DIFTAR-toelagen 2015 :  Op 12 november 2013 keurde de gemeenteraad het aangepaste reglement goed i.v.m. de DIFTAR-toelagen. In dit reglement staat welke personen/doelgroepen recht hebben op een DIFTAR-toelage en hoeveel deze bedraagt. Het gaat enerzijds om personen met incontinentieproblemen, stomapatiënten, onthaalouders, ... Zij produceren immers meer afval dan de doorsnee burger. Anderzijds ontvangen scholen, parochiezalen en verenigingen met een eigen lokaal een toelage van 45 euro (het vaste belastingsrecht).

Voor het jaar 2015 werden aanvragen ingediend en aanvaard voor 299 aansluitpunten. Een totaal bedrag van 8.061 euro werd onder hen verdeeld via de DIFTAR-factuur.

Onderhoud asfaltwegen
Op 23 juni 2015 werd een aannemer aangesteld voor het buitengewoon onderhoud aan asfaltwegen - dienstjaar 2015. De totale kostprijs hiervan bedraagt 555.341,07 euro incl. btw. Het college stelt nu de aanvangsdatum voor deze werken vast op 14 september 2015. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 75 werkdagen uitvoeren.

Subsidies voor vierdepijlerprojecten
Het college kent een subsidiebedrag van 2.500 euro toe aan drie langetermijnprojecten in het Zuiden waarbij inwoners van Heist-op-den-Berg betrokken zijn. Het gaat om de organisaties Cemrest, Rewbé en Njokko Bok. Voorwaarde is wel dat zij tijdig een werkingsverslag indienen en komen toelichten waarvoor ze hun subsidies gebruikt hebben. Daarnaast moeten ze in Heist-op-den-Berg activiteiten opzetten rond het betrokken project, alsook op een zinvolle manier hun steentje bijdragen aan de gemeentelijke Noord-Zuidinitiatieven.

Burende Boeren
Het college gaat principieel akkoord om deel te nemen aan het project 'Burende Boeren'. Dit project wil vanuit een breed partnerschap nieuwe impulsen geven aan land- en tuinbouw in het arrondissement Mechelen. Deelnemende partners zijn o.a. Boerenbond, RESOC Mechelen, provincie Antwerpen, Innovatiesteunpunt, ... en een twaalftal lokale overheden.

Door samen te werken, kan heel wat expertise uitgewisseld worden, wat het land- en tuinbouwbeleid in onze gemeente ten goede komt. Bovendien draagt dit project bij tot de realisatie van het Burgemeestersconvenant/Kempen 2020. Het inzetten op lokale voedselstrategie, korte ketenacties en het verminderen van voedselkilometers helpt immers de CO2-uitstoot te reduceren.

Verklapt
Warre Borgmans, vooral bekend door zijn werk voor televisie en film, is een rasverteller die zowel dramatisch als lichtvoetig uit de hoek kan komen. Voor Verklapt vertelt hij een waargebeurd Antwerps verhaal en plein air, op dinsdag 28 juli vanaf 20 uur, op het Kerkplein in Heist-op-den-Berg. Meer weten?

Ophaling grof vuil
In Heist-op-den-Berg wordt het grof vuil zes keer per jaar opgehaald. De eerstvolgende keer is op donderdag 6 augustus. Wil je graag iets meegeven? Contacteer dan tijdig het onthaal in het gemeentehuis. Meer weten?

Sluitingsdagen augustus
In de vakantie sluiten een aantal OCMW- en gemeentediensten tijdelijk hun deuren of hebben ze aangepaste openingsuren. Meer weten?