Heraanleg speelplaats De Wegwijzer :  De speelplaats van vrije basisschool De Wegwijzer in Morkhoven is in slechte staat. Na een regenbui staat de speelplaats vol met plassen waardoor de kinderen er niet meer kunnen spelen. Omdat het stadsbestuur eigenaar is van het terrein, stelt het college een aannemer aan om de speelplaats nog voor het begin van het nieuwe schooljaar opnieuw aan te leggen. De aannemer legt een fundering onder de dals en zorgt voor een afwateringssysteem. De heraanleg kost 44.022,92 euro.

Nieuwe voetbaldoelen voor Diependaal

Het stadsbestuur en Buurtcontactpunt De Klink kopen nieuwe voetbaldoelen aan voor het sportveld in Diependaal. De twee combivoetbaldoelen met geïntegreerde basketbalring worden geleverd door de firma D&D Sport uit Machelen voor de prijs van 5.128,55 euro. De doelen komen er dankzij een subsidie van Cera, de coöperatieve vennootschap voor welvaart en welzijn.

Open dag brandweer 2014

Op zondag 28 september houdt de Herentalse brandweer een open dag. Tussen 13 en 18 uur zijn er rondleidingen en demonstraties. Er valt ook heel wat plezier te beleven tijdens de spuitwedstrijden en de ritjes met de brandweerwagen. Wie geïnteresseerd is in een loopbaan bij de brandweer, kan terecht op de speciale infostand.

Herdenking Den Grooten Oorlog in Noorderwijk

Het convenant Den Grooten Oorlog is een tijdelijk samenwerkingsverband tussen verschillende verenigingen uit Noorderwijk en Morkhoven. Samen organiseren zij een totaalspektakel om de Eerste Wereldoorlog te herdenken en hulde te brengen aan de oud-strijders en de gesneuvelden. Het evenement vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 oktober in de sporthal van Noorderwijk. Naast een voorstelling waarbij toneel, zang, film en voordracht elkaar afwisselen, is er ook een tentoonstelling. Op het plein voor de sporthal zorgt het leger voor animatie. Het stadsbestuur stelt de sporthal ter beschikking, levert materiaal en steunt het evenement met een subsidie van maximum 1.500 euro

Viering nationale feestdag

Op maandag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur aan de Lakenhal op de Grote Markt. Daarna volgt een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tot slot biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.