Strooidienst staat klaar vanaf 1 november : tussen 1 november 2016 en 2 april 2017 staat een ploeg van de stedelijke werkplaats opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden.

De strooidiensten van de stad zorgen voor de gemeentelijke wegen en fietspaden, de strooidiensten van het Vlaamse Gewest voor de gewestwegen (Lierseweg, Poederleeseweg, Lichtaartseweg, Aarschotseweg, Geelseweg, ringlaan, ...). Houd er rekening mee dat het gestrooide zout pas effect heeft als er intensief over gereden, gefietst of gestapt wordt.

Veel inwoners dragen elke winter hun steentje bij door na sneeuwval de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Het stadsbestuur dankt deze mensen en roept alle Herentalsenaren op om hun voorbeeld te volgen. Het is niet alleen een daad van goed burgerschap, het is ook een verplichting die sinds 1942 in onze stad van kracht is.

Twee extra parkeerplaatsen voor personen met een handicap aan station

Het stadsbestuur laat twee extra parkeerplaatsen voor personen met een handicap aanleggen aan het station. Ze sluiten aan op de twee bestaande plaatsen. De parkeerplaatsen worden aangelegd van zodra de weeromstandigheden dit toelaten.

Nieuwe zwemlessenreeks start in februari

Op maandag 13 februari start een nieuwe reeks zwemlessen voor kinderen vanaf drie jaar. Een zwemreeks bestaat uit tien lessen. Om te bepalen op welk niveau uw kind kan starten, moet het op maandag 9 januari 2017 eerst een kleine test afleggen. Inschrijven voor dit testmoment kan tussen 19 en 21 december via www.herentals.be/zwemlessen. Vanaf 10 januari, de dag na het testmoment, kunt u uw kind inschrijven voor de zwemlessen.

Ook volwassenen die willen leren zwemmen, kunnen in het Netepark een reeks van tien groepslessen volgen. Inschrijven kan vanaf donderdag 12 januari via www.herentals.be/zwemlessen.

Start to Swim

Volwassenen die al kunnen zwemmen maar hun techniek en uithoudingsvermogen willen verbeteren, kunnen deelnemen aan een cursus Start to Swim. Op 18 februari start er een nieuwe lessenreeks crawl.

Tien weken lang krijgt u begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De trainingen vinden telkens plaats op zaterdag van 9 tot 10 uur. Deelnemen kost 50 euro. Vanaf donderdag 12 januari kunt u zich inschrijven via www.herentals.be/zwemlessen.