Shop in Thals op 1 en 2 oktober : op 1 en 2 oktober organiseren de stad en vzw Thals een shoppingweekend in het centrum van Herentals. De winkels zijn open op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. Als extra animatie staat er op de Grote Markt een klimmuur van 8,5 meter. Op zondag is de Zandstraat verkeersvrij van 12.30 uur tot 17 uur.

College keurt voorontwerp heraanleg Markgravenstraat goed

Het college van burgemeester en schepenen keurt het voorontwerp voor de weg- en rioleringswerkzaamheden in de Markgravenstraat goed. Van donderdag 29 september tot en met vrijdag 21 oktober hangt het plan ter inzage in sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 93). De sportzaal is open van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 24 uur en op zondag van 8.30 uur tot 22 uur. U kunt het plan ook raadplegen op www.herentals.be/heraanleg-markgravenstraat.

Als u opmerkingen hebt, kunt u die tot 21 oktober overmaken aan het stadsbestuur. Dat kan via een e-mail aan info@herentals.be of met een brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals.

Bladkorven

Herentals heeft heel wat mooie bomen in het straatbeeld. Deze bomen hebben hun nut en lijn van ecologisch belang, maar kunnen in het najaar hinder veroorzaken door hun bladval. De afgevallen bladeren zorgen voor gladde stoepen of kunnen rioolkolken verstoppen. De groendienst heeft in de herfst de handen meer dan vol, maar gelukkig hebben veel buurtbewoners de gewoonte om de bladeren zelf op te ruimen.

Om de buurtbewoners te helpen, plaatst de stad in oktober in verschillende straten bladkorven. Hierin mogen alleen bladeren van bomen die tot het openbaar domein behoren. Er hoort dus geen groenafval in of bladeren van bomen en struiken op privé-eigendom. De groendienst komt verschillende keren langs om de verzamelde bladeren op te halen. Waar het mogelijk is, ruimt de stad de bladeren met de klepelmaaier op.

Leeszaal stadsarchief gesloten wegens verbouwing

De stad voert verbouwingswerkzaamheden uit in het stadsarchief. Hierdoor is de leeszaal gesloten van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober.

Sportkampen herfstvakantie

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november kunnen jongeren van 6 tot 14 jaar deelnemen aan omnisportkampen in sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 93). Inschrijven kan vanaf maandag 3 oktober om 9 uur via www.herentals.be/sportkampen. Daar vindt u ook alle informatie.

Halloweenwandeling voor kinderen

Op maandagavond 31 oktober kunnen kinderen, ouders, grootouders en andere liefhebbers deelnemen aan een Halloweenwandeling. De wandeling volgt een route doorheen het centrum van Herentals en houdt regelmatig halt bij een verteller die de deelnemers trakteert op een leuk griezelverhaal. De wandeling vertrekt en arriveert in het stadspark, is een kleine drie kilometer lang en is toegankelijk voor kinderwagens. De jeugdraad zorgt op het einde voor een natje en een droogje. Meer informatie en inschrijvingen: www.herentals.be/halloween.

Seniorenfeest op 10 en 11 oktober

Op maandag 10 en dinsdag 11 oktober vindt het jaarlijkse seniorenfeest plaats in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35). In de 14 Billekens neemt u mee naar de tijd van de baancafés. David Davidse en Amaryllis Temmerman dompelen u onder in de grootste hits uit de geschiedenis van de dancings. Herentalsenaar Tony Decap begeleidt het beroemde Decap-orgel live op piano.

Liedjes van Rita Deneve, Edith Piaf, Johnny White, Sonny and Cher, Vicky Leandros en Dean Martin worden in dit nostalgische decor weer tot leven gebracht. Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij het cultuurcentrum (Grote Markt 35, tel. 014-28 51 30, www.schaliken.be).

Houtverkoop Agentschap voor Natuur en Bos

Het college van burgemeester en schepenen beslist om deel te nemen aan de openbare houtverkoop van het Agentschap voor Natuur en Bos met de dunningskap van Amerikaanse eiken in het Greesbos en met de kaalkap van het Keinigebos aan het kerkhof van Noorderwijk. De openbare verkoop vindt plaats op dinsdag 25 oktober om 14 uur in Ravels (Boshuis, Jachtweg 27). U kunt de houtcatalogus downloaden op www.houtverkopen.be.

Herentalse Bierfeesten

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober kunt u vanaf 12 uur terecht in zaal 't Hof (Grote Markt 41) voor een nieuwe editie van de Herentalse bierfeesten. U kunt er meer dan honderd soorten bier proeven, waarvan minstens tien op vat. De Bierfeesten zijn een organisatie van de vzw Herentalse Bierfeesten en KSJ Herentals. De opbrengst gaat volledig naar de werking van de jeugdbeweging.

Op de eerste rij parkeerplaatsen achter zaal 't Hof plaatst de organisatie een koelwagen. Om het plaatsen en ophalen van de wagen vlot te laten verlopen, is het parkeerterrein op vrijdag 28 oktober en op maandag 31 oktober tussen 15 en 16 uur verkeersvrij.

Herentals Wandelt

Op vrijdag 11 november organiseert de stad samen met de Herentalse Wandelclub een wandeldag in Herentals. U kunt kiezen voor een wandeling van 4, 7, 15 of 20 kilometer. Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur aan zaal Nieuwland (Nederrij 100). Deelnemen kost 1,50 euro per persoon. Wandelaars die aangesloten zijn bij de Vlaamse Wandelfederatie betalen 1,10 euro.

ABC-Theater lid van Herentalse cultuurraad

Het college van burgemeester en schepenen erkent ABC-Theater als Herentalse cultuurvereniging. De toneelvereniging speelde de afgelopen jaren voorstellingen van De kuren van Verschueren en Hete kussen uit Lourdes in de feestzaal van kOsh Campus Collegestraat. Als lid van de cultuurraad kan ABC-Theater nu aanspraak maken op subsidies van de stad.