Kunstacademie stelt nieuw werk tentoon in leegstaande etalage :  Op de eerste dag van de kerstvakantie zetten leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst zich vrijwillig in om de leegstaande etalage in de Bovenrij 50 opnieuw op te fleuren. Laat u betoveren door een landschap met reuzegrote vogels en monumentale wolken, gemaakt door de kinderen van de wijkafdeling in Morkhoven.

Afgelopen zomer vulde de tekenacademie ook al enkele lege etalages op met kunstwerkjes. Deze kleine tentoonstellingen maken deel uit van de strijd die het stadsbestuur voert tegen leegstand in het winkelcentrum.

Tweede informatiemoment over Begijnhofpark

In opdracht van het stadsbestuur werkte het landschapsarchitectenbureau Atelier Parkoer een ontwerpvoorstel uit voor het toekomstige Begijnhofpark. Het ontwerp biedt ook ruimte voor medebeheer van het park. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhouden van een boomgaard of het houden van bijen.

Wilt u mee op zoek gaan naar manieren om dit medebeheer in te vullen of bent u gewoon benieuwd naar het ontwerpvoorstel, kom dan naar de tweede infowandeling doorheen het gebied. De wandeling vindt plaats op zaterdag 27 december en start om 10 uur in de grote benedenzaal van het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).


Stad kiest voor milieuvriendelijkere Stadskrant

De stad wil een voorbeeld zijn in het gebruik van milieuvriendelijke en duurzame materialen. Ook bij de gunning van de Stadskrant zoekt de stad naar een evenwicht tussen de milieuvriendelijkheid en de uitstraling van het magazine. Het schepencollege gunt de opdracht voor de opmaak en het drukken van de Stadskrant dan ook onder strengere milieunormen aan de firma Bulckens uit Herenthout. Het komende jaar realiseert deze firma tien nummers van de Stadskrant voor de prijs van 34.032,51 euro.

Vuurfeest van KWB Sint-Jan

KWB Sint-Jan organiseert op zaterdag 10 januari voor de tweede maal een vuurfeest op de hoek van Krakelaarsveld en Veldhoven. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom rond de knappende houtvuren om samen te genieten van een hapje en een drankje. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Cultuurraad verwelkomt nieuwe leden

Het schepencollege erkent New Testament Ministries International en Flame&Go vzw als leden van de Herentalse cultuurraad. De cultuurraad verleende positief advies over de toetreding.

New Testament Ministries International werd opgericht in 2006. De vereniging heeft een honderdtal leden die samenkomen om de bijbel te bestuderen, te bidden en te dansen. De vzw Flame&Go werd afgelopen november opgericht. Het bestuur van de nieuwe vereniging organiseerde de afgelopen jaren twee edities van het Flame&Go Festival. Hun doel is om nog meer optredens te organiseren, voornamelijk in het rockabilly-genre.

Cultuurraad reikt jaarlijkse Cultuurprijs uit

Op woensdag 14 januari reikt de cultuurraad de jaarlijkse Cultuurprijs uit in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. De Cultuurprijs gaat elk jaar naar een persoon of vereniging die in het afgelopen culturele jaar een verdienstelijke bijdrage leverde aan de cultuurbeleving in Herentals. De genomineerden voor de Cultuurprijs 2013-2014 zijn Koen Lievens (voor zijn boek Verdrinken in angst), Al De Boeck (voor zijn dichtbundel Minnelijke Schikking) en Numismatica, de Herentalse muntenclub die in 2014 haar tienjarig bestaan vierde met verschillende activiteiten waaronder de tentoonstelling COINARTXL.

Clásica Egaña overhandigt opbrengst aan goed doel

Op 14 september 2014 vond de vijfde editie van de Clásica Egaña plaats in Noorderwijk. De vzw Berto schenkt de opbrengst van deze familiesportdag aan vier goede doelen: het Olivia Hendrickx Research Fund, Cancer in Pregnancy, vzw Kleine Prins en Villa Rozerood. De plechtige overhandiging vindt plaats op vrijdag 30 januari om 20 uur in de foyer van cc ’t Schaliken. Het stadsbestuur biedt de genodigden een receptie aan.