Speelstraten in juli en augustus : het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming aan de bewoners van zeventien straten om tijdens de zomervakantie een speelstraat te organiseren in hun straat. De kinderen kunnen er tussen 12 en 21 uur veilig spelen. Bovendien komt de Speelbus in sommige straten 's avonds langs. De stad levert dranghekken die de buurtbewoners zelf plaatsen en wegnemen. De dranghekken worden zo geplaatst dat plaatselijk verkeer er met lage snelheid langs kan rijden. U vindt een volledig overzicht van de speelstraten op www.herentals.be/speelstraten.

Dorpsfeest in Noorderwijk

Op zaterdag 29 juli vindt in het centrum van Noorderwijk de derde editie plaats van Noorderwijk Feest. Op het programma staan een rommelmarkt, een fruit-, groente- en ambachtenmarkt, een zomerterras met vrij podium, een barbecue en een bal populaire met Frank & Gerrie, Jorsi en dj Marc Van Rooy. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op www.gemeenschapsraadnoorderwijk.be.

Nieuwe pompen voor pompstation Noordervaart

De stad koopt twee nieuwe pompen aan voor het pompstation in de Noordervaart. In het pompstation wordt rioolwater wegpompt naar hoger gelegen riolering. De twee huidige pompen zijn oud en kunnen de goede werking van het pompstation niet meer garanderen. De nieuwe pompen hebben zelfreinigende, halfopen waaiers die de kans op verstoppingen sterk verkleinen. Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht aan de firma Xylem Water Solutions uit Zaventem voor de prijs van 14.404,83 euro.

Subsidie voor infrastructuurwerken Gidsen 2e Kempen

Gidsen 2e Kempen laat verbeteringswerken uitvoeren aan hun clubgebouw op Kleerroos. Er komen nieuwe regenpijpen en een nieuwe wastrog. Na positief advies van de werkgroep fonds Herentalse jeugdlokalen kent het college van burgemeester en schepenen de vereniging een subsidie voor jeugdinfrastructuur toe van 2.050,95 euro.