Brede Gang wordt doodlopend : het college van burgemeester en schepenen besliste begin mei om van de Brede Gang een doodlopende straat te maken. Er zullen paaltjes geplaatst worden net achter het appartements-gebouw langs het Astridplein. De reden hiervoor is puur de veiligheid. Nu is het erg gevaarlijk voor zwakke weggebruikers om de Brede Gang te passeren, vanwege de uitkomende auto's.

Daarnaast zullen er in de schoolomgeving van Bouwel Dorp betonnen palen en een verkeerskussen geplaatst worden ter hoogte van school Klavertje 3. De paaltjes komen aan het voetpad voor de AXA-bank, met daartussen een ketting om de veiligheid van de schoolkinderen te verhogen.

Het vernieuwde archeologische museum al bezocht?

De Werkgroep Archeologie Grobbendonk opende onlangs de tijdelijke tentoonstelling 'Graven in Ouwen! Een eeuw archeologie' in de kerk van Grobbendonk (Boudewijnstraat). Aan de hand van een tijdlijn van 1904 tot heden wordt de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in de gemeente in beeld gebracht. Langsheen de tijdlijn ontdek je via foto's, vondsten en verhalen wie er gegraven heeft en bij wie er gegraven is.

De tentoonstelling is geopend tot en met 23 oktober 2015, elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak via archeologiegrobbendonk@gmail.com.

Grobbendonk en Bouwel Feesten!

Op zondag 28 juni organiseert het gemeentebestuur een dag vol plezier en activiteiten. Je bent vanaf 14.00 uur van harte welkom op het Astridplein van Grobbendonk, dat voor dit evenement autovrij wordt gemaakt. Dit alles kadert in het initiatief Vlaanderen Feest!, de 11-daagse periode voor de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

Je kan er, terwijl je rustig iets drinkt op één van de caféterrassen, de hele namiddag genieten van een heleboel straatanimatie. Vanaf 17.00 uur is er de mogelijkheid om te picknicken op het gras van het Astridplein. Je bent vrij om jouw eigen deken, eten en drinken mee te nemen maar je kan ook terecht bij een aantal kraampjes op de parking voor de bibliotheek. Ondertussen voorzien wij muziek van eigen bodem en gaan we op zoek naar de meest originele picknick! Om 19.00 uur is er een optreden van Salim Seghers en vanaf 20.15 uur geeft Get Ready! het beste van zichzelf!

Organiseer jij het leukste buurtfeest?

Organiseer jij tussen 1 mei en 30 september 2015 een buurtfeest? Maak er dan zeker een originele of grappige foto van. Je kan er mee in de prijzen vallen! In september kiest een jury de 3 leukste foto's uit. De 3 winnaars ontvangen van het gemeentebestuur Grobbendonkse cadeaucheques t.w.v. € 250, € 150 of € 100 waarmee ze inkopen kunnen doen voor hun volgende buurtfeest!

GroBo Tenniscup verplaatst

De GroBo Tenniscup, het officieel tenniskampioenschap voor de inwoners van Grobbendonk en Bouwel, dat georganiseerd wordt door Tennisclub De Chalet (Oudesteenweg 66, 2280 Grobbendonk) wordt verplaatst van 24 mei naar 21 juni.