Schoolstraat aan basisschool Zandkorrel : vanaf maandag 6 maart is Klaterteer (tussen Hoogton en de Tarwestraat) een schoolstraat. Dit betekent dat er bij het begin en het einde van de schooldag geen autoverkeer is toegestaan in de omgeving van de schoolpoort. Dat maakt het voor de leerlingen van de Zandkorrel veiliger om met de fiets of te voet naar school te komen. De Zandkorrel is een vestiging van Vrije Basisschool 't Klavertje in Noorderwijk.

De schoolstraat geldt van maandag tot en met vrijdag van 8.20 uur tot 8.40 uur. Op maandag, donderdag en vrijdag geldt de schoolstraat ook van 15.10 uur tot 15.40 uur, op dinsdag van 15.40 uur tot 16 uur en op woensdag van 11.40 tot 12 uur. De school zorgt zelf voor het plaatsen en verwijderen van de hekken en borden. Het verkeersreglement geldt tot 30 juni 2017. Daarna volgt een evaluatie en bekijken de stad en de school of de schoolstraat definitief kan ingevoerd worden.

AutoMobiel kOsh trekt de straat op

AutoMobiel is een theaterproductie van kOsh campus Collegestraat. De voorstelling begint in de feestzaal van de school maar trekt daarna de straat op. Het publiek stapt in een bus die acht keer een rondrit door het centrum maakt. De bus houdt halt in de Collegestraat, in de Nieuwstraat en aan het Stadspark op de Belgiëlaan. Er is ook een autootje dat een rol speelt in het verhaal. Dat rijdt acht keer per voorstelling een stukje heen en weer in de Collegestraat.

Er zal geen hinder zijn voor het verkeer. Er zijn voorstellingen op 10, 11, 17 en 18 maart en eventueel nog op zondag 12 en 19 maart. De voorstelling start telkens om 20 uur. Op woensdag 8 maart is er een generale repetitie. Meer informatie vindt u op www.kosh.be/Collegestraat.

Toekomstlaan afgesloten tijdens heropening Sneyers

Na een tijd van bouwen en verbouwen, plant garage Sneyers (Toekomstlaan 12) een grote heropening op donderdag 30 maart. Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming om een deel van de rijweg te gebruiken als parkeerterrein voor de genodigden. Hierdoor is de Toekomstlaan (tussen Veldhoven en Herenthoutseweg) tussen 18.30 uur en 0.30 uur afgesloten voor het doorgaand verkeer.