900 jaar Vorselaar : omwille van het slechte weer werd de historische wandeling uitgesteld naar vrijdag 22 september. De deelnemers die waren ingeschreven kunnen zich aanmelden met hun de bevestigingsmail op het concrete inschrijvingsuur. Wie niet meer kan deelnemen, kan ons verwittigen via cultuur@vorselaar.be of 014 50 71 25.

Na de wandeling zorgen enkele verenigingen en handelaars voor lekkere hapjes en drankjes. Je zal er o.a. kunnen genieten van speenvarken aan 't spit, Kasteelbrood met Frut van Leon, Kibbeling, Florrekes, 2290 Dorpsbier, heerlijke wijnen en bubbels, Wild Boar Gin en lekker ijs van Eddy Ijs.

De werkgroep biedt gevarieerd amusement aan met een zingende nar, een vuurspuwer, een valkenier en doedelzakspelers. Voor de kinderen is er een ridderspringkasteel en de speeltuin van de sporthal. Redenen genoeg om na de wandeling nog even bij te praten en te blijven hangen ...

Op zondag kan je terecht op de Markt voor het eerste Vorselaarse foodtruck-festival 'Lekker op de Met'. Hou er rekening mee dat het marktplein van 8u tot 22u verkeersvrij is. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

Internationale dag van de Vrede: 21 september
In Vorselaar wappert deze week de vredesvlag op het marktplein. 21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. We dragen graag ons steentje bij omdat Vorselaar lid is van het internationale netwerk 'Mayors for Peace'. Hang jij ook een vredesteken uit?

Sporteldag voor 55+'ers
Op zaterdag 30 september 2017 van 9u30 tot 16u organiseren LDC Sprankel! en Sportdienst Vorselaar een echte Sporteldag voor 50-plussers op sportcentrum 'De Dreef'.

Op het programma staat bewegen, sporten en plezier maken. Verschillende sporten zoals wandelen, fietsen, badminton, mini-golf, yoga, line-dance, zelfverdediging, gymnastiek, petanque en kubb komen op deze dag aan bod.

De prijs hiervoor bedraagt € 7, inclusief verzekering, activiteiten en begeleiding, materiaal, infrastructuur, drankjes, broodjeslunch en vieruurtje.

Schrijf in via de website of de balie van het gemeentehuis.