Laat uw fiets niet aan zijn (s)lot over :   Op woensdag 1 oktober organiseren het stadsbestuur, het Fietspunt en de Lokale Politie Neteland een fietsgraveerdag. Tussen 7 en 19 uur kunt u uw fiets gratis laten graveren in het Fietspunt aan het station. Reserveren is niet nodig. Breng wel uw identiteitskaart mee. Wie zijn fiets laat graveren, krijgt een lekkere croissant en maakt bovendien kans om een Helemaal Herentals Kadocheque of een beugelslot te winnen.

Spoorwegovergang Belgiëlaan en Ekelstraat afgesloten

Infrabel laat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de spoorwegovergang op de Belgiëlaan. Hierdoor is de overgang afgesloten van maandag 6 oktober tot en met zaterdag 11 oktober. De omleiding loopt via de Olympiadelaan, de ring, de Augustijnenlaan en de Belgiëlaan. De omgeving van Wuytsbergen en Vogelzang blijft via deze omleiding steeds bereikbaar. De bussen van De Lijn kunnen gebruik blijven maken van het busstation aan het Stationsplein.

Van vrijdag 31 oktober om 22 uur tot maandag 3 november om 6 uur is de spoorwegovergang aan de Vossenberg en de Ekelstraat afgesloten. Er is een omleiding via De Beuckelaer-Pareinlaan en Wuytsbergen.

Wereldwinkel trakteert treinreizigers op fruitsap

Van 1 tot 11 oktober vindt de Week van de Fair Trade plaats. Traditiegetrouw laat de Oxfam Wereldwinkel weer van zich horen. Zo delen vrijwilligers van Oxfam op woensdag 1 oktober tussen 5.30 uur en 9.30 uur fruitsap uit aan het station van Herentals. Niet alleen omdat het lekker en gezond is, maar vooral om de oneerlijke verhoudingen in de handel van sinaasappels aan te kaarten. Als fairtradegemeente moedigt Herentals deze en andere activiteiten rond eerlijke handel aan.

Nieuwe speeltoestellen voor wijkspeelterreinen

Het stadsbestuur laat nieuwe speeltoestellen plaatsen op de speelterreinen in Krakelaarsveld, Kapittelbossen en de Veldstraat. In Krakelaarsveld komt er een kabelbaan, een draaitoestel, een schommel en een klimtoestel, in Kapittelbossen een combinatie- en een draaitoestel, en in de Veldstraat een ruimtenet en een draaitoestel. De totale prijs voor het leveren en plaatsen van de speeltoestellen bedraagt 37.950,15 euro.

Albert I bus houdt halt op de Grote Markt

Op donderdag 23 oktober staat de ‘Albert I 1914 bus’ op de Grote Markt. Aan boord van deze reizende expobus vindt u een tentoonstelling over de bijna vergeten geschiedenis van het Belgisch leger en Koning Albert I tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tussen 10 en 19 uur kunt u de bus gratis bezoeken.

De ‘Albert I 1914 bus’ rijdt nog tot het einde van het jaar door het land en maakt deel uit van de tentoonstelling Koning Albert I en de Grote Oorlog – Strijden voor Vrede in Rumbeke. De tentoonstelling is een initiatief van de Private Stichting Stille Getuigen.

Herentalse Bierfeesten

Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober kunt u vanaf 12 uur terecht in zaal 't Hof op de Grote Markt voor de zeventiende editie van de Herentalse bierfeesten. U kunt er meer dan honderd soorten bier proeven, waarvan minstens tien op vat. De Bierfeesten zijn een organisatie van de vzw Herentalse Bierfeesten en KSJ Herentals. De opbrengst gaat volledig naar de werking van de jeugdbeweging.

Op de eerste rij parkeerplaatsen achter zaal ’t Hof plaatst de organisatie een koelwagen. Om het plaatsen en ophalen van de wagen vlot te laten verlopen, is het parkeerterrein op donderdag 23 oktober en maandag 27 oktober tussen 12 en 16 uur verkeersvrij.

Sport na School

Ook dit schooljaar kunnen leerlingen van het secundair onderwijs een Sport Na School-pas of kortweg SNS-pas kopen. Hiermee kunnen zij deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de regio. Er is keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals boogschieten, capoeira, fitness, spinning, zwemmen, schaatsen en squash. Een SNS-pas voor een semester kost 30 euro, voor twee semesters betaalt u 45 euro. De SNS-pas aanvragen kan in alle middelbare scholen van Herentals.

Het stadsbestuur ondersteunt ook het sportproject van de Thomas More hogeschool. Voor 15 euro kunnen de studenten tussen 6 oktober en 12 juni onder meer schaatsen, bowlen, fitnessen, zwemmen en deelnemen aan aquafitness en aquasculp.