Week van de Amateurkunsten 2015 :  de volgende editie van De Week van de Amateurskunsten (WAK) vindt plaats van vrijdag 24 april tot en met zondag 3 mei. Het stadsbestuur zorgt samen met verschillende verenigingen en kunstenaars voor een week vol optredens, tentoonstellingen en andere activiteiten. Alles staat in het teken van De kleine artiest: over kinderen en kunst, aanstormend talent, de kleine man in de straat, kleine kunst, de invloed van jong op oud en omgekeerd, ...

Lokale bands gezocht

Dit jaar lanceert vzw Poppunt een nieuw initiatief tijdens de WAK. Onder de noemer Lokale Helden bieden steden en gemeenten op donderdag 30 april een podium aan lokaal muzikaal talent. In Herentals trekken het cultuurcentrum en de jeugddienst mee aan de kar. Grijp die podiumkans en schrijf uzelf of uw groep vóór 17 februari in bij cultuurcentrum 't Schaliken. De inschrijvingsvoorwaarden vindt u op www.schaliken.be.

Data speelpleinwerking De Sjallekes aangepast

Op 15 december 2014 keurde het schepencollege de data voor de verschillende zomerwerkingen van de stad goed. Bij nazicht bleek dat de openingsperiode van speelpleinwerking De Sjallekes moest worden aangepast. De Sjallekes is deze zomer open van 6 tot en met 17 juli en van 27 juli tot en met 21 augustus. Er is geen speelpleinwerking op zaterdag en zondag.

Grabbelpas tijdens de krokusvakantie

In de krokusvakantie trapt de dienst jeugd het nieuwe Grabbelpasjaar af. Het thema is superhelden. De inschrijvingen starten op maandag 26 januari om 17 uur, zowel via het formulier op www.jeugddienstherentals.be als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 27 januari kunt u ook telefonisch inschrijven via tel. 014-21 21 86. Om deel te nemen aan de activiteiten moet uw kind een Grabbelpas hebben. Die kost 5 euro en kunt u bestellen via www.jeugddienstherentals.be/bestellen-grabbelpas.

Afbakening van het kernwinkelgebied

In overleg met de detailhandelcoach van de provincie Antwerpen legt het stadsbestuur het kernwinkelgebied van Herentals vast. Het gebied bestaat uit de Grote Markt, het Hofkwartier, de Zandstraat (tot aan de Zandpoort) en de Bovenrij (tot aan de Bovenpoort). In dit gebied bevinden zich meer dan 190 handelspanden. Nu het kernwinkelgebied is afgebakend, kan een werkgroep bestaande uit handelaars en vertegenwoordigers van de middenstandsraad, de middenstandsvereniging en Unizo een actieplan opstellen om de detailhandel te ondersteunen.

Wandeloptocht Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst

Op zaterdag 24 januari organiseert de Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst haar jaarlijkse teerfeest. Bij deze gelegenheid houden de muzikanten en de leden van de fanfare een wandeloptocht in Morkhoven. De optocht gaat via de Molenstraat, de Morkhovenseweg, de Streepstraat en Dorp naar de Eusselsstraat.

KWB Wandeldag

Het college verleent toestemming aan Sportcomité KWB Herentals voor het organiseren van de KWB Wandeldag op zondag 8 maart. De wandelingen starten in de Sint-Antoniuszaal (Kapucijnenstraat 7) tussen 8 en 15 uur.