U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.05.2017 - 18.38u
Door: Herman Gezelle

Zet een actie op voor hongersnood 12-12 : de bevolking van Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen wordt bedreigd door hongersnood. Twintig miljoen mensen lijden aan ondervoeding en 1,4 miljoen kinderen worden met de dood bedreigd. Alle steun voor de slachtoffers van de hongersnood is meer dan welkom. Wilt u ook helpen? Organiseer dan een benefietactie in uw straat, in uw school, met uw vereniging of in uw parochie. De stad ondersteunt uw actie. Per ingezamelde euro legt het stadsbestuur een euro bij.

Meld uw actie via wereld@herentals.be en wij helpen ze mee in de kijker zetten. U kunt uw actie ook registreren via www.action.1212.be. Familie en vrienden kunnen er uw actie terugvinden en meteen sponsoren.

Werelddag zonder tabak op 31 mei

Op 31 mei is het Werelddag Zonder Tabak. Dat is een uitstekend moment om te stoppen met roken. Om u te steunen, organiseren het stadsbestuur en het OCMW samen met LOGO Kempen enkele acties. Zo vindt u in de maand mei op verschillende plaatsen infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak. De stad en het OCMW brengen ook twee weken lang het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post. Bovendien kunt u tijdens de feestmarkt op vrijdag 14 juli gratis terecht bij een tabacoloog. Zij geeft uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken, doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Gezocht: hondenbaasjes met stijl

Hondenbazen zien hun huisdier graag, en dat is een goede zaak. Als hondenbaas neemt u uw hond regelmatig mee op stap voor een wandeling. Daar hoort natuurlijk ook een kleine en soms ook grote boodschap bij. Stijlvolle hondenbazen ruimen zo'n boodschap meteen achter hun hond op. Toch krijgt het stadsbestuur nog regelmatig klachten over hondenpoep die niet opgeruimd wordt.

Daarom blijven het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland campagne voeren tegen hondenpoep op straat.

Tijdens verschillende actieweken, verspreid over het jaar, spreken de gemeenschapswachten de hondeneigenaars aan die zij tegenkomen op hun ronde. De wijkagent en de GAS-vaststeller gaan regelmatig mee op pad. Wie dan geen zakje bij zich heeft, riskeert een gemeentelijke administratieve sanctie die kan oplopen tot 350 euro.

Op plaatsen waar het hondenpoepprobleem het grootst is, brengt de stad de campagne extra onder de aandacht met affiches en stoepborden. Wilt u ook een affiche tegen hondenpoep ophangen voor uw raam, vraag deze dan online aan via www.herentals.be/affiche-tegen-hondenpoep of bel naar tel. 014-28 50 50.

Ondergrondse afvalcontainers aan assistentiewoningen Sint-Anna

Het college van burgemeester en schepenen vraagt aan IOK afvalbeheer om aan de assistentiewoningen van Sint-Anna een ondergronds inzamelsysteem voor afval te plaatsen. Er komen vier grote containers voor restafval, pmd, glas, en papier en karton. De bewoners van de veertig assistentiewoningen hebben zo geen aparte containers meer nodig. IOK biedt deze oplossing aan voor plaatsen waar veel mensen bij elkaar wonen en waar er te weinig ruimte is op de openbare weg om alle containers en afvalzakken aan te bieden.

Huldiging kampioenen Beker Volleybal van de stad Herentals

KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finalewedstrijden van deze competitie vinden plaats op woensdag 21 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op vrijdag 30 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Aansluitend huldigt KWB Sportcomité de kampioenen van de zomercompetitie.

Fakkeltocht verbindt Levensloop Turnhout met Levensloop Neteland

Een Levensloop is een sponsortocht waarbij teams geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Dit jaar verbindt een fakkeltocht de Levensloop in Turnhout (24 en 25 juni) met de Levensloop in Herenthout (1 en 2 juli). Op zondag 25 juni komt de fakkel aan in Herentals. Om 18 uur ontvangt het stadsbestuur de atleten en begeleiders in de Lakenhal. Het startschot van de volgende etappe, richting Vorselaar, wordt gegeven op maandag 26 juni om 18 uur.

imageMeer nieuws

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis
Herentals 22.09.2017 - 23.41u

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018
Heist op den Berg 22.09.2017 - 18.28u

Workshop Creatieve druktechnieken

Herentals | Neteland 22.09.2017 - 16.39u

Vlaanderen boven op Spellenfestival

Vlaanderen boven op Spellenfestival
Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 16.35u

Open Bedrijvendag 1 oktober

Open Bedrijvendag 1 oktober
Geel | Kempen regio | Neteland 22.09.2017 - 14.22u

Netwerk Worldline zondagnacht even plat

Netwerk Worldline zondagnacht even plat
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 09.54u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto