Sollicitatiedatabank stedelijk onderwijs krijgt update : in 2014 lanceerde de Geelse stedelijke basisscholen een sollicitatiedatabank. Sollicitanten kunnen online een profiel aanmaken en komen zo in het bestand terecht waaruit de stedelijke scholen putten indien ze een vervanger zoeken. Op deze manier kon veel gerichter gezocht worden in het steeds wijzigend bestand van tijdelijke leerkrachten.

Dat de databank een succes is, bewijzen de zeshonderd profielen die ondertussen aangemaakt werden. Omdat de databank toe is aan een update, zal die niet beschikbaar zijn van 13 tot 21 juni. Wie reeds een profiel aangemaakt had, zal hierover per mail een bericht ontvangen. Wie via www.sbsgeel.be/sollicitatiedb een profiel wil aanmaken wacht daar best mee tot 22 juni.

Netwerkevent sociale economie - normaal economisch circuit

De interlokale vereniging 'Regierol Zuiderkempen', waar de stad Geel en gemeenten Laakdal en Meerhout deel van uitmaken, organiseerde op 4 juni een netwerkevent om de samenwerking tussen de sociale en regulliere economie te promoten. De veertig aanwezigen werden verwend met een uitgebreid ontbijt en interessante toelichtingen over tewerkstellingsmaatregelen (door VDAB) en de werking van Unizo.

Klap op de vuurpijl waren de getuigenissen door Gavra en WEB over de samenwerking tussen sociale en reguliere economie. Beide organisaties gaven aan dat een samenwerking een grote meerwaarde betekent voor zowel het sociale als reguliere bedrijf. Vele bedrijven, KMO's of handelaars weten echter niet welke diensten de sociale economie in hun regio te bieden heeft.

Daarom ontwikkelde 'Regierol Zuiderkempen' de online dienstenwijzer www.dienstenwijzerglm.be waar zowel particulieren als bedrijven sociale-economie initiatieven kunnen opzoeken. De meerwaarde van dergelijke samenwerkingen zijn divers; niet enkel economisch, maar ook sociaal, maatschappelijk en ecologisch.

Schrijf je in aan de Academie Beeldende Kunst

Op maandag 15 juni startten de inschrijvingen in de Kunstacademie. Ben je tussen de 6 en de 99 jaar? Wil je leren tekenen, schilderen of keramiek maken? Of heb je meer interesse voor creatieve experimenten met de computer? Je inschrijving in de kunstacademie betekent het startschot voor een boeiende exploratietocht in de wereld van de beeldende kunst. Onderweg leer je kijken naar, nadenken over en genieten van kunst. Je zintuigen worden aangescherpt. En vooral: in de kunstacademie kan je zelf actief creërend aan de slag met uiteenlopende materialen en technieken. Op http://kunstacademie.geel.be vind je alle info terug over onze verschillende ateliers, per leeftijd,  meer info: Academie Beeldende Kunst, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Kunstacademie stelt werken van leerlingen tentoon

In de Schrijnwerkerij op centrumparking Nieuwstraat presenteren de leerlingen van de kunstacademie vanaf 25 juni hun afstudeerprojecten van het voorbije schooljaar.
De laatstejaarsstudenten van tekenkunst, schilderkunst, keramiek en het digitaal atelier kozen elk een eigen thema of project, waarin ze hun persoonlijke artistieke visie ontwikkelen. Het beste werk werd geselecteerd om tentoon te stellen. Ook de afstuderende leerlingen van het jeugdatelier krijgen er een prominente plaats. 

Tegelijkertijd is in de kunstacademie, de Schuur en op het St.-Dimpnaplein werk te zien van alle leerlingen, zowel van de kinderen en de jongeren als van de volwassenen. Een uitgelezen moment voor het geïnteresseerde publiek om kennis te maken met de resultaten van een jaar werken in de verschillende artistieke ateliers. 

De vernissage in de Schrijnwerkerij staat gepland op woensdag 24 juni om 20u. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, op donderdag 25 en vrijdag 26 juni van 14u tot 20u en op zaterdag 27 en zondag 28 juni van 10u tot 17u.

meer info: Academie Beeldende Kunst, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be

Loop mee 'Dwars door Geel'

Op zaterdag 20 juni staat in het centrum van Geel de loopwedstrijd Dwars door Geel gepland. De wedstrijd maakt deel uit van het criterium 'Geel Loopt'. Je kan kiezen uit een parcours van 5km of 10km. De deelnemers aan beide afstanden vertrekken gezamenlijk om 19.30u op de Markt. Voorafgaand kunnen ook kinderen en G-atleten hun loopvermogen tonen. Loop je niet mee, kom dan zeker eens een kijkje nemen op de Markt.

meer info: www.geelloopt.be

Gewijzigde verkeerssituatie n.a.v. Dwars door Geel

Op zaterdag 20 juni is een aangepast verkeersreglement van kracht in de centrumstraten, naar aanleiding van de loopwedstrijd 'Dwars door Geel'. Een aantal straten zullen afgesloten zijn tussen 17u en 19u, andere eenrichtingsstraten krijgen tijdelijk een dubbele rijrichting. Een overzicht van de maatregelen vind je terug op www.geel.be.

Stadscentrum in teken van braderij

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 juni staat het centrum van Geel in teken van de jaarlijkse braderij. In Pas, Stationsstraat en Nieuwstraat kan je dan tussen de kraampjes kuieren, op zoek naar leuke koopjes.

Naar goede gewoonte voorzien de handelaars heel wat animatie en wedstrijden, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De braderij wordt traditioneel afgesloten met het stadsfestival op de Markt. Dat krijgt net als vorig jaar een retro kleedje aangemeten. In de namiddag kunnen kinderen er ongeremd hun hart ophalen, terwijl de ouders tot rust komen op één van de vele gezellige terrasjes. Vanaf 19u tot 23u staat Radio Modern gepland, met aanstekelijk 50's en 60's muziek. Sofie leert jullie de heup- en dansbewegingen aan in haar 'dancing class'. Een live-band zet jullie vervolgens aan tot het echte werk. Verwacht je daarnaast aan een 'Beauty Boudoir', barbier en enkele retrostandjes.

Gewijzigde verkeerssituatie n.a.v. braderij

Naar aanleiding van de braderij zal in de centrumstraten van dinsdag 23 tot maandag 29 juni een aangepast verkeersreglement van kracht zijn. Een aantal straten zullen afgesloten zijn tussen 17u en 19u, andere eenrichtingsstraten krijgen tijdelijk een dubbele rijrichting. Een overzicht van de maatregelen vind je terug op www.geel.be.