Haveke top 100

Op vrijdag 23 december nodigt de uitbater van de Herentalse jachthaven een dj uit om een top 100 te spelen. De activiteit vindt plaats in openlucht, op het terras van de cafetaria. De muziek start om 20 uur en stopt om 3 uur.

Landelijke Gilde verwent nieuwjaarszangers

De Landelijke Gilde organiseert op zaterdag 31 december een haringbak en drankstand voor de nieuwjaarszangers in Morkhoven. De stand staat op het Dorpsplein. Om alles veilig te laten verlopen, is het Dorpsplein verkeersvrij van 8 tot 18 uur.

Veldloop AC Herentals

Op zondag 15 januari 2017 houdt Atletiekclub Herentals haar jaarlijkse veldloop in het Netepark. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking en stelt het terrein, de lokalen en uitleenmateriaal zoals zoals tafels, stoelen en dranghekken ter beschikking. Er is extra parkeergelegenheid op de Vorselaarsebaan ter hoogte van Sport Vlaanderen. De club zet parkeerwachters in om alles vlot te laten verlopen.

Scouts De Buecken organiseert Lumber Games

Op 18 februari 2017 organiseert scouts De Buecken de Lumber Games, een houtkapwedstrijd met verschillende proeven. De wedstrijd vindt plaats aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan. Het stadsbestuur ondersteunt het evenement en zorgt voor een tijdelijk verkeersreglement in Zwanenberg (tussen Augustijnenlaan en Vinkenslag). Op 18 februari is de straat verkeersvrij van 8 tot 23 uur. Van vrijdag 17 februari om 8 uur tot zondag 19 februari om 17 uur geldt er een parkeerverbod.

Subsidies voor internationale samenwerking

Het college van burgemeester en schepenen keurt de subsidies voor internationale samenwerking goed. In totaal verdeelt het stadsbestuur 11.400 euro over tien lokale werkingen, zes nationale werkingen en vier ontwikkelingshelpers. Op deze manier wil het stadsbestuur de organisaties met een noord-zuidwerking voldoende financiële middelen geven om hun werking staande te houden en verder uit te werken.

Subsidies voor jeugdverenigingen

Het college van burgemeester en schepenen keurt de jaarlijkse werkingssubsidies voor erkende jeugdverenigingen goed. In totaal verdeelt het stadsbestuur 22.999,40 euro over dertien Herentalse verenigingen. Het stadsbestuur wil het jeugdwerk op alle mogelijke vlakken ondersteunen en ziet erop toe dat er voldoende financiële middelen zijn om hun werking staande te houden.