Subsidies voor Herentalse verenigingen : Het stadsbestuur heeft verschillende subsidiereglementen om de erkende Herentalse verenigingen te ondersteunen. Zo krijgt de Koninklijke Herentalse basketbalclub een projectsubsidie van 1.666,66 euro voor de organisatie van SummerThals 3x3 dat afgelopen zomer plaatsvond op de Grote Markt.

Scouts De Buecken (de vroegere Scouts 1e en 8e Kempen) krijgt een subsidie voor culturele projecten van 250 euro voor Project81. En ook ASH-Polaris, de Herentalse vereniging voor amateursterrenkundigen, krijgt een subsidie voor culturele evenementen van 250 euro voor de organisatie van de Nacht van de Duisternis die plaatsvindt op zaterdag 11 oktober. Het schepencollege kent de subsidies toe onder voorbehoud van bewezen kosten.

Herentals 'stijgt op' tijdens Shop in Thals


Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober stellen de winkels in het stadscentrum hun herfst- en wintercollectie voor. Dit gaat gepaard met heel wat randanimatie. Zo is er onder meer een wedstrijd waarbij vier tickets voor een ballonvaart te winnen zijn. Op zondag zijn de winkels open van 12 tot 17.30 uur.

Happen en stappen

Op zondag 5 oktober organiseren de gidsen 2e Kempen een gezellige hapjeswandeling. De wandeling start tussen 11 en 13 uur op het parkeerterrein aan de Wijngaard en eindigt aan de Toeristentoren. Deelnemen kost 15 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 8 euro. Inschrijven kan nog tot zondag 28 september via een overschrijving op rekeningnummer BE96 0017 2639 6805, met vermelding van uw naam en aantal eters per leeftijdsgroep. Met de opbrengst van de wandeling willen de gidsen naar de Jamboree die in 2015 plaats vindt in Japan. De gidsen zullen de volgende maanden nog activiteiten organiseren om hun spaarpot te spijzen.

Wielerwedstrijd van WTC ’t Scheef Kaderke

Op zaterdag 4 oktober organiseert wielerclub ’t Scheef Kaderke een wielerwedstrijd in Noorderwijk. Om alles vlot te laten verlopen, geldt er die dag tussen 13 en 18 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat, Plassendonk, Hoge Weg, Schravenhage, Kruisstraat en Ring (tussen Kruisstraat en Servaes Daemsstraat). Tussen 12 en 19 uur geldt er in die straten ook een parkeerverbod.