Nieuwe vacatures bij de stad : het stadsbestuur heeft vacatures voor een expert sportanimatie, een technieker elektriciteit, een arbeider vervoer en een arbeider logistiek, evenementenbeheer & administratie. Solliciteren kan tot 24 augustus. Ontdek meer over deze vacatures op www.herentals.be/vacatures.

Sportdienst zoekt dringend lesgevers

Het stadsbestuur van Herentals organiseert jaarlijks tal van zwemlessen en sportkampen. We zijn hiervoor steeds op zoek naar gemotiveerde lesgevers om één van deze activiteiten te begeleiden. Bent u sportief, creatief en vriendelijk? Kijk dan snel op www.herentals.be/vacatures. Wij bieden een hele leuke werkomgeving in een gemotiveerd, enthousiast team.

College stelt studiebureau aan voor heraanleg Markgravenstraat

Het college van burgemeester en schepenen gunt de studieopdracht voor de weg- en rioleringswerkzaamheden in de Markgravenstraat aan Arcadis Belgium nv uit Hasselt voor de prijs van 77.440,05 euro. Na de hevige regenbuien van eind mei en begin juni, wordt de heraanleg van de Markgravenstraat door de stad prioritair behandeld. De openbare riolering in de Markgravenstraat is één van de oudste stelsels van de stad. Er zijn scheuren en breuken in de buizen die bij hevige regenval wegverzakkingen veroorzaken. De stedelijke diensten hebben de laatste jaren systematisch plaatselijke herstellingen uitgevoerd. De schade aan de riolering is echter zo groot dat een volledige vernieuwing van de riolering en het wegdek nodig is.

Heraanleg Sint-Magdalenastraat start op 1 augustus

De heraanleg van de Sint-Magdalenastraat start op maandag 1 augustus 2016. De weg- en rioleringswerkzaamheden duren tot eind oktober. Tijdens deze periode is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Sint-Magdalenastraat.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens Noorderwijk Feest

Op zaterdag 30 juli organiseert de gemeenschapsraad van Noorderwijk een groot dorpsfeest. Om alles vlot te laten verlopen, past het stadsbestuur de verkeersituatie in de buurt tijdelijk aan. Van vrijdag 29 juli, om 10 uur, tot maandag 1 augustus, om 18 uur, geldt er een parkeerverbod op het Dorpsplein. Op zaterdag 30 juli, van 9 tot 18 uur, is de Ring tussen de Servaas Daemsstraat en de Sint-Bavostraat afgesloten voor het verkeer.

Er geldt ook een parkeerverbod. Verkeer vanuit Morkhoven volgt een korte omleiding via de Sint-Bavostraat en de Olenseweg. Verkeer vanuit Herentals rijdt om via de Servaas Daemsstraat, Hoge Weg, Schravenhage en de Kruisstraat.

Ronde van Noorderwijk

De Gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert dit jaar de 40e editie van de Ronde van Noorderwijk. De loopwedstrijden vinden plaats van 1 tot 7 augustus in de verschillende wijken van Noorderwijk.

Alive Fest in Noorderwijk

Op zaterdag 13 augustus is iedereen welkom op het Dorpsplein in Noorderwijk voor het Alive Fest. Het festival start om 21 uur met optredens van verschillende dj's. Het Dorpsplein is parkeervrij van 10 augustus, om 9 uur, tot 14 augustus, om 20 uur. Het parkeerterrein rechts van de kerk doet van 13 augustus, om 9 uur, tot 14 augustus, om 3 uur, dienst als kiss-and-ride-zone. Meer info over Alive Fest vindt u op www.facebook.com/NoorderwijkAlive.

Noorderwijk Alive

Van donderdag 25 tot zaterdag 27 augustus vindt er een nieuwe editie van Noorderwijk Alive plaats in een tent op het Statieplein. Op donderdag is er een wielerwedstrijd voor wielertoeristen, op vrijdag een vipfeest en op zaterdag een fuif.

Sportkampen tijdens de herfstvakantie

Op 3 en 4 november kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar deelnemen aan een sporttweedaagse in sportcomplex De Vossenberg. Inschrijven kan vanaf maandag 3 oktober via www.herentals.be/sportkampen.

Zuiddag 2016

Op donderdag 20 oktober vindt de jaarlijkse Zuiddag plaats. Duizenden jongeren gaan die dag niet naar school. In de plaats daarvan gaan ze aan het werk. Hun loon van 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Het stadsbestuur doet opnieuw mee aan de Zuiddag en stelt dit jaar zes studenten te werk. Werkgevers die dit unieke project willen ondersteunen, kunnen nog steeds jobs posten via www.zuiddag.be/jobbank.