Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, afvalintercommunale en het kringloopcentrum

Om het hergebruik van producten te stimuleren, sluiten de gemeente en IOK Afvalbeheer een overeenkomst af met De Kringwinkel Zuiderkempen. Op deze manier kunnen herbruikbare goederen (zoals meubelen, kleding, kleine huisraad, boeken en platen, speelgoed, ...) een nieuw leven krijgen in plaats van in de vuilbak te eindigen. De samenwerkingsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2016 en loopt tot 31 december 2022.

Er wordt een doelstelling van 7 kg hergebruik per Heistse inwoner nagestreefd tegen 2022. Deze doelstelling wordt gekoppeld aan de realisatie van een hergebruikspercentage op niveau van Kringwinkel Zuiderkempen van minimaal 50% (verhouding ingezameld/verkocht).

IOK Afvalbeheer betaalt een herbruikvergoeding aan Kringwinkel Zuiderkempen voor het inzamelen, klaarmaken voor verkoop en verkopen van de tweedehandse goederen.
Kringwinkel Zuiderkempen rapporteert maandelijks de ingezamelde hoeveelheden herbruikbare goederen aan de gemeente en IOK Afvalbeheer.

Het college verwijst de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst door naar de gemeenteraad.

Buitenspeeldag 2017

De Vlaamse Overheid wil kinderen en jongeren aanzetten om buiten te spelen en te sporten in hun onmiddellijke woonomgeving. Daarom neemt Heist-op-den-Berg ook dit jaar deel aan de tiende editie van de Buitenspeeldag. Deze vindt plaats op woensdag 19 april tussen 13 en 17 uur op het speelplein en speelbos van De Averegten en op het speelplein in Schriek (Nachtegaalweg 6). Ook televisiezenders Nickelodeon en Ketnet scharen zich achter dit initiatief en zullen tijdens de Buitenspeeldag geen programma's uitzenden.

Voor de organisatie van de Buitenspeeldag wordt er in Heist-op-den-Berg samengewerkt met leerlingen van de Heilig Hartscholen, derde graad richting LO. De leerlingen bereiden de Buitenspeeldag tijdens hun lessen voor met ondersteuning en feedback van de jeugd- en sportdienst. Op de Buitenspeeldag organiseren zij zelf de activiteiten.

Verlengen contract Speelkoffer

Het gemeentebestuur verlengt zijn contract met Arktos voor het organiseren van de Speelkoffer met 1 jaar. De Speelkoffer is een koffer met spelmateriaal die naar een (speel)pleintje in de buurt komt. Kinderen van 4 tot 14 jaar mogen komen spelen, samen met andere kinderen uit de buurt. Enkele animatoren zorgen voor leuke spelletjes met het materiaal dat je in de koffer kan vinden.
De kostprijs voor de contractverlenging bedraagt 26.160,86 euro incl. btw.

Garageverkoop Itegem

Het college gaat akkoord met de vraag van KWB Itegem om een garageverkoop te organiseren op het volledige grondgebied van Itegem op zaterdag 8 april 2017. Het gaat hierbij om een gewone garageverkoop waarbij er geen straten moeten worden afgesloten en waarbij de verkoop plaatsvindt op het eigen privédomein en niet op de stoep (of openbaar domein).

Restauratie Sint-Jan Baptistkerk

Het college legt de aanvangsdatum voor het isoleren van de stenen gewelven van de Sint-Jan Baptistkerk in Wiekevorst vast op 18 januari 2017. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 20 werkdagen voltooien.

Nieuws vanuit de gemeente

Verkoop gemeentehuis Itegem en herlokalisatie Rode Kruis
Het Rode Kruis zal op de huidige locatie kunnen blijven tot de verkoop van het oude gemeentehuis helemaal afgerond is. Daarna verhuizen ze naar de brandweerkazerne aan de Broekstraat in Hallaar.

Infomoment over akkerranden
Ben jij een landbouwer uit Heist-op-den-Berg, Berlaar of Nijlen? Kom dan zeker luisteren! Ook collega-landbouwers met interesse in bloemrijke gewassen zijn welkom. De infoavond vindt plaats op 1 februari om 20 uur in Berlaar.

Goed plan
Goed Plan is een project om eigenaars van een huurwoning te begeleiden bij allerhande werken, van kleine herstellingen tot grote renovaties. Op 31 januari om 19.30 uur vindt er een infoavond plaats in Cultuurcentrum Zwaneberg.

Meer info : www.heist-op-den-berg.be