Industrieweg krijgt opknapbeurt : Het college heeft goedkeuring gegeven om herstellingswerken op de Industrieweg uit te voeren. Een oppervlakte van 1.900 vierkante meter zal hersteld worden om een vlottere en vooral veiligere mobiliteit mogelijk te maken. De technische dienst zal op korte termijn met de aannemer ter plaatse gaan om na te gaan welke stukken hoogdringend aan vervanging toe zijn en welke timing daarop gezet kan worden. Er wordt ook verder werk gemaakt van een fietsbelijning op de Industrieweg.

Heraanleg fietspad N13 voor onbepaalde tijd uitgesteld

De heraanleg van het eerste gedeelte van het fietspad langs de N13 in Grobbendonk (tussen Herentals en Nijlen) was voorzien voor 2016, indien de laatste onteigeningen geen problemen zouden opleveren. Het gemeentebestuur wachtte daarvoor nog een vonnis van de vrederechter van Herentals af.

Dit vonnis is ondertussen uitgesproken en heeft een negatieve uitkomst voor het gemeentebestuur. Mogelijk zal een nieuwe procedure opgestart moeten worden, met mogelijk grote gevolgen voor de timing van de werken.

Verantwoordelijkheid Vlaamse Gewest :  Het gemeentebestuur is voor onteigeningen afhankelijk van het Vlaamse Gewest en kan dus niet zelf het initiatief nemen om een nieuwe procedure op te starten.

Hoe lang de werken uitgesteld moeten worden, is voorlopig koffiedik kijken. Uiteraard is het gemeentebestuur vragende partij om dit dossier zo spoedig mogelijk afgehandeld te krijgen.

De inwoners van Grobbendonk en Bouwel zullen zoveel mogelijk op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen via de gemeentelijke informatiekanalen. Je kan ook altijd terecht bij onze N-VA mandatarissen.

Fietspad Philipsbos af in lente 2015

In de lente van 2015 legt de gemeente het fietspad in het Philipsbos aan, zodat een veilige doorsteek tussen de Sperwerlaan en de omgeving Linde-kens (Pallieterdreef) mogelijk wordt, zonder de N13 te moeten passeren.

In de oude plannen eindigde het fietspad in het bos zelf, zonder aansluiting op de Pallieterdreef. Bovendien kost het project een zeer verantwoorde 87 000 euro. De oude plannen hadden het over bijna 340 000 euro.

In die plannen zou ook een heel deel bomen gekapt worden, waardoor de natuurlijke geluidsbuffer voor de aangrenzende woonwijk gedeeltelijk wegviel.