Leerlingen kOsh maken opnames voor kortfilm in de Zandstraat :  Enkele Herentalse leerlingen van kOsh campus Bovenrij werken in hun vrije tijd aan een kortfilm. Het schepencollege geeft deze creatieve jongeren de toestemming om in de loop van augustus enkele scènes op te nemen in de Zandstraat. Het gaat om een vechtscène en een achtervolgingsscène. Daardoor zal de Zandstraat tussen de Grote Markt en de Collegestraat op maximaal drie dagen tussen 21 en 24 uur afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan de Zandstraat in op momenten dat er niet gefilmd wordt. De omwonenden krijgen vooraf een brief in de bus met de juiste data en meer informatie.

Bijkomende studies voor restauratie pastorie in Noorderwijk


Het stadsbestuur wil de schuur van de pastorie in Noorderwijk restaureren en sloot voor de studieopdracht een overeenkomst af met architect Paul Bellemans uit Kasterlee. Voor de studieopdracht zijn een aantal bijkomende studies nodig over de energieprestatieregelgeving, de veiligheidscoördinatie, de stabiliteit, bijzondere technieken en een bouwhistorisch onderzoek. Het schepencollege gunt de opdracht voor deze studies aan verschillende firma’s voor de totale prijs van 34.162,17 euro.

Eerste editie van de Classico Boretti Belgica

Op zondag 3 augustus organiseert vzw De Markt Fietst, in samenwerking met Boretti en Sporta, de eerste editie van de Classico Boretti Belgica. Deze toertocht voor fietsliefhebbers sluit aan bij de tweedaagse van Herentals Fietst en Feest op 31 juli en 1 augustus. De organisatie verwacht een duizendtal deelnemers.

Kwarttriatlon vervangt Herentals Sjot

Op donderdag 31 juli en vrijdag 1 augustus vindt de tiende editie van Herentals Fietst en Feest plaats.
De organisatie besliste om Herentals Sjot niet verder te zetten en organiseert in plaats daarvan een kwarttriatlon in samenwerking met triatlonclub DCM-Heylen Vastgoed. De start, aankomst en wisselzone bevinden zich aan het parkeerterrein van de bibliotheek. Het loopgedeelte speelt zich af op het parcours van het criterium en het fietsgedeelte gaat verder tot aan De Bleek in Olen en terug.

Nieuwe straatnaam Biezenhoek

De nieuwe straat die vertrekt vanuit de Raapbreukstraat en langs de spoorlijn loopt, krijgt de naam Biezenhoek. Het woord ‘biezen’ wijst op een gebied met oevergewassen. Op oude kaarten is te zien dat het gebied destijds bestond uit moerassige beemden, die werden doorsneden met een stelsel van sloten en brede houtkanten.

Alcohol- en drugpreventie op Parkrock

Parkrock vindt dit jaar plaats op vrijdag 20 juni in het Stadspark. Ook dit jaar voert de preventiedienst een actie tegen alcohol- en druggebruik. Door verschillende polsbandjes te geven aan de minzestienjarigen en pluszestienjarigen, weten de tappers aan wie zij alcohol mogen schenken. De lokale politie brengt ook de lokale handelaars en café-uitbaters op de hoogte van het evenement en vraagt hen de alcoholwet na te leven.

Om de alcohol- en cannabiswetgeving beter bekend te maken bij de jongeren zelf, gebruikt de preventiedienst een sjoelbak. Bij elk vakje hoort een vraag. Wie het juiste antwoord weet, wint een prijs. Verder is er ook een wedstrijd waarbij de jongeren een alcoholpreventieslogan moeten bedenken.

Turbozwemmen tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie kunnen kinderen vanaf drie jaar in het Netepark zwemlessen volgen. Kinderen met een diploma van 25 meter schoolslag kunnen andere zwemstijlen aanleren of zich vervolmaken. Ook overlevingszwemmen staat op het programma. De lessenreeks omvat tien lessen. U kunt kiezen voor een reeks van 30 juni tot 11 juli of van 18 augustus tot 29 augustus. Inschrijven kan vanaf maandag 19 mei via www.uitinherentals.be/turbozwemmen of tel. 014-28 52 50.

Gymnastiekwedstrijden in De Vossenberg

Op zaterdag 3 en zondag 4 mei organiseert Corpus Sanum de zestiende Memorial Bjorn Serneels in Sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 93). De Memorial Bjorn Serneels is een wedstrijd voor trampoline, tumbling en dubbelmini waaraan zeshonderd gymnasten deelnemen. Het parkeerterrein van De Vossenberg is afgesloten van zaterdag 3 mei om 6 uur tot zondag 4 mei om 22 uur.

Zwemwedstrijden in het Netepark


Op zondag 27 april organiseert de Herentalse Zwemclub een zwemwedstrijd in het Netepark. Het wedstrijdbad is die dag vanaf 12 uur gesloten. Op zaterdag 10 mei is het wedstrijdbad vanaf 15 uur gesloten wegens de vijfde Memorial Fons Brydenbach.

Jogging Herentals-Tielen

Op zondag 22 juni organiseert Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De gewone jogging van 14 kilometer start rond 12.35 uur op het parkeerterrein van het BLOSO-centrum. Rond 12.50 uur start de halve marathon. De politie zorgt voor begeleiding.

Kermisjogging in Morkhoven

Op dinsdag 26 augustus sluit de dertiende editie van de kermisjogging de kermis in Morkhoven af. Deze organisatie van de Landelijke Gilde Morkhoven en Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst is ieder jaar een enorm succes. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie door medailles aan te kopen, een podium en dranghekken te leveren en de sporthal en kleedkamers ter beschikking te stellen.