Septemberkermis 2014 : van 30 augustus tot 8 september staat de Septemberkermis op de Grote Markt. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 30 augustus om 18 uur in de Lakenhal. Na de opening is er een rondgang onder muzikale begeleiding van Fanfare De Noorderzonen.

Het kermiscomité, het stadsbestuur en de vzw Toerisme Herentals zorgen voor enkele leuke extra's. Zo staat er op woensdag 3 september er een infostand aan de Lakenhal waar kinderen tussen 14 en 17 uur een ingekleurde tekening kunnen inruilen voor kortingskaartjes. Het stadsbestuur verdeelt de tekeningen via de Herentalse scholen. U kunt de tekening ook afprinten via www.herentals.be/septemberkermis. Verder is er dit jaar opnieuw een kermisrommelmarkt. Die vindt plaats op zondag 7 september van 14 tot 18 uur. Wilt u deelnemen, schrijf u dan vóór woensdag 3 september in via www.herentals.be/rommelmarkt of met het inschrijvingsformulier dat u vindt in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals). Op maandag 8 september sluit de kermis af met een familiedag.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens Noorderwijk Alive

Op donderdag 21 augustus vindt de wielerwedstrijd Noorderwijk Alive plaats. Om de wedstrijd in goede banen te leiden, geldt er tussen 18 en 22 uur eenrichtingsverkeer in de Morkhovenseweg, Voortkapelseweg, Schommestraat, Zandhoevestraat, Hoogton en Witbos. Er geldt ook een parkeerverbod.

Openingsfeest cultuurseizoen

Op zondag 28 september luidt cultuurcentrum ’t Schaliken het seizoen 2014-2015 in met een openingsfeest. Het wordt een dag met gratis optredens, familievoorstellingen en kinderanimatie in het cultuurcentrum en op de Grote Markt. Het openingsfeest start om 13.30 uur en eindigt om 18 uur.

Montmartre op het Begijnhof

Op zondag 14 september vindt de vijfde editie van Montmartre plaats. Tussen 11 en 18 uur kunt u tal van kunstenaars uit allerlei disciplines aan het werk zien op het Begijnhof. De accordeonspelers van de muziekacademie zorgen voor de gepaste muziek. In het Fundatiehuis kunt u een tentoonstelling van Fotoclub Anthony bezoeken en genieten van de poëzie van Kollectief Maksimaal. De toegang is gratis. Montmartre is een initiatief van de Herentalse cultuurraad, georganiseerd door de vrijwilligers van het Organiserend Comité Montmartre.

Sporten voor personen met een handicap

Het stadsbestuur en de werkgroep Anders Sporten organiseren jaarlijks sportactiviteiten voor personen met een handicap, hun familie en vrienden. Tijdens deze activiteiten kunnen de deelnemers op een ontspannen, familiale manier kennismaken met verschillende sporten. Zo verlaagt de drempel voor personen met een handicap om te sporten in clubverband. Elk jaar zijn er meer Herentalse verenigingen die een G-sportwerking opstarten en deelnemen aan deze promotiedagen. Dit najaar is er G-gym en dans op zaterdag 4 oktober, schaatsen op zondag 12 oktober, bowling op zaterdag 18 oktober, boccia op dinsdag 4 november en aquagym voor volwassenen op dinsdag 18 november.

Scoutsfeesten op 12 en 13 september

Met de Scoutsfeesten op vrijdag 12 en zaterdag 13 september zetten scouts 1e en scouts 8e Kempen voor het eerst samen het nieuwe werkingsjaar in. Op vrijdag is zijn er vanaf 20 uur optredens aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan. Op zaterdagnamiddag trekken de scouts in een stoet door Herentals en biedt het stadsbestuur hen een officiële ontvangst en een receptie aan. Om 17 uur is iedereen welkom aan de scoutslokalen voor een bijzondere onthulling die het startschot geeft voor een groot feest met volksspelen, muziek, eten, drinken en een extra groot kampvuur.

Herentals goede leerling sociale huisvesting

Er is steeds meer nood aan sociale woningen in Vlaanderen. Daarom legde de Vlaamse overheid voor elke gemeente vast hoeveel sociale woningen er in de periode 2009-2020 moeten bijkomen. Dit is het zogenaamde Bindend Sociaal Objectief. Om na te gaan of de gemeente voldoende vooruitgang boekt met de realisatie van de sociale woningen, voert de Vlaamse overheid op regelmatige basis een voortgangstoets uit. Uit de berekeningen van de voortgangstoets 2014 blijkt dat de stad Herentals het groeiritme volgt en dus voldoende inspanningen levert om het Bindend Sociaal Objectief te bereiken.

Studiebureau voor rioleringswerken Servaas Daemsstraat

Het stadsbestuur plant rioleringswerken in de Servaas Daemsstraat, Mussenblok, Woud en de Brouwerijstraat. Het schepencollege beslist om voor de opmaak van de studie van deze werkzaamheden samen te werken met studiebureau Anteagroup Antwerpen uit Berchem. De prijs van de studieopdracht wordt geraamd op 100.000 euro, exclusief btw.