Expo door KSA Berkven in de bib : KSA Berkven is een jeugdbeweging voor jongens van 6 tot 16 jaar, maar er worden ook activiteiten georganiseerd voor 'oudere' leden. Een van deze activiteiten is 'de uitdaging'. De uitdaging van het voorbije jaar was het maken van een collage over 'Berkven, de jeugdbeweging'.

Wat denken en voelen de leden als ze terugdenken aan hun tijd bij de jeugdbeweging? Welke herinneringen willen ze vastleggen in een collage? De resultaten van deze opdracht kan je van maandag 2 tot zaterdag 28 oktober bewonderen in de bibliotheek.

Vrije natuurloop: laatste Geel Loopt
Sta je te trappelen van ongeduld om aan de laatste wedstrijd van het criterium Geel Loopt te beginnen? Op zondag 8 oktober staat de Vrije Natuurloop in Bel op het programma. De Geelse Atletiekclub stippelt een parcours uit dat grotendeels door de uitgestrekte bossen loopt. Start en finish bevinden zich aan tennisclub Den Bruul, Belse Hei 2. Je kan tussen 8 en 10 uur vrij vertrekken.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de Vrije Natuurloop een klein cadeautje afhalen. Als je niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 15 oktober je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.
meer info: www.geelloopt.be

Spelen met PlayMobiel in Sint-Dimpna
De PlayMobiel trekt er weer op uit! Woensdag 4 oktober staat de PlayMobiel in Sint-Dimpna. Je kan komen meespelen van 14 tot 17 uur op het speelplein in Eikevelden. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen. Onze animatoren kunnen niet wachten om er in te vliegen. Kom je meespelen?
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Enquête naar de arbeidskrachten
Vanaf maandag 2 oktober neemt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie in opdracht van de Europese Unie bij een aantal gezinnen in Geel een enquête af. Het betreft een enquête naar de arbeidskrachten. Met de resultaten van de enquête worden internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken opgemaakt. De betrokken personen werden per brief op de hoogte gebracht. De enquêteur heeft een legitimatiekaart bij. De deelname aan de enquête is verplicht.
meer info: FOD economie, 0800 120 33, EAK-EFT@economie.fgov.be

Wereldwinkel te gast in grootouderatelier
Op woensdag 11 oktober nodigt dienstencentrum Luysterbos grootouders met hun kleinkinderen uit om kennis te maken met Fairtrade. De Wereldwinkel komt langs tijdens de Week van de Fair Trade om uit de doeken te doen wat eerlijke handel juist inhoudt. Niet met een saaie presentatie, maar met een quiz, een kort tekenfilmpje en het bordspel Serieus Gesjareld.

Krijg je van dit alles dorst? Proef dan zeker van de Fairtrade-drankjes. Het grootouderatelier vindt plaats in Luysterbos en begint om 14 uur. Je kan tot en met vrijdag 6 oktober inschrijven. Per kind betaal je 2,50 euro, met vrijetijdspas 1,25 euro.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be
Girlpower op Ladies Games
Op zaterdag 30 september laten de Geelse dames zich van hun strafste kant zien op de Ladies Games. De Ladies Games zijn een belevingsconcept voor vrouwen vanaf 16 jaar, georganiseerd door Flair, Libelle en Hercules Projects. Verwacht je aan een fun dagje met zes actieve, ludieke battles tussen dames, ondersteund door knappe hunks. Zak op 30 september vanaf 14 uur af naar de Markt en kom supporteren voor de dappere dames. Zowel tijdens als na de games kan je terecht in 'the Village' voor drink & food trucks. Om 18.30 uur is het tijd voor de après-battle party met dj.
Zin om tussendoor te shoppen? De handelaren van het centrum rollen de rode loper voor je uit op de Herfstopendeur (ook op zondag 1 oktober). Je mag je verwachten aan een hapje en een drankje ter gelegenheid van de Dag van de Klant.
meer info: www.ladiesgames.be

Op zaterdag 30 september is er geen rommelmarkt, de groentemarkt gaat wel door.

Raymond van het Groenewoud in het cultuurcentrum
Op zaterdag 7 oktober om 20.15 uur brengt Raymond van het Groenewoud het concert Kreten en gefluister in cultuurcentrum de Werft. Raymond solo. Mama, kijk zonder handen. En zonder andere muzikanten. De liedschrijver, de dromer: geheel alleen, aan zijn piano. Als je de kans krijgt om een icoon uit de Belpopgeschiedenis met een arsenaal aan klassiekers in de vingers van zo dichtbij en zo intiem mee te maken, hoeven we je eigenlijk niets meer te vertellen. Tickets bestel je op www.dewerft.be, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be of aan de balie. De toegangsprijs bedraagt 23 euro, de vriendenprijs 19 euro.
meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, info.dewerft@geel.be

Moeder-Taal zoekt vrijwilligers
Moeder-Taal is een project van twee centra voor volwassenenonderwijs (Centrum voor Basiseducatie Kempen en CVO Kempen), Kind en Gezin, het Agentschap Inburgering en Integratie en het Huis van het Kind. Het wil anderstalige moeders de kans geven om Nederlandse les te volgen. Het Huis van het Kind zoekt vrijwilligers die graag met kindjes spelen en het tof vinden om met anderstalige moeders te praten. De lessen vinden vanaf dinsdag 3 oktober plaats op dinsdag- en vrijdagvoormiddag van 9 tot 12 uur (niet tijdens schoolvakanties) in de buitenschoolse kinderopvang De Bengelbende, Burgstraat 27. Wil je je voor een langere periode engageren in een vast vrijwilligersteam? Neem dan contact op met Katrien Gilis, coördinator Huis van het Kind op katrien.gilis@geel.be of 014 56 73 44.
meer info: Katrien Gilis, coördinator Huis van het Kind, 014 56 73 44, katrien.gilis@geel.be