Viering zeventigjarigen : Het stadsbestuur nodigt alle zeventigjarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1945 werd geboren, is op zaterdag 10 oktober om 18 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Grabbelpas paasvakantie: plezant met dier en plant

Het Grabbelpasthema voor de paasvakantie is 'plezant met dier en plant'. Het volledige programma staat op www.jeugddienstherentals.be. De inschrijvingen starten op maandag 16 maart om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 17 maart kunt u ook telefonisch inschrijven (tel. 014-21 21 86). Om deel te nemen aan de activiteiten heeft uw kind een Grabbelpas nodig. Die kost 5 euro en kunt u bestellen bij de jeugddienst.

Herentalse IJshockeyclub houdt kampioenenbal

De U14-ploegen van de Herentalse IJshockeyclub (HYC) behaalden dit seizoen de eerste en de tweede plaats in de Belgische competitie. Om dit te vieren houdt HYC op zaterdag 21 maart een kampioenenbal in het BLOSO-centrum.

Alive Festival in Noorderwijk

Het schepencollege keurt de organisatie van het Noorderwijk Alive Festival op zaterdag 15 augustus goed. Het Dorpsplein is parkeervrij van 12 augustus om 9 uur tot 17 augustus om 9 uur. Het parkeerterrein rechts van de kerk doet in de nacht van 15 op 16 augustus dienst als kiss-and-ride.

Boskat doet groenonderhoud voor de stad

Het stadsbestuur heeft de opdracht voor het groenonderhoud op afroep gegund aan de vzw Boskat uit Herentals. Van drie kandidaten was Boskat de meest voordelige. Met de keuze voor Boskat steunt de stad bovendien de sociale economie in Herentals.