Gas-elektriciteit: Durf Vergelijken!  Het is niet eenvoudig om de beste energieleverancier te kiezen. Daarom doet Herentals opnieuw mee aan de nationale informatiecampagne Gas-Elektriciteit: Durf Vergelijken!  Op www.vreg.be/doe-de-v-test kunt u de producten van de verschillende aardgas- en elektriciteitsleveranciers vergelijken. U vult gewoon enkele gegevens in (die u terugvindt op uw laatste eindafrekening) en de V-test berekent hoeveel u per jaar zou moeten betalen voor de verschillende aanbiedingen.

Hebt u geen toegang tot het internet of weet u niet hoe u moet vergelijken, kom dan naar een van de infomomenten van het OCMW. Breng zeker uw laatste eindafrekening van uw huidige aardgas- of elektriciteitsleverancier mee. De infomomenten vinden plaats op:

  • 20 november van 13 tot 16 uur in De Cirkel (Lierseweg 132)
  • 25 november van 13 tot 16 uur in De Cirkel
  • 27 november van 14 tot 17.30 uur in buurthuis Diependaal (Musketstraat 100)
  • 27 november van 18 tot 20 uur in De Cirkel

U kunt ook terecht bij de sociale dienst van het OCMW, zowel in de Nederrij 133/A als op de wekelijkse zitdag in de Dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven.   Meer informatie: OCMW, sociale dienst, Nederrij 133/A, tel. 014-24 66 66, info@ocmwherentals.be

Veilig verkeersregels leren in de oefenstraat

Drie Herentalse basisscholen nemen deel aan het 10op10-project van de provincie Antwerpen. Dit betekent dat zij zich actief inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Om de scholen te steunen, kreeg het stadsbestuur een 10op10-subsidie van de provincie. Hiermee koopt de stad een oefenstraat aan die kinderen toelaat om echte situaties uit het verkeer veilig in te oefenen op de speelplaats. Alle Herentalse basisscholen kunnen gratis gebruik maken van de oefenstraat.

Bijkomende studies voor restauratie pastorie in Noorderwijk

Het stadsbestuur wil de schuur van de pastorie in Noorderwijk restaureren en sloot voor de studieopdracht een overeenkomst af met architect Paul Bellemans uit Kasterlee. Voor de studieopdracht zijn een aantal bijkomende onderzoeken nodig zoals een analyse van het vocht- en zoutgehalte van het metselwerk. Het schepencollege gunt de opdracht voor deze onderzoeken aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium voor de prijs van 11.832,39 euro.

Grabbelpas kerstvakantie: De wereld van het water


Tijdens de kerstvakantie (op maandag 22, dinsdag 23, maandag 29 en dinsdag 30 december) neemt de Grabbelpas een duik in de wondere wereld van het water. Het programma vindt u binnenkort op www.jeugddienstherentals.be. De inschrijvingen voor de Grabbelpas starten op maandag 1 december om 17 uur, zowel online als bij de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 2 december kunt u ook telefonisch inschrijven (tel. 014-21 21 86). Vergeet niet dat u om deel te nemen een Grabbelpas voor 2014 nodig hebt. Hij kost vijf euro en u kunt hem bestellen bij de jeugddienst.

Bowling voor vijftigplussers

Ook dit jaar zijn sportieve vijftigplussers elke woensdag van 10 tot 11 uur welkom in de sporthal van De Vossenberg. Onder begeleiding van een sportanimator werken zij aan lenigheid, kracht en stabiliteit. Om de lessen van het najaar af te sluiten, organiseert het stadsbestuur op dinsdag 9 december een bowlingnamiddag. Deelnemen kost 4 euro per persoon. Ook vijftigplussers die niet meedoen met de seniorenfitness zijn welkom. Vooraf inschrijven is niet nodig. U komt gewoon om 13.30 uur naar Bowling Het Ven (Vennen 35).

Nordic Walking, ook in 2015

Sinds het voorjaar van 2013 biedt de stad Nordic Walking aan als sportactiviteit. Elke dinsdag om 10 uur verzamelen enthousiaste wandelaars zich aan de inkomhal van het Netepark. Samen met twee gediplomeerde begeleiders maken zij een twee uur durende tocht door de prachtige Herentalse natuur. Het schepencollege beslist om de wandelingen ook in 2015 verder te zetten. Iedereen blijft welkom, inschrijven is niet nodig. Deelnemen kost 2 euro per les, stokken inbegrepen. Wie eigen materiaal meebrengt, kan gratis deelnemen.

Brandweer viert Sint-Barbara

Naar jaarlijkse gewoonte viert het Herentalse brandweerkorps op zaterdag 6 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara. Om 10.45 uur trekt het korps in optocht naar het Begijnhof waar het een misviering bijwoont in de Sint-Catharinakerk. Na een middagmaal gaat de optocht om 15.15 uur verder naar de Lakenhal. Daar huldigt het college van burgemeester en schepenen vier op rust gestelde brandweermannen en biedt het de brandweerlieden een receptie aan.