Met de bus veilig door eindejaar : de feestbussen van De Lijn brengen u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. De feestbus in Herentals bedient alle haltes van aan het station in Herentals, via de Grote Markt, de Herenthoutseweg, de Servaas Daemsstraat, Noorderwijk tot aan de Doornestraat in Morkhoven en terug. Ze sluit aan op de feestbus richting Turnhout en op de treinen van en naar Antwerpen. U vindt de rittenschema's op www.herentals.be/feestbus.

Een ticket voor de feestbus kost 2 euro in voorverkoop en is te verkrijgen bij het stadsloket, bij de dienst toerisme op de Grote Markt en bij de jeugddienst in het Stadspark. Ook op de feestbus zelf kunt u een ticket kopen. U betaalt dan wel 3 euro.

Het stadsbestuur dankt de organisator van de eindejaarsfuif Kiss Me on NYE voor zijn financiële bijdrage aan deze BOB-campagne. Meer informatie over de fuif in Noorderwijk vindt u op www.kissmeparty.com.

Wafels voor Rode Neuzendag

De Zonnemeisjes en Zonneknapen verkopen wafels ten voordele van Rode Neuzendag. U vindt hen op zaterdag 3 december van 13 tot 17 uur aan de Lakenhal. De Zonnemeisjes en Zonneknapen zijn een kleine jeugdvereniging die op zaterdagnamiddag samenkomen achter het Paterszaaltje in de Kapucijnenstraat.

Kerststal in Morkhoven

Ook dit jaar plaatst de oud-leiding van Chiro Morkhoven een mooie kerststal op het Dorpsplein van Morkhoven. De kerststal staat er van 10 december tot 14 januari. Het stadsbestuur zorgt voor kerstverlichting en kerstbomen.

70 kilometer per uur op de ringlaan

Vanaf 1 januari 2017 geldt er op de ringlaan een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Op sommige delen mag u momenteel nog 90 kilometer per uur rijden, maar binnenkort geldt er dus over het volledige traject eenzelfde maximumsnelheid.

Doordat 70 kilometer per uur de norm wordt, kunnen de borden met snelheidsaanduiding verwijderd worden. Enkel aan het kruispunt met de Sint-Jobsstraat en aan de ovonde van Wellens blijven de borden uit veiligheidsoverwegingen staan.