Infovergadering heraanleg Poederleeseweg

In de tweede helft van september start het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid (AWV), in samenwerking met de stad Herentals en de gemeenten Vorselaar en Lille, met de herinrichting van de Poederleeseweg (N153). Om procedurele redenen beschikt AWV op dit moment nog niet over de gedetailleerde planning van de werken, maar de inwoners en handelaars van Herentals zijn welkom op een infovergadering op dinsdagavond 10 september in cultuurcentrum 't Schaliken.


Structureel onderhoud op de E313 ter hoogte van Massenhoven, Ham en Herentals-Industrie

Vanaf 20 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit op de E313. Op verschillende plaatsen (ter hoogte van Massenhoven, Pulle, Herentals en Ham) krijgt het verouderde wegdek nieuw asfalt of worden er herstellingswerken uitgevoerd. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zijn de werken afgerond na negen nachten en vier weekends in augustus en september. Tijdens de nachten van 6, 7, 8 en 9 augustus vinden voorbereidende werken voor het structureel onderhoud plaats.

Bezoek de belforttoren: inschrijven vanaf 16 augustus

Tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september kunt u van 10 tot 18 uur de belforttoren aan de Lakenhal bezoeken. Het bezoek is gratis en duurt ongeveer een kwartier. Omwille van het comfort en de veiligheid mogen er groepjes van vijf personen tegelijk de toren in. Daarom is inschrijven verplicht. U kunt inschrijven vanaf vrijdag 16 augustus om 9 uur. Dat kan telefonisch op 014-21 90 88 of per mail via toerisme@herentals.be. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam en telefoonnummer, het aantal personen waarmee u wilt komen en een uur van voorkeur. De medewerkers van de dienst toerisme bevestigen uw inschrijving dan zo snel mogelijk.

Minder snel, dank je wel

De Politie Neteland koopt gevelborden aan voor de campagne “Minder snel, dank je wel”. Deze borden hangen van eind augustus tot aan de herfstvakantie in de buurt van scholen. Ze waarschuwen autobestuurders voor de extra drukte tijdens het begin van het schooljaar en herinneren iedereen aan de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Open dag brandweer 2013

Op zondag 22 september houdt de Herentalse brandweer een open dag. Tussen 13 en 18 uur zijn er rondleidingen en demonstraties. Er valt ook heel wat plezier te beleven tijdens de spuitwedstrijden en de ritjes met de brandweerwagen. Wie geïnteresseerd is in een loopbaan bij de brandweer, kan terecht op de speciale infostand.

Festival van Vlaanderen

In het kader van het Festival van Vlaanderen organiseren de provincie Antwerpen en de stad Herentals op zaterdag 28 september een concert in de Sint-Waldetrudiskerk. Barokensemble Il Gardellino, onder leiding van Marcel Ponseele, brengt religieuze cantates van Johann Sebastian Bach. Kaarten zijn te koop bij cultuurcentrum ’t Schaliken.

Muziekfestival Overmacht in het Stadspark

Op zaterdag 10 augustus organiseert vzw Overmacht een muziekfestival in het Stadspark. Jongeren kunnen er van 13 tot 22 uur genieten van verschillende muziekgenres.

Terrasrock aan 10R20

Terrasrock is een nieuw concept van jeugdhuis 10R20 dat jonge muziekgroepen uit Herentals en omstreken de kans geeft om op te treden voor een publiek. De optredens vinden plaats op zaterdag 10 en 24 augustus op het plein voor het jeugdhuis, telkens van 18 tot 22 uur. Op het sfeervolle terras rond het podium zijn er drankjes te koop aan democratische prijzen.