Hoe tevreden bent u over het Netepark? Het Netepark doet een onderzoek naar de tevredenheid van haar bezoekers. Het onderzoek moet het Netepark helpen om haar dienstverlening te evalueren en waar nodig verbeteren. Uw mening is dus van belang. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 5 minuten. Deelnemen kan via www.herentals.be/onderzoek-netepark of aan de balie van het Netepark.

Vijftig jaar jeugdraad

In 2017 laat de Herentalse jeugdraad voor het vijftigste jaar zijn stem horen. Tijdens die vijftig jaren zetten verschillende geëngageerde mensen zich vrijwillig in om het Herentalse jeugdwerk vorm te geven. De jeugdraad ontstond als een samenwerking tussen de lokale jeugdverenigingen en werd al snel het klankbord van de Herentalse jongeren. Ze groeide uiteindelijk uit tot een erkende adviesraad die vandaag nog steeds actief de belangen van kinderen en jongeren behartigt.

Het college van burgemeester en schepenen erkent de jarenlange inzet en engagementen die vrijwilligers van de jeugdraad gedurende vijftig jaar leverden om het Herentalse jeugdwerk op de kaart te zetten. Daarom ontvangt het stadsbestuur de jeugdraad op een officiële receptie. Deze vindt plaats op vrijdag 19 mei in de Lakenhal.

Beginnersles minigolf voor senioren

Senioren die willen beginnen minigolfen, kunnen op dinsdag 9 mei om 13.30 uur een beginnersles volgen op de minigolfbaan van het Netepark. Deelname is gratis. U kunt inschrijven bij de sportdienst.

Fairtradepicknick op de boerderij

Haal uw picknickspullen uit de kast en kom op zondag 28 mei naar de fairtradepicknick in bioboerderij De Kijfelaar (Schravenhage 4 in Noorderwijk). De picknick start om 12 uur. Op het buffet vindt u een gamma van gezonde gerechten, recht van een bioveld in de streek of afkomstig uit het Zuiden. Wilt u genieten van al dit lekkers, schrijf u dan in voor 22 mei bij de Wereldwinkel. U betaalt 10 euro per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 5 euro. De fairtradepicknick is een organisatie van de fairtradetrekkersgroep en de Wereldwinkel.

Ontmoeting tussen schaakclub Herentals en IJsselstein

Op zaterdag 22 april nodigt de Herentalse schaakclub de schaakclub uit IJsselstein uit. De ontvangst vindt om 12 uur plaats in het dorpshuis van Morkhoven.

Roofvogelshow op parkeerterrein achter bib

Op zondag 21 mei houdt dierenartsenpraktijk Alpha (Herenthoutseweg) een open dag. Een van de activiteiten is een roofvogelshow. Deze vindt plaats op het parkeerterrein achter de bibliotheek. Alpha krijgt van de stad de toestemming om de linkerkant van dit terrein te gebruiken voor de vogelshow. De organisator mag ook enkele springkastelen plaatsen. Parkeren op de rechterkant van deze parking blijft mogelijk.

Verkeerssituatie tijdens Replay

Op zaterdag 29 april strijkt het Replay Festival opnieuw neer in het Netepark. De organisatoren verwachten tussen de 6.000 en 7.000 bezoekers voor het festival. Om het festival veilig en vlot te laten verlopen, zijn volgende verkeersmaatregelen van kracht:
Er is een parkeerverbod op de Olympiadelaan, aan beide kanten van de rijbaan van vrijdag 28 april om 14 uur tot en met zondag 30 april om 2 uur.
Er geldt eenrinchtingsverkeer op de Olympiadelaan (rijrichting Poederleeseweg naar centrum mogelijk) van zaterdag 29 april om 10 uur tot en met zondag 30 2017 om 2 uur.
Er is een parkeerverbod op de Vorselaarsebaan, de Oud-Strijderslaan (stuk tussen Sint-Jobsstraat en sanitair Laureys) en de Cardijnlaan (stuk tussen de Netelaan en de Sint-Jobsstraat) aan beide kanten van de rijbaan van vrijdag 28 april om 14 uur tot en met zondag 30 april om 2 uur.
Er geldt eenrichtingsverkeer op de Oud-Strijderslaan (stuk tussen de Kleine Nete en sanitair Laureys) en de Cardijnlaan (stuk tussen de Netelaan en de Kleine Nete) van zaterdag 29 april om 10 uur tot en met zondag 30 april om 2 uur.

Verkeerssituatie wielerwedstrijd op 14 mei

Op 14 mei vindt in Noorderwijk de wielerwedstrijd Effe Bolle plaats. Om de wedstrijd veilig en vlot te laten verlopen, wijzigt de verkeerssituatie.
Er geldt die zondag tussen 12 uur en 22 uur op het volledige parcours een stilstaan- en parkeerverbod.
Tussen 14 en 19 uur geldt er een eenrichtingsverkeer in de Streepstraat, Broekhoven, Berteneinde, Wiekevorstseweg en Molenstraat.
Auto's mogen in de rijrichting van de wedstrijd meerijden, na de groene vlag.
Hulpdiensten krijgen doorgang.

Autoluwe dag in basisschool De Wegwijzer

Op vrijdag 23 juni organiseert basisschool De Wegwijzer een autoluwe dag. Een deel van de Streepstraat en Rode Leeuwstraat zijn dan afgesloten voor alle verkeer tussen 8 uur en 16 uur. Hulpdiensten krijgen wel doorgang.

Make Hertals Skate Again

Op zondag 23 juli vindt de skateboardwedstrijd Make Hertals Skate Again plaats op het skateterrein in het Stadspark. De wedstrijd is een organisatie van BoltaDa skateshop. Deelnemen en supporteren is gratis.

30 dagen minder afval...Wie doet mee?

Vlaanderen heeft de laagste huisvuilcijfers in Europa. En de Kempenaren zijn de afvalkampioenen in Vlaanderen. De cijfers spreken voor zich. De Kempenaar heeft slechts 72 kilogram huisvuil per jaar, tegenover 112 kilo voor de gemiddelde Vlaming. Bovendien wordt 72 procent van ons huisvuil gerecycleerd. We zijn dus goed bezig. Maar, kunnen we nog beter?

29 Kempense burgemeesters gaan de uitdaging aan om 30 dagen lang 30 procent minder restafval te hebben. Maar ze doen dit niet alleen. Elke burgemeester is op zoek naar een team van 30 gezinnen, om de uitdaging mee aan te gaan. Zet u 30 dagen uw huisvuil op dieet? Gaat u mee voor 30 procent minder huisvuil? Schrijf u dan in via www.iok.be/303030. Als we slagen in ons opzet, besparen we maar liefst 2 ton CO2.

Burger tevreden over communicatie en dienstverlening van het stadsbestuur

In januari en februari voerde een master student aan de KUL een onderzoek uit naar de tevredenheid van de Herentalsenaar over de communicatie en dienstverlening van de stad. Dit onderzoek was een herhaling van een gelijkaardig onderzoek uit 2011. De resultaten zijn overwegend positief. De belangrijkste communicatiekanalen van de stad zijn en blijven de Stadskrant en de website. De tevredenheid over beide kanalen stijgt lichtjes tegenover 2011. De opvallendste stijging is die van de tevredenheid over het contact met de medewerkers van de stad. Deze bedroeg in 2011 slechts 6,6, maar klokt nu af 7,9 op 10.

Uit een statistische analyse blijkt dat vooral het stadsloket voor een grote tevredenheid onder de bewoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zorgt. Belangrijke aandachtspunten die de stad zeker in acht zal nemen, zijn het sneller communiceren van werkzaamheden en gewijzigde verkeerssituaties.

Het onderzoek is online beschikbaar op www.herentals.be/onderzoek. U vindt daar ook het onderzoek uit 2011 en de dataset van beide onderzoeken. Onderzoekers die dat wensen kunnen dus zelf ook een statistische analyse uitvoeren. Als zij interessante zaken zouden ontdekken, mogen ze dat altijd laten weten aan het stadsloket.