Paaskermis op de Grote Markt : van zaterdag 15 tot woensdag 19 april staat de paaskermis op de Grote Markt. Om alles vlot te laten verlopen, is de Grote Markt autovrij van woensdag 12 april om 7 uur tot donderdag 20 april om 17 uur. In het Hofkwartier, de Zandstraat (tussen Grote Markt en Collegestraat), de Koppelandstraat (tussen Grote Markt en Nonnenstraat) en de Kloosterstraat is er in die periode geen doorgaand verkeer mogelijk.

Op het parkeerterrein van zaal 't Hof geldt een parkeerverbod van maandag 10 april om 8 uur tot donderdag 20 april om 17 uur. Het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg is voorbehouden voor de foorkramers van maandag 3 april om 8 uur tot vrijdag 21 april om 17 uur. Ook op de Ring (zijde Oud-Strijderslaan) en in de Oud-Strijderslaan is het verboden te parkeren tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde van maandag 10 april om 8 uur tot woensdag 12 april om 16 uur.

Shop in Thals op 1 en 2 april

Op zaterdag 1 en zondag 2 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Op de overdekte catwalk op de Grote Markt kunt u de nieuwste modetrends ontdekken. Er zijn twee modeshows per dag, telkens om 13.30 uur en om 15 uur. Op zondagnamiddag zijn alle winkels open en vindt het historische Spel van de Roetaert plaats.

Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen de Kerkstraat en de Lakenhal) geldt een parkeerverbod van vrijdag 31 maart om 7 uur tot maandag 3 april om 10.30 uur. Op zondag 2 april is er van 10 tot 18 uur enkel plaatselijk verkeer toegestaan. De noordkant van de Grote Markt (tussen Lakenhal en Hofkwartier) is autovrij op zondag tussen 10 en 18 uur. Het parkeerterrein achter zaal 't Hof is wel bereikbaar. De Zandstraat en de Bovenrij (tussen Kerkstraat en Nonnenstraat) zijn op zaterdag 1 april en zondag 2 april autovrij tussen 13 en 18 uur. De doorgang Collegestraat-Nieuwstraat en de doorgang Kerkstraat-Lantaarnpad blijven open.

Theater-doe-dag Jong Geweld

Op zaterdag 8 april organiseren jeugdatelier Theaterling en de stad de theater-doe-dag Jong Geweld. Tussen 9 en 17.30 uur kunnen jongeren tussen 10 en 18 jaar gratis deelnemen aan verschillende workshops in en rond cultuurcentrum 't Schaliken. Inschrijven kan vanaf 6 maart via www.herentals.be/jonggeweld. Daar vindt u binnenkort ook meer informatie over de workshops. Om 19 uur speelt de jongste groep van Theaterling hun toonmoment in de schouwburg.

Buitenspeeldag 2017

Op woensdag 19 april is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook in Herentals valt er heel wat te beleven. Tussen 13 en 16 uur zijn alle kinderen welkom aan de sporthal in Noorderwijk, op het Dorpsplein in Morkhoven en in het Stadspark van Herentals. Er zijn springkastelen, bumper balls, gekke fietsen, skate-initiaties en nog veel meer. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. De kinderen van Diependaal kunnen met de stadsbus naar het Stadspark en terug.

In Morkhoven is het Dorpsplein tussen 9 en 17 uur parkeer- en verkeersvrij. Ook een deel van Dorp is tussen 13 en 17 uur afgesloten voor het verkeer.

Zandstraat winkelwandelstraat

Van 31 maart tot 14 oktober kunt u elke vrijdag van 9.30 uur tot 14 uur en elke zaterdag van 11 tot 18 uur verkeersvrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan tussen de Grote Markt en de Sint-Magdalenastraat. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden.

Hockey Club Artemis is erkende Herentalse sportvereniging

Het college van burgemeester en schepenen erkent Hockey Club Artemis als Herentalse sportvereniging. De sportraad verleende positief advies. Als lid van de sportraad kan Hockey Club Artemis nu aanspraak maken op subsidies van de stad. De hockeyclub organiseert wekelijks trainingen op de terreinen van Sport Vlaanderen Herentals. Wie kennis wil maken met veldhockey, kan twee gratis proeftraingen volgen of deelnemen aan de initiatiedag op 1 april. Voor meer informatie en inschrijvingen surft u naar www.hcartemis.be.

Wedstrijddagen schietstand Frans Peeters

Wapenhandel Peeters Frans organiseert schietwedstrijden op zondag 12 maart, 9 april, 23 april, 21 mei, 11 juni, 2 juli en 17 september 2017. Volgens de milieuvergunning mag de wapenhandel maximaal tien wedstrijddagen per jaar houden. Deze wedstrijddagen meldt Frans Peeters aan het begin van het kalenderjaar aan het college van burgemeester en schepenen.

Perswandeling

Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming aan de Herentalse Wandelclub om de Perswandeling te organiseren op zondag 16 april. U kunt kiezen uit zeven verschillende afstanden tussen 5 en 42 kilometer. Alle wandelingen starten aan zaal Nieuwland (Nederrij 100) en gaan langs de Herentalse bossen, het heideven Zwart Water en de oevers van de Kleine Nete. Vertrekken kan tussen 7 en 15 uur. Wie de tocht van 42 kilometer wil maken, kan vertrekken tussen 6 en 10 uur.

Ons bedrijf is triactief

Op zondag 24 september organiseert vzw FROS Multisport Vlaanderen de bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief. Deze triatlon tussen teams uit verschillende bedrijven en openbare instellingen vindt plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen Herentals. Tussen 12 en 17 uur is er enkel plaatselijk verkeer toegestaan op het fietsparcours rond het sportcentrum. Er geldt ook een parkeerverbod.

Ruiter- en ponytornooi in Noorderwijk

Landelijke Rijvereniging (LRV) Ruime Stap Morkhoven krijgt toestemming van het college van burgemeester en schepenen om op 20 augustus, 27 augustus en 3 september ruiter- en ponytornooien te organiseren op de terreinen aan Duipt in Noorderwijk. Op de wedstrijddagen geldt er eenrichtingsverkeer in Duipt, de Kruisstraat en Lankem. Het is er ook verboden te parkeren.

Olivia Classic op zondag 25 juni

Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming om de jaarlijkse Olivia Classic te laten plaatsvinden op zondag 25 juni. Er zijn fietstochten en een wandel- en loopparcours. De start en aankomst liggen aan de Fermerijhoef (Poederleeseweg 198). De opbrengst van het evenement gaat naar het Olivia Fund.