Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur : het stadsbestuur werft een projectleider, een coördinator sport, jeugd & internationale samenwerking, een expert patrimonium en een lesgever aan en legt voor elk van deze functies een wervingsreserve aan. Functiebeschrijvingen en aanwervingsvoorwaarden vindt u op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot 20 april 2016 voor de functies coördinator sport, jeugd & internationale samenwerking en lesgever. Voor de functies projectleider en expert patrimonium kunt u solliciteren tot 26 april 2016.

Nieuwe afvalbakken en hondenpoepbuizen

De firma Traflux start met het plaatsen van 182 nieuwe straatvuilnisbakken. Met deze nieuwe bakken zet de stad de strijd verder tegen zwerfvuil en hondenpoep. De nieuwe afvalbakken zijn groot en stevig maar toch elegant. Ze hebben elk een volume van 100 liter. Dit is meer dan drie zo groot als de oude afvalbakken. Ze hebben een ingebouwde asbak voor sigarettenpeuken en een kleine inworpopening, waardoor het niet meer mogelijk is om er zakjes huisvuil in te werpen. Ze zijn ook gemakkelijk leeg te maken. Zo bespaart de reinigingsdienst heel wat tijd en werk.

Ook nieuw zijn de speciale afvalbakken voor hondenpoepzakjes. Deze opvallende buisvormige bakken komen op veertien plaatsen in de stad waar het hondenpoepprobleem het grootst is. Uiteraard mag u uw hondenpoepzakjes ook nog steeds in de gewone afvalbakken werpen.

Replay Festival zeker tot 2019 in Netepark

Op zaterdag 30 april komen enkele duizenden festivalgangers samen op de evenementenweide van het Netepark voor de vijfde editie van het Replay Festival. Het stadsbestuur wil de organisatoren de zekerheid bieden dat het festival ook de komende jaren kan plaatsvinden in het Netepark.

Daarom sluit de stad een huuroverkomst af met Sport Vlaanderen. Daarin staat dat Sport Vlaanderen tot en met 2019 haar terreinen in Herentals eenmaal per jaar ter beschikking stelt aan de stad om de organisatie van het Replay Festival mogelijk te maken. De stad sluit ook met de organisator van het Replay Festival een overeenkomst af waarin de voorwaarden voor de organisatie van het festival worden vastgelegd.

Boskat werkt mee aan groenonderhoud van de stad

Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het onderhoud van de beplanting in woonwijken aan vzw Boskat uit Herentals. De overeenkomst geldt voor een periode van één jaar met de mogelijkheid om de opdracht twee maal stilzwijgend te verlengen voor een jaar.
Vzw Boskat is een sociale werkplaats gespecialiseerd in groenaanleg, groenonderhoud en natuurzorg. De organisatie biedt tewerkstelling en opleiding aan ruim vijftig mensen die om verschillende redenen langdurig werkloos zijn. Met de keuze voor Boskat steunt de stad dus ook de sociale economie in Herentals.

Geelse Huisvesting trekt bouwaanvraag in voor woningen in Noorderwijk

De sociale huisvestingsmaatschappij Geelse Huisvesting trekt de stedenbouwkundige aanvraag in voor het bouwen van 21 nieuwe woningen in de Leopoldstraat, de Sint-Bavostraat en de Albertstraat. De Geelse Huisvesting zal de bouwaanvraag herwerken, rekening houdend met de opmerkingen van de buurtbewoners en het stadsbestuur.

Coppa Classic Days

Kiwanis Kempenkring Events organiseert op zaterdag 11 juni de Coppa Classic Days, een oldtimerrondrit voor het goede doel. Het college van burgemeester en schepenen geeft de organisator toestemming om over het grondgebied van Herentals te rijden en twee keer een tussenstop te houden op de Grote Markt.

Rode Kruis Herentals op bezoek in IJsselstein

Het Rode Kruis uit IJsselstein nodigt de Herentalse afdeling uit om op zaterdag 25 juni deel te nemen aan de verenigingendag in IJsselstein. Het stadsbestuur ondersteunt deze jumelageactiviteit en zorgt voor het busvervoer naar onze Nederlandse zusterstad.