Netepark zoekt redders : het stadsbestuur legt een wervingsreserve aan voor redders (m/v). Als redder staat u in voor de veiligheid van de bezoekers van de zwembaden van het Netepark. Ook begeleidingsopdrachten en schoonmaak en onderhoud van het zwembad behoren tot het takenpakket. U werkt met wisselende uurroosters, ook 's avonds en in het weekend. Hebt u een diploma hoger redder, stel u dan kandidaat voor deze boeiende job. Solliciteren kan tot woensdag 19 april 2017. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Tennis voor senioren

Vanaf maandag 8 mei kunnen senioren deelnemen aan een reeks van zes tennislessen. De lessen vinden telkens plaats op maandag van 14 tot 15 uur of van 15 tot 16 uur op de tennisvelden van tennisclub Ter Heyde (Lichtaartseweg 216). U betaalt 19,20 euro voor de hele reeks. De initiatielessen zijn een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met de tennisclub. Inschrijven kan binnenkort via www.herentals.be/sportelen.

Replay Festival

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming voor de organisatie van het Replay Festival. Op zaterdag 29 april komen enkele duizenden festivalgangers samen op de evenementenweide van het Netepark. Verspreid over vier podia zetten tientallen dj's uit binnen- en buitenland hun publiek aan tot dansen. Onder meer Amelie Lens, Zwartwerk, Jebroer, TND en Veris maken hun opwachting. Op vrijdag 28 april kunt u vanaf 18 uur ook in het Netepark terecht voor Replay Afterwork. Voor meer informatie en tickets surft u naar www.replayfestival.be.

Gymnastiekwedstrijden in De Vossenberg

Op zondag 30 april organiseert Corpus Sanum de Memorial Bjorn Serneels in De Vossenberg (Markgravenstraat 93). De Memorial Bjorn Serneels is een wedstrijd voor trampoline, tumbling en dubbelmini waaraan honderden gymnasten deelnemen. Parkeerterrein 1 van De Vossenberg is afgesloten van zaterdag 29 april om 12 uur tot zondag 30 april om 22 uur. Parkeerterrein 2 is afgesloten op zondag van 7.30 uur tot 19 uur. Deelnemers en toeschouwers kunnen parkeren op parkeerterrein 3 van De Vossenberg en op het parkeerterrein van de Academie voor Beeldende Kunst.

Nieuwe Tijden – De Kempen gaat voor ecologische omslag

Van 1 april tot 30 juni wil het project Nieuwe Tijden de Kempen laten kennismaken met plaatselijke initiatieven zoals samentuinen, repaircafés, voedselteams, autodelen en cohousing. Door samen dingen te lenen, ruilen, delen en huren kunt u lokaal meer greep krijgen op uw leven. De komende drie maanden nodigen de verschillende burgerinitiatieven u uit op meer dan tachtig activiteiten. Het volledige programma vindt u op www.nieuwetijden.be.

Verder vinden er ook vijf grote evenementen plaats, verspreid over de regio. Op zondag 14 mei komt Nieuwe Tijden naar Herentals met een infonamiddag over mobiliteit. Van 13 tot 18 uur wisselen sprekers, workshops en animatie elkaar af in de Lakenhal. Op de Grote Markt kunt u gezellig langs allerlei info- en beleefkraampjes slenteren. Ook de gemeenschapswachten zijn aanwezig om fietsen te graveren. Muziek, kinderanimatie, hapjes en drankjes maken er een leuke uitstap van voor de hele familie. De toegang is gratis.

Hapkes & Stapkes

Op zondag 23 april organiseert Chiro Noorderwijk het tweejaarlijkse Hapkes & Stapkes. Tijdens deze gezellige familiewandeling door Noorderwijk kunt u op verschillende plaatsen proeven van heerlijke chirogerechten. De wandeling eindigt aan de chirolokalen waar u nog iets kunt drinken op het terras. Inschrijven kan via www.chironoorderwijk.be.

Jumelagefietstochten naar IJsselstein (NL), Alpen (DE) en Cosne-sur-Loire (FR) 

De Herentalse sportclub BCR organiseert dit jaar drie jumelagefietstochten naar de zustersteden: op woensdag 12 juli vertrekt de groep voor een vierdaagse rit naar Cosne-sur-Loire, op zaterdag 19 augustus maken de deelnemers een rit naar IJsselstein en op zaterdag 26 augustus staat een rit naar Alpen op het programma. De sporthal in Morkhoven doet telkens dienst als vertrek- en aankomstplaats. Het stadsbestuur stelt de inkomhal, kleedkamers en douches van de sporthal ter beschikking van de renners.

Ondergronds brengen van nutsleidingen langs de Geelseweg en Greesstraat

In de aanloop naar de weg- en rioleringswerkzaamheden aan de Geelseweg beslist het college van burgemeester en schepenen om het elektriciteitsnet in de Geelseweg en Greesstraat ondergronds te brengen en de openbare verlichting te vernieuwen. Het college vertrouwt de werken toe aan Eandis voor de prijs van 243.327,94 euro.

Ondergronds brengen van nutsleidingen langs de Lierseweg

Het college van burgemeester en schepenen beslist om de nutsleidingen langs de Lierseweg ondergronds te brengen en de openbare verlichting te vernieuwen. Het college vertrouwt de werken toe aan Eandis voor een bedrag van 56.741,49 euro. Van dit bedrag betaalt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 18.540 euro aan Eandis in de vorm van een subsidie. Het aandeel van de stad bedraagt 38.201,49 euro. De werkzaamheden kaderen in de heraanleg van de fietspaden langs de Lierseweg en de Herentalsesteenweg (N13). Tegelijkertijd wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd.

Herverdeling van de bevoegdheden tussen de burgemeester en schepenen
Nu Jan Bertels de eed heeft afgelegd als burgemeester en Bieke Baeten door de gemeenteraad werd aangesteld als nieuwe schepen, herverdeelt het college van burgemeester en schepenen de bevoegdheden.

Burgemeester Jan Bertels is bevoegd voor politie, brandweer, veiligheid en openbare orde, algemeen beleid en coördinatie, communicatie en informatie, openbare werken en gemeentelijk patrimonium, bevolking en burgerlijke stand en ondergeschikte besturen (OCMW en kerkfabrieken).

Mien Van Olmen (eerste schepen) is bevoegd voor ruimtelijke ordening, milieu en groenvoorzieningen, monumenten en landschappen, landbouw en plattelandsontwikkeling.

Ingrid Ryken (tweede schepen) is bevoegd voor cultuur, bibliotheek, kunstonderwijs, archief, erfgoed en museumbeleid, toerisme en jumelages.

Liese Bergen (derde schepen) is bevoegd voor sport, personeel, gezondheidsbeleid en financiën.

Jan Michielsen (vierde schepen) is bevoegd voor mobiliteit, middenstand en lokale economie, markten en foren.

Anne-Mie Hendrickx (vijfde schepen) is bevoegd voor preventie, gelijke kansen en integratiebeleid, sociale economie en seniorenprojecten en huisvesting.

Bieke Baeten (zesde schepen) is bevoegd voor jeugd, internationale samenwerking, informatica en kinderopvang.

Fons Michiels (zevende schepen en voorzitter OCMW) is bevoegd voor sociale zaken.