Herentalse vrijdagmarkt bestaat negentig jaar : tijdens de feestmarkt 14 juli viert de Herentalse marktvereniging het negentigjarig bestaan van de vrijdagmarkt. In de voormiddag zijn er optredens op de Grote Markt en om 11 uur huldigt het stadsbestuur de marktkramers die langer dan 50 jaar op de markt staan.

Paaskermis op de Grote Markt

Van zaterdag 15 tot woensdag 19 april staat de paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 15 april om 18 uur met een ontvangst van de foorkramers in de Lakenhal. Na de receptie deelt de paashaas paaseitjes uit op de kermis. Het harmonieorkest van het Sint-Jozefscollege zorgt voor muzikale begeleiding. Op woensdag 19 april is het familiedag. Kermissen is dan goedkoper.

Week van de Valpreventie

Tijdens de Week van de Valpreventie organiseert dienstencentrum 't Convent een valpreventieparcours. Bij het ouder worden gaan uw zicht, evenwicht en spierkracht allemaal een beetje achteruit. Daardoor vergroot de kans op vallen. Op het valpreventieparcours leert u de risico's en de gevaren beter kennen. Dat gebeurt op een ludieke manier en onder het toeziende oog van een begeleider. Het parcours staat op dinsdag 25 april vanaf 13.30 uur opgesteld op de zolderverdieping van het OCMW (Nederrij 133/A). Schrijf u vooraf in via dienstencentrum 't Convent (Begijnhof 17, dienstencentrum@ocmwherentals.be, tel. 014-28 20 00).

Stad steunt zwerfvuilactie voor Kempense ondernemers

Op donderdag 27 april organiseert IOK een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijvenzones. In Herentals worden daarbij zo'n 27 kilometer bermen opgeruimd. IOK zorgt voor prikkers, vuilzakken, pmd-zakken en ander materiaal. Het stadsbestuur brengt het afval naar de scheidingsinstallatie van IOK in Geel en neemt de verwerkingskosten van het verzamelde afval voor haar rekening.

Viering 75-jarigen

Het stadsbestuur organiseert een receptie voor alle 75-jarigen die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1942 geboren werd, ontvangt een uitnodiging en is op vrijdag 6 oktober om 17 uur welkom in de Lakenhal.

Fotocabine aan het stadsloket

Hebt u een foto nodig voor uw identiteitskaart of uw reispas? Binnenkort kunt u deze gewoon zelf maken in de fotocabine aan het stadsloket. U betaalt 8 euro voor zes foto's. Het stadsbestuur wil deze extra dienstverlening aanbieden omdat er steeds minder fotografen in onze regio zijn. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het plaatsen van de cabine aan de firma APS.