Woensdag 26 april 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
19.04.2017 - 16.08u
Door: Herman Gezelle

Sluitingsdag lokaal bestuur : op maandag 1 mei zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten naar aanleiding van het Feest van de Arbeid. Het zwembad is open met de openingsuren van zondag en je kan 's morgens (6.30u tot 8.30u) en 's middags (12u tot 13u) banen trekken.

Kom met de fiets naar de PlayMobiel
De PlayMobiel staat op woensdag 3 mei van 14u tot 17u op het marktplein. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Die dag vindt ook de actie 'Geel op de fiets' plaats. Ben je een krak op de fiets? Doe de behendigheidstest en laat zien wat je kan. Knutsel je liever, dan maak je je eigen verkeersbord. Wat je ook wil doen: zet je mama, papa, oma, opa, grote broer of zus op de fiets en kom naar de Markt.

Doorgangen parking Nieuwstraat om beurt gesloten
De herinrichting van de parking Nieuwstraat is volop aan de gang. De planning is zo opgesteld dat, behalve tijdens de asfalteringswerken, de helft van de parkeerplaatsen beschikbaar blijft.

Tot 1 mei vernieuwt de aannemer het middenstuk van de parking en blijven de doorgangen aan Nieuwstraat en Kollegestraat meestal open. Van 2 tot 10 mei is de ingang aan Kollegestraat afgesloten. De ingang aan Nieuwstraat is afgesloten van 11 tot 20 mei. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat. Tijdens de asfalteringswerken van 22 tot 25 mei is de parking volledig afgesloten. De planning van de werken kan wijzigen door slechte weersomstandigheden.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Creatief bewegen met je kind
De dienst sport organiseert vanaf zondagochtend 14 mei een lessenreeks Creatief Bewegen in de sporthal De Doelen. De sessies zijn gebaseerd op de bewegingsmethode van Veronica Sherborne.

Ze bevorderen de ontwikkeling van de persoonlijkheid en versterken de band tussen volwassene en kind. Heel speels en heerlijk om te doen met een kind, kleinkind of petekind. De workshop is voor kinderen geboren in 2010 en 2011, vergezeld van een volwassene. Aan de reeks van vier lessen kunnen twaalf duo's deelnemen. De lessen vinden plaats op de zondagen 14 en 21 mei en op 4 en 18 juni, telkens van 11u tot 12u in sporthal De Doelen. De prijs bedraagt 20 euro per duo voor de hele reeks. Houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen 50 procent korting. Inschrijven kan op www.geel.be of aan de kassa van het zwembad op maandag en vrijdag van 15u tot 17u en op dinsdag van 15u tot 18u.
meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Holvenjogging
Klaar voor de volgende jogginguitdaging? Op 5 mei kan je deelnemen aan de 12e Holvenjogging. Ter hoogte van het kerkplein worden de start- en aankomstlijn getrokken. Vanaf 18.30u starten de kleuter- en kinderreeksen en komen de G-sporters aan de startlijn. Om 19.30 uur kan je afstanden lopen van 4,8 km, 8,6 km of 12,5 km. De Holvenjogging maakt deel uit van het loopcriterium Geel Loopt. De criteriumkaart is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.
meer info: www.geelloopt.be

Expo: De kleine parade
Op zes plaatsen in Geel kregen meer dan vijftig deelnemers in kwetsbare situaties de kans om met een kunstenaar en studenten Sociaal Werk van Thomas More Kempen hun artistiek talent te ontdekken en te werken naar het toonmoment op vrijdag 19 mei in cc de Werft. Van vrijdag 5 tot vrijdag 19 mei kan je al kennismaken met de resultaten van deze samenwerking. De deelnemers willen hun verhalen, vreugde en verdriet in beweging zetten en jou als toeschouwer in vervoering brengen. Zo maakten bewoners van het woonzorgcentrum Wedbos kunstwerken in klei en in het MPI Oosterlo maakten jongeren strips. Ook benieuwd? Kom een kijkje nemen in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Dansvoorstelling AMWD: 'Van droom tot anders'
De dansafdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans werkte de afgelopen maanden hard aan de voorstelling 'Van droom tot anders'. Van klein naar groot, elke klas danst zijn stukje van het verhaal. Is alles wel zo rustig en vredig als het lijkt op het kasteel? Droom met de leerlingen mee en ontwaak in een andere wereld. De voorstellingen vinden plaats in cc de Werft op 5 mei om 19.30u, op 6 mei om 16u en om 19.30u en op 7 mei om 16u. Reserveer je toegangskaarten op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66. De kaarten kosten 12 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 6 euro. Voor houders van een vrijetijdspas is de toegang gratis.
meer info: Academie voor Muziek, Woord en Dans, 014 56 65 60, info@amwdgeel.be

Wenskaartjes en fantasietaart maken in Luysterbos
Op woensdag 3 mei start de cursus wenskaartjes maken in Word in dienstencentrum Luysterbos. In vier lessen leer je de kneepjes van het vak. Je gaat aan de slag met lettertypes, kleuren, vormen, foto's en tekeningen en komt al snel tot prachtige resultaten. Opgelet, een basiskennis van Word is vereist. De cursus kost 6 euro, met vrijetijdspas 3 euro. Vooraf inschrijven is verplicht.
Of kom op donderdag 4 mei gewapend met oasis, vilt en zijden bloemen naar Luysterbos en maak een fantasietaart met zijden bloemen. De les begint om 14u en is gratis. Ook voor deze les moet je inschrijven.
meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto