» Gemeente Westerlo start met nieuwsbrief

In je e-mailpostvak zat zonet de eerste nieuwsbrief van de gemeente Westerlo. De nieuwsbrief verschijnt elke dinsdag na de vergadering van het college van burgemeester en schepenen. Inschrijven kan via het e-loket op www.westerlo.be, uitschrijven via de link onderaan.


» College principeel eens met verkoop oude speelterreintjes aan omwonenden Baksveld en Sint-Martinusstraat

Op 9 februari was er een buurtvergadering met de bewoners van de Sint-Martinusstraat en Baksveld. De vergadering kwam er na opmerkingen over het nut en het onderhoud van de drie oude speelterreintjes en na een recente vraag van een buurtbewoner om een deel van een van de speelterreintjes aan te kopen. Het college van burgemeester en schepenen heeft geen principiële bezwaren tegen de verkoop van de speelterreintjes Bospleintje en Speelveldje zodat de omwonenden hun tuinen kunnen uitbreiden.

» 20 jaar PWA Westerlo

Op donderdag 21 mei is er in het gemeentehuis een receptie voor 20 jaar PWA Westerlo. Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap, afgekort PWA, is een vzw die langdurige werklozen toelaat om activiteiten uit te oefenen die door hun aard of occasioneel karakter niet kunnen in het gewone arbeidscircuit. De PWA's hebben ook de opdracht om de activeringsmaatregelen te promoten, zowel naar werklozen als naar werkgevers.
PWA Westerlo bevindt zich samen met de VDAB in de Werkwinkel Westerlo in de Merodedreef 117. Meer info over de openingsuren en de werking vind je op de website van de Werkwinkel.

» Blauwe zone in centrum Westerlo wordt uitgebreid

Het college van burgemeester en schepenen wil de blauwe zone, de zone in het centrum van Westerlo waar je je parkeerschijf moet leggen, uitbreiden met de E.J. Van Gansenstraat, de P.E. Peetersstraat, de Sint-Lambertusstraat tussen de Grote Markt en de E. J. Van Gansenstraat, de Rietstraat en de Polderstraat vanaf Kasteel de Merode. Zo komt men tot een duidelijker aaneengesloten zone in het centrum van Westerlo. De aanpassing wordt voorgelegd op de gemeenteraad van 23 maart.
Tegelijkertijd volgt er een nieuwe sensibilisatiecampagne. Er komen ook banners om iedereen te verwelkomen in winkelcentrum Westerlo en niet te vergeten de parkeerschijf te leggen.

» Westerlo op stap

Op zaterdag 5 september vindt de zesde editie van Westerlo op stap plaats. Alle inwoners van Westerlo kunnen die dag mee op culturele uitstap naar Brussel. Westerlo op stap is een tweejaarlijks evenement waaraan telkens ongeveer 1500 Westerlonaren deelnemen. Met de trein sporen we vanuit Herentals samen naar Brussel. Je kan kiezen uit 22 verschillende dagvullende programma's om onze hoofdstad te ontdekken.
Inschrijven kan via het e-loket op www.westerlo.be. Deelnemen kost 10 euro, 5 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar.

» Acht honderdplussers in Westerlo: wat een feest!

In heel de Kempen, en waarschijnlijk ver daarbuiten is er geen enkele gemeente met zoveel honderdjarigen. Maar liefst acht inwoners van onze gemeente zijn ouder dan 100! Met lichte pretoogjes na het horen van zoveel sappige verhalen, blikken we terug op de viering van de honderdjarigen vorige zaterdag. Mee na genieten? Foto's van de viering vind je op onze Facebookpagina Westerlo Parelt.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?
» woensdag 4 maart

Echt Antwaarps Teater in de Zoerla, 14 en 20 uur
Wereldfilm The Missing Picture in de bib, 20 uur
» donderdag 5 maart

Kookdemo voor mensen met diabetis, lactose- en glutenallergie in het Gildenhuis, 20 uur
» vrijdag 6 maart

Kaas- en wijnavond Oudervriendenkring school Heultje, 19 uur
The Fabulous Johnny Cash Roadshow in de Zoerla, 20 uur (uitverkocht)
Quiz KFC Immer Voort, 20 uur
Voordracht cactusgeslachten Melocactus en Discocactus in het Tongelhof, 20 uur
» zaterdag 7 maart

Open Belgisch Karate Kampioenschap in het Sportacentrum, 9.30 uur
De Beeltjensloop KTA, 13.30 uur
Bonte avond Chiro Westerlo in het Tongelhof, 19.30 uur
Toneel theater '92 in Theatercafé DAF Trucks Vlaanderen, 19.30 uur
Muziekconcert Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden in De Biehal, 19.30 uur
Toneel Brassed Off in Westerlo door Kunst en Geest in De Krekke, 20 uur
Dansavond met The Jackets in het Klokkenhof, 20.30 uur
» zondag 8 maart

Eetdag LRV Sint-Elooi Westerlo Bijstraat, 11.30 tot 20.30 uur
Koffiestop Broederlijk Delen op kerkplein Voortkapel, 12 uur
Tweedehandsbeurs baby- en kinderartikelen gezinsbond Zoerle-Parwijs in de Zoerla, 12.30 uur
Toneel theater '92 in Theatercafé DAF Trucks Vlaanderen, 19.30 uur
Muziekconcert Koninklijke Fanfare De Verenigde Vrienden in de Biehal, 19 uur
» dinsdag 10 maart

Kijkdag eerste kleuterklas De Bezige Bijtjes Voortkapel, 10.30 uur
Lezing goed eten in de bib, 20.15 uur