Ook digitale infoborden aan de invalswegen :  Eind 2013 liet het stadsbestuur de grote aankondigingspanelen aan de invalswegen verwijderen. Deze worden nu vervangen door vijf digitale infoborden. Het schepencollege gunt de opdracht voor het plaatsen van de borden aan Q-Lite BTI nv uit Baarle-Hertog voor de prijs van 41.962,80 euro. Deze investering betekent op termijn een besparing ten opzichte van de dure panelen die steeds opnieuw gedrukt moesten worden. Bovendien kan het stadsbestuur meer aankondigingen tegelijkertijd op de digitale infoborden plaatsen.

De digitale infoborden in het centrum van Herentals en op de Dorpspleinen van Noorderwijk en Morkhoven, zijn alvast een groot succes. Verenigingen die aangesloten zijn bij een adviesraad van de stad, kunnen hun aankondigingen doorgeven via www.herentals.be/digitale-infoborden.


Stadsbestuur ontvangt nieuwe inwoners

Op zaterdag 4 oktober ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 juli 2013 en 30 juni 2014 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Op het programma staan een brunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling. De aanwezigen ontvangen een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 5 euro en een vrijkaart voor het Netepark.

Nieuwe openingsuren voor het stadsarchief

Op 1 juli wijzigen de openingsuren van het stadsarchief. Het archief is vanaf dan open van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9 tot 12 uur. Het schepencollege beslist deze wijziging door te voeren in het kader van de besparingen. Momenteel lopen de openingsuren van het archief gelijk met die van het administratief centrum. Daarbij is het archief ook twee zaterdagen per maand open. Na onderzoek van de bezoekersaantallen bleek dat het niet nodig is om deze ruime openingsuren te behouden.

Huldiging kampioenen Beker Volleybal van de stad Herentals

KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finales van deze competitie vinden plaats op woensdag 18 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op vrijdag 27 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Aansluitend huldigt KWB Sportcomité de kampioenen van de zomercompetitie.

Stad huldigt kampioenenploegen VC Herentals

Op zaterdag 5 juli huldigt het stadsbestuur drie kampioenenploegen van voetbalclub VC Herentals. Twee jeugdploegen, de U15A en de U15B, behaalden het afgelopen seizoen de kampioenentitel, en het eerste elftal promoveert volgend seizoen naar 4e nationale. De ontvangst start om 19 uur en vindt plaats in de Lakenhal.