Fairtradepicknick op de boerderij : haal uw picknickspullen uit de kast en kom op zondag 29 mei naar de fairtradepicknick in bioboerderij De Kijfelaar (Schravenhage 4 in Noorderwijk). De picknick start om 11.30 uur. Op het buffet vindt u een mix van gezonde gerechten, recht van een bioveld in de streek of afkomstig uit het Zuiden. Genieten van al dit lekkere eten en drinken kost 10 euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 5 euro. Schrijf u vooraf in bij de Wereldwinkel (Begijnhof 29, herentals@oww.be). De fairtradepicknick is een organisatie van de fairtradetrekkersgroep en de Wereldwinkel.

Dorpsfeest in Noorderwijk

De Gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert deze zomer opnieuw een dorpsfeest. Op zaterdag 30 juli is iedereen welkom op het Dorpsplein voor een grote barbecue en optredens. Op de Ring ter hoogte van het Dorpshuis is er een rommelmarkt.

Volg de Rode Duivels op een groot scherm

Supportert u tijdens het Europees Kampioenschap mee voor de Rode Duivels? Kom dan op maandag 13 juni, zaterdag 18 juni en woensdag 22 juni naar de Grote Markt in Herentals. Homahe, de vereniging van cafébazen op de Grote Markt, zorgt voor een groot scherm waarop iedereen de wedstrijden van de Rode Duivels kan bekijken. Er zijn twee eetstanden, een grote drankstand en animatie voor en na de match. Als de Rode Duivels verder doorstoten op het EK, kunt u ook op de Grote Markt terecht voor de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en wie weet zelfs voor de finale op zondag 13 juli.

Voorstelling actieplan detailhandel

Op 20 mei stelt het stadsbestuur het goedgekeurde actieplan detailhandel voor. Alle handelaars van Herentals en de eigenaars van panden uit het kernwinkelgebied zijn welkom op de infoavond in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. De avond start om 18.15 uur met een hapje en een drankje. Naast de voorstelling van het actieplan zijn er presentaties over de ruimtelijke beleidskeuzes van de stad, de strijd tegen leegstand, city marketing en over hoe detailhandel kan inspelen op trends. Ten slotte is er een kort panelgesprek over de recente en geplande investeringen in Herentals.

Het actieplan detailhandel is het resultaat van de samenwerking die de lokale besturen van Herentals, Herenthout en Grobbendonk twee jaar geleden aangingen met het provinciebestuur. De provincie stelde een detailhandelscoach aan om de gemeenten te ondersteunen bij het opmaken van een strategisch commercieel plan. Na een grondige analyse werkte de coach in nauw overleg met de stad en de ondernemers een concreet actieplan uit om de lokale detailhandel in Herentals te stimuleren.

Hemelbal in Morkhoven

Op woensdag 4 mei organiseert Chiro Morkhoven het jaarlijkse Hemelbal in een grote tent achter de chirolokalen. Tussen 18 en 20 uur zijn alle kinderen welkom op het Hemelbal4kids. Om 20.30 uur start de echte fuif. Tijdens het Hemelbal geldt er eenrichtingsverkeer vanuit de Molenstraat naar de Rode-Leeuwstraat, de Sint-Niklaasstraat en Dorp tot aan de Streepstraat. Van 18 uur tot 4 uur geldt er een parkeerverbod in de Rode-Leeuwstraat (tussen Molenstraat Sint-Niklaasstraat) en in de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg).

Scholenveldloop in het Netepark

De jaarlijkse scholenveldloop vindt plaats op dinsdag 27 september in het Netepark. De veldloop is een organisatie van de stad in samenwerking met AC Herentals.

Stad vervoert kampmateriaal

Ook dit jaar ondersteunt de stad de Herentalse jeugdverenigingen die op kamp gaan. De uitvoeringsdiensten vervoeren gratis het kampmateriaal van Chiro Morkhoven, Chirojongens Noorderwijk, Chiromeisjes Noorderwijk, Gidsen 2e Kempen, KSA Herentals, Scouts De Buecken, Scouts 5e & 12e Kempen, en Zonnemeisjes – Zonneknapen.