Circus Ronaldo brengt Fidelis Fortibus in het stadspark
Op vrijdag 2, zaterdag 3 en maandag 5 juni wordt het stadspark omgetoverd tot een circus. De voorstelling Fidelis Fortibus van Circus Ronaldo is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo met coaching van theatermaakster Lotte van den Berg. Het thema is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo'n mystieke melancholie geven.

In Fidelis Fortibus betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij is alleen, maar alle andere personages spelen, want hij houdt ze in leven. De toeschouwers zijn ook medeplichtig aan het in stand houden van het illusionaire 'grote' spektakel. Het applaus, de lachsalvo's, de blaasinstrumenten ... Het klinkt nog steeds live, als een werkelijkheid. De voorstellingen beginnen telkens om 20.15u in het stadspark. Een ticket (18 euro, vriendenprijs 15 euro) reserveer je op www.dewerft.be, 014 56 66 66 of res.dewerft@geel.be.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Sluitingsdag lokaal bestuur Pinksteren
Op 5 juni, pinkstermaandag, zijn de stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten.
Het zwembad is op 4 juni, met Pinksteren, gesloten. Op maandag 5 juni kan je zwemmen van 10u tot 17u. Van 6.30u tot 8.30u en van 12u tot 13u kan je banen trekken.
Het Gasthuismuseum is met Pinksteren open van 13.30u tot 17u, op maandag is het gesloten.

Kermisjogging in Punt
Op zaterdag 10 juni staat de zesde jogging van het loopcriterium Geel Loopt op het programma. KWB Punt stippelde een parcours uit dat vertrekt aan de parking naast de school Top@Punt, Vogelzang 64. Om 14u start de Kinderjogging en om 15u de Kermisjogging. Je kan inschrijven vanaf 13u. De criteriumkaart van Geel Loopt is verkrijgbaar op de verschillende loopwedstrijden.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de Vrije Natuurloop in Bel, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

Info over bijen in de bib
Voor de 'Week van de bij' maakte het departement leefmilieu, natuur en energie van de Vlaamse Overheid een infozuil die uit zes panelen op doek bestaat. De infozuil schetst de problemen van de bij, maar ook de mogelijke oplossingen. Tal van goede praktijkvoorbeelden kunnen ons inspireren om de bijen te helpen. De infozuil staat van 5 juni tot 1 juli in de bibliotheek.

Kindlint Oosterlo: klaar om te gebruiken
In Oosterlo kan je gebruikmaken van het kersverse kindlint om je op een veilige manier door de parochie te verplaatsen. In navolging van eerdere projecten rond 'trage wegen doen bewegen' en 'spelen in beweging' in Oosterlo sloegen stad Geel, Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo vzw en Huis Perrekes vzw de handen in elkaar om deze kindvriendelijke route uit te werken.

Houten paaltjes geven de route duidelijk aan. Ze hebben bovenaan een uitsnijding als een soort kijker waardoor je naar de omgeving kan kijken. De stad richtte een aantal speelse rustplekken in met een picknickbank, groenaanleg of een speels element. Je vindt dergelijke plekken naast het Oosterlosepad, langs het paadje in Van Merodestraat en het kleine pleintje in Berthoutsdreef. Het kindlint loopt ook langs het eerder aangelegde Kloosterpad en over de Kikkerweide van Natuurpunt.
meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterking, 014 56 60 83, speelruimte@geel.be

Handwerken in de bib
Hou je van handwerken? Heb je graag gezelschap? Elke vrijdag tussen 14u en 18u kan je met je handwerk naar de bib gaan. Daar tref je nog andere haaksters en breisters aan. Je kan elkaar helpen en inspireren. Extra gezellig wordt het bij een kopje koffie of thee. En het voordeel om in de bib te zitten? Er zijn tal van hobbyboeken binnen handbereik, met ideeën en ontwerpen! Je hoeft niet in te schrijven, je komt gewoon langs op het tijdstip dat voor jou past.

Luysterbos viert vader met bierproeverij
Op donderdag 8 juni gaat alle aandacht in dienstencentrum Luysterbos naar de vaders. Proef en geniet van biologische bieren uit eigen land. Biobieren smaken heerlijk en zijn goed voor mens en milieu, zowel hier als aan de andere kant van de planeet. Een workshop voor echte levensgenieters met een hart voor de wereld. De bierproeverij begint om 13.30u en kost 8 euro persoon. Vooraf inschrijven is verplicht.
meer info: LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be