er 10 verenigingen actief. Op zaterdag 22 april ontmoeten deze Geelse multiculturele verenigingen en Geelse 'Vlaamse' verenigingen elkaar en maken er een wereldfeest van.

Een Geelse voetbalploeg ontmoet Watandaar, dienstencentrum Luysterbos werkt samen met Afrazeuri. Zo zijn er nog andere koppels gevormd die je informatie geven vanaf 14u. Vanaf 19u barst het wereldfeest los met muziek, hapjes en drankjes. Iedereen welkom in zaal St.-Amands!
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Praatcafé dementie
Donderdag 20 april is het thema van het praatcafé dementie: 'dementie en levenseinde, mogelijkheden en misverstanden'. In een praatcafé dementie komen mantelzorgers en familie samen om dementie bespreekbaar te maken. Guy Hannes, coördinator Palliatief Netwerk Arrondissement Turnhout vzw (PNAT) brengt op 20 april verduidelijking over het thema. Omdat genezing van dementie niet mogelijk is, is het onvermijdelijk dat mensen met dementie aan deze ziekte, of in elk geval met deze ziekte sterven.

De zorg moet dan ook gericht zijn op een optimaal welbevinden (comfort), een aanvaardbare kwaliteit van leven en het voorkomen en verlichten van symptomen. Wil je meer weten? Kom dan op donderdag 20 april naar cc de Werft. De deuren gaan open om 18.30u, de toelichting begint om 19u. Deelnemen is gratis en je hoeft niet in te schrijven.  meer info: deskundige senioren May Luyckx, 014 56 71 31, may.luyckx@geel.be

Carl Berteele komt naar de bib
Carl Berteele is een bevlogen sportjournalist/reporter die van elke wedstrijd een spannende thriller maakt bij het becommentariëren. Hij laat op dinsdag 18 april in zijn eigen kaarten kijken en vertelt hoe hij bij de VRT terecht is gekomen, hoe hij in het wielrennen verzeild is geraakt en hoe ze de koersen verslaan (en daar is de Ronde van Vlaanderen uiteraard een belangrijk onderdeel van). Daarna staat hij ter beschikking van het publiek om vragen te beantwoorden en dit kan tot boeiende discussies leiden, zegt hij zelf! Wil je de verhalen van Carl Berteele horen of wil je hem een vraag stellen? Kom dan naar de bibliotheek op dinsdag 18 april om 20u. Inschrijven kan tot 18 april.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be