Laat uw fiets graveren en win een cadeaucheque : de Herentalse gemeenschapswachten graveren elk jaar 700 tot 1.000 fietsen. Dat doen zij zowel tijdens de maandelijkse fietsgraveersessies als op scholen en tijdens evenementen. Door uw fiets te laten graveren, schrikt u dieven af. Gegraveerde fietsen zijn immers herkenbaar en moeilijker te verkopen. Wordt uw fiets toch gestolen, dan maakt uw ingegraveerde rijksregisternummer het gemakkelijker om hem terug te vinden.

De volgende fietsgraveersessie vindt plaats op woensdag 15 februari van 12 tot 15 uur in het Fietspunt aan het station. Schrijf u in op www.herentals.be/fietsgraveren of via tel. 014-24 66 42. Het fietsgraveren is gratis en bovendien verloot het stadsbestuur elke maand een Helemaal Herentals Kadocheque onder de deelnemers.

Curve bowls voor senioren

Vanaf 7 maart kunnen senioren een initiatiereeks curve bowls volgen in sportcomplex De Vossenberg. De reeks bestaat uit vier lessen die telkens plaatsvinden op dinsdag van 13 tot 14 uur. Deelnemen kost 12,80 euro. Schrijf u in via www.herentals.be/curve-bowls. De lessen zijn een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met Short Mat Bowls Club (SMBC) Herentals.

Spiegelfeesten op de Grote Markt

Van donderdag 9 tot zondag 12 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters op de Grote Markt, een nieuwe editie van de Herentalse Spiegelfeesten. Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op donderdag is er een afterworkparty, op vrijdagavond een glamour night en op zaterdagavond een mirrorparty. Op zondagnamiddag is iedereen welkom op het bal populaire.

Huldiging sportkampioenen

Herentals telde het afgelopen jaar heel wat sportieve kampioenen onder zijn inwoners en ook de Herentalse sportclubs leverden goede prestaties. Zoals elk jaar zetten de Herentalse sportraad en het stadsbestuur deze sporters in de bloemetjes. Samen met hun familie en supporters worden zij uitgenodigd op vrijdag 17 maart om 20 uur in de schouwburg van cultuurcentrum 't Schaliken. Na de huldiging geeft het stadsbestuur een receptie in de foyer.

Spel van de Roetaert

Op zondag 2 april zijn alle kinderen van drie tot elf jaar welkom op het Spel van de Roetaert. Ze jagen op de pluchen konijnen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur in de tent aan het cultuurcentrum op de Grote Markt. De kinderdisco start om 14 uur en de eerste konijntjes vallen om 15 uur uit de toren. Bovendien is het op 1 en 2 april Shop in Thals en zijn de winkels in het stadscentrum open.

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

In de loop van februari stuurt het stadsbestuur een brief aan de ouders van alle Herentalse kinderen die geboren werden in 2015. In de brief staan de contactgegevens van de Herentalse kleuter- en basisscholen en meer informatie over het inschrijven van nieuwe kleuters.

Door de ouders tijdig te informeren, wil het stadsbestuur alle kinderen de mogelijkheid geven om zich optimaal te ontwikkelen. De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 starten op maandag 6 maart.