Nieuwe verkeerssituatie in stationsbuurt : de stad werkt aan de herwaardering van de straten in de buurt van het station. Momenteel is de aannemer bezig met de heraanleg van de Kapucijnenstraat en het buurtparkeerterrein in de Schoolstraat. Wanneer de Kapucijnenstraat klaar is, past de stad de verkeerssituatie in de buurt aan.

Het eenrichtingsverkeer in de Kapucijnenstraat wordt omgedraaid. De nieuwe rijrichting gaat van Blijdenberg naar Nieuwstraat.
Ook de Sint-Antoniusstraat wordt een eenrichtingsstraat. Het verkeer rijdt van de Stationsstraat naar de Sint-Magdalenastraat.
In de Sint-Magdalenastraat blijft het eenrichtingsverkeer van Blijdenberg naar Vaartstraat behouden.

In de Vaartstraat, tussen Nieuwstraat en Blijdenberg, wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid. Het verkeer kan vanuit de Nieuwstraat naar de Belgiëlaan rijden.
Op de Blijdenberg kan het verkeer van de Belgiëlaan naar de Nieuwstraat en verder naar de Kapucijnenstraat rijden.

De stationsbuurt blijft een blauwe zone. U moet er dus parkeren met een parkeerschijf of een bewonerskaart. Dit geldt ook op de buurtparkeerterreinen in de Schoolstraat en in de Sint-Magdalenastraat.

Bloemenwedstrijd van de milieuadviesraad

Bloeien er planten of heesters in uw voortuin, hebt u een kleurig tegeltuintje of hangen er bloembakken aan uw gevel? Neem dan deel aan de bloemenwedstrijd van de milieuadviesraad. U kunt zowel individueel deelnemen als met de straat. Om een bloemenstraat te worden moet een vijfde van de bewoners meedoen.

Schrijf u voor 15 augustus in via tel. 014-28 50 50 of www.herentals.be/bloemenwedstrijd en laat weten wanneer u verwacht dat de bloemenpracht het mooiste zal zijn. Stuur ook uw fleurigste foto's mee. Lukt het niet om zelf foto's te nemen, dan komen de leden van de milieuadviesraad wel even langsgefietst.

Alle deelnemers zijn welkom op de milieuadviesraad van donderdag 8 september om 20 uur in het administratief centrum. Daar worden de foto's geprojecteerd en beoordeeld. De prijsuitreiking vindt plaats op 13 oktober.

Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdag 1 juli spelen de Rode Duivels de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voetbal. Vzw Homahe zorgt opnieuw voor een groot scherm op de Grote Markt. Iedereen is welkom om onze nationale voetbalploeg aan te moedigen. Als de Rode Duivels winnen, kunt u ook op de Grote Markt terecht voor de halve finale op woensdag 6 juli en wie weet zelfs voor de finale op zondag 10 juli.

Om alles vlot te laten verlopen, past de stad de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aan. U vindt het aangepast verkeersreglement op www.herentals.be/duivelsherentals.