Uitreiking van de Nestor : De Nestorprijs wordt jaarlijks toegekend aan een verdienstelijke Vlaamse kunstenaar. De laureaten voor 2015 zijn dichteres Aleidis Dierick en kleinkunstenaar Jan De Smet, oprichter van De Nieuwe Snaar. Op zaterdag 22 augustus ontvangen zij hun prijs in de schouwburg van cc 't Schaliken (Grote Markt 35). De uitreiking start om 15 uur. De toegang is gratis, maar u moet zich wel inschrijven. Dat kan bij Frans Depeuter (tel. 014-26 63 39, depeuter.frans@telenet.be).

De Nestor is een organisatie van het Nestor-comité, opgericht door vzw Heibel in samenwerking met de Herentalse cultuurraad. Het stadsbestuur ondersteunt de uitreiking door uitnodigingen te drukken en gratis een receptie aan te bieden. De organisatie krijgt ook een subsidie van maximaal 1.500 euro, onder voorbehoud van de bewezen kosten.

Openingsfeest cultuurseizoen

Op zondag 27 september luidt cultuurcentrum 't Schaliken het seizoen 2015-2016 in met een openingsfeest. Het wordt een dag met gratis optredens, familievoorstellingen en kinderanimatie in het cultuurcentrum en op de Grote Markt. Het openingsfeest start om 14 uur en eindigt om 18 uur.

Vacatures bij de stad

Het stadsbestuur van Herentals heeft vacatures voor een expert lokale economie (niveau B), een administratief assistent (niveau D) en gemeenschapswachten (niveau E). Voor elke functie legt het bestuur een wervingsreserve van twee jaar aan. Solliciteren kan tot en met 19 augustus 2015. Meer inlichtingen over deze functies en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Aangepast verkeersreglement tijdens kermis in Morkhoven

Van zondag 23 tot en met dinsdag 25 augustus is het kermis in Morkhoven. Hierdoor is Dorp van woensdag 19 augustus om 8 uur tot woensdag 26 augustus om 17 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er geldt ook een parkeerverbod.

Op dinsdag 25 augustus sluit de jaarlijkse kermisjogging de kermis in Morkhoven af. Tussen 18 en 21 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Streepstraat, Breidelstraat, Goorstraat, een deel van Broekhoven, Rode Leeuwstraat, Tempels en Sint-Niklaasstraat. Er geldt ook een parkeerverbod op gans het parcours.