Along Comes Mary + DJ Captain Steel - Donderse Dagen

Houdt u van swing, vrolijke lindyhop, stomende rock-‘n-roll en gospel? Haal dan snel uw bretellen en glimmende dansschoenen van onder het stof. Van de tango naar een twist. Van A Tisket A Tasket over Jailhouse Rock naar ... Along Comes Mary.

Waar cc 't Schaliken - buitenplein, Grote Markt 35, 2200 Herentals

Wanneer do 28/08/14 van 20:30 tot 22:30

Organisator CC 't Schaliken

Prijs Gratis

Links http://www.schaliken.be

Uitgebreide infotekst

Gewapend met een strakke band kleurt Mary onstuimig buiten de lijnen waarmee jazzland is afgebakend. Mary gooit alles in de strijd om u bij uw kraag de dansvloer op te sleuren. Hits uit de jaren veertig, vijftig en zestig blaast Along Comes Mary nieuw leven in.
Houdt u van swing, vrolijke lindyhop, stomende rock-‘n-roll en gospel? Haal dan snel uw bretellen en glimmende dansschoenen van onder het stof. Van de tango naar een twist. Van A Tisket A Tasket over Jailhouse Rock naar ... Along Comes Mary.

Along Comes Mary: Marijke Hulsmans (zang), Fabio Canini (gitaar), Rob Vanspauwen (bas), Wouter Dewit (piano), Sven Bloemen (drums), Daniel Daemen (saxofoon)

Captain Steel sluit de zomer af met een stomende dj-set. Verwacht geen luxecruise met champagne, kinderanimatie en gerimpelde bejaarden. Wie het aandurft om bij Captain Steel aan boord te stappen, kan zich beter voorbereiden op een stevige muzikale trip door de getto’s van onze wereld. Zijn tropische reizen garanderen drie dingen: zweet, stampende global beats en vermoeide benen.

Zandstraat Winkelwandelstraat

Van 11 april tot 27 september kunt u er elke vrijdag van 8.30 uur tot 14 uur en elke zaterdag van 11 tot 18 uur verkeersvrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan op het stuk tussen de Grote Markt en de Sint-Magdalenastraat. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden.

Waar Stadscentrum Herentals, Grote Markt en omgeving 1, 2200 Herentals

Wanneer van 06/04/14 tot 27/09/14 open vrij van 08:30 tot 14:00, za van 11:00 tot 18:00

Prijs Gratis

Links http://www.herentals.be/winkelstad

Kempische Autoshow 2014

Grote Kempische Autoshow op de terreinen van Golfclub Witbos met: meer dan 30 standhouders - golfinitiatie voor kinderen - kinderanimatie - drank- & eetstanden - Live optreden van William Reven op zaterdag op 18.00 h - GRATIS INKOM !!!

Waar Golfclub Witbos, Witbos z/n, 2200 Noorderwijk

Wanneer za 30/08/14 van 10:00 tot 18:00 zo 31/08/14 van 10:00 tot 18:00

Prijs Gratis

Links http://www.kempischeautoshow.be

Opfrissingscursus Eerste Hulp

Speciaal voor mensen die in het verleden reeds een brevet Eerste Hulp haalden organiseren we een opfrissingscursus.

Een week later kan je dan opnieuw je examen afleggen.

Waar Rode Kruis-Herentals, Schoolstraat 46, 2200 Herentals

Wanneer za 23/08/14 van 09:00 tot 16:00 za 30/08/14 van 09:00 tot 12:00

Prijs Gratis

Reserveren website :http://act.rodekruis.be/EducationActivity/OverviewEducationActivity.aspx?eaid=367779

Septemberdagen: 15 jaar restauratie kasteel Le Paige

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de restauratie van kasteel Le Paige staan de Septemberdagen van vzw Ter Vesten dit jaar volledig in het teken van deze herstelwerkzaamheden.

Waar Kasteel Le Paige, Nederrij 135, 2200 Herentals

Wanneer van 30/08/14 tot 21/09/14 zo, vrij, za van 14:00 tot 17:00 (ma, di, woe, do gesloten)

Organisator CC 't Schaliken

Prijs Gratis

Links http://www.schaliken.be

Uitgebreide infotekst

Elk jaar opent de vzw Ter Vesten het nieuwe tentoonstellingsseizoen onder de naam Septemberdagen. Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de restauratie van kasteel Le Paige staan de Septemberdagen dit jaar volledig in het teken van deze herstelwerkzaamheden.

De expositie is opgedeeld in drie thematische delen. Eerst en vooral schetst Ter Vesten de geschiedenis van het landgoed en krijgt u een familiekroniek van de familie Le Paige. In een tweede deel vindt u alles over het legaat en de restauratie van het kasteel. Het laatste thema gaat over het artistieke programma dat Ter Vesten vzw sinds de opening van het kasteel heeft verwezenlijkt.

De vzw Ter Vesten werd in 1993 opgericht met als doel de restauratie en valorisatie van kasteel Le Paige en het aangrenzende arboretum. Het domein was in 1976 bij testament geschonken aan de parochie Onze-Lieve-Vrouw. Als gevolg van de tegenstrijdige bepalingen van het testament en de bescherming als monument bleef het kasteel enkele jaren zonder duidelijke bestemming en raakte het in verval.

Door het initiatief van de vzw Ter Vesten kon in 1996 gestart worden met de werken aan het kasteel. Drie jaar later was het gerestaureerde kasteel Le Paige een feit. Sindsdien maakt het kasteel deel uit van cultuurcentrum ’t Schaliken en wordt het onder meer gebruikt als tentoonstellingsruimte.
i.s.m. Ter Vesten vzw

Extra: 
Op zondag 14 september 2014 om 11 uur vindt in de Groene Kathedraal een eucharistieviering plaats ter nagedachtenis van de familie Le Paige.